2 orang sedang baca blog ini ♡ Sophiesm.Com








When no one is looking


you've found the correct
fina sophie



Sunshine!
Komen Bulan Ini


plan a trip with me

Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers


Finstagram


Since May 2006

Hit Counter




Bantulah Gadis Keliru.
Wednesday, February 03, 2010 posted at 02:30 ♥

I am confused.

Keliru dalam memilih antara tiga. Antara A dan B. Atau bukan kedua-duanya sekali. Atau pilihan keempat? Dua-dua sekali. HAH.

Mengenali A sejak hampir dua tahun, saya sudah banyak menghadapi saat suka dan duka bersama beliau. Sudah mengenali hati budi beliau. Berbudi pekerti, sopan, jujur. A manis sikit tapi tidak romantik. A terlalu kuat bekerja. Sangat berdedikasi. Penyayang. Tidak panas baran. Penyabar. Tapi sayangnya dia semakin lama semakin berputus asa .. terhadap saya.

A orang Sarawak. Disukai mama dan Dana. Ahli keluarga lain juga seolah tiada halangan. But what do this relationship really means when tears is it all about. Yet, jika ditanya, saya akan jawab, saya lebih menyayangi A. Cuma bak kata Rossa, zaman sekarang cinta kena pakai otak. Telus macamana pun lelaki tu, bila dia merayu atau berjanji, tolong jangan percaya sangat. Saya cakap ikut pengalaman. Punyalah si dia ni berjanji macam-macam okey tapi satu pun tak ada ynag ditepati. Hati siapa yang hancur? Perempuan juga.

Mengenali B sejak setahun lepas. Bermula sebagai silent reader blog ini. Kemudian menjalin persahabatan dan masih hanya bersahabat sehingga kini. Beberapa bulan lepas beliau menyuarakan hasrat untuk memiliki @_@

B. Seorang lelaki melayu. Dalam fikiran ini macam ada satu set persepsi tentang lelaki melayu yang mungkin agak kurang elok jika didedahkan di sini. B, seorang lelaki melayu, yang mengubah sedikit persepsi saya tentang lelaki melayu. Bukan semua lelaki melayu itu @#$%^&*.

Apa yang ada pada B, tidak ada pada A. Apa yang ada pada A, saya masih tidak pasti jika ia juga ada pada B. Saya sejujurnya belum begitu mengenali hati budi B, sebagaimana saya mengenali hati budi A. Macamana tu?

I have the same passion with B. Over musics. He plays guitar. He sings. And I sing too. He's a footballer. I am a dancer. We both love travelling. Perfect.

There's a time of anger. There's a time of tears. But B tidak actually pernah berputus asa ke atas saya, sama seperti saya tidak pernah actually berputus asa pada A.

How this sounds to you? :)

- Gadis keliru -

Labels:


4 Comments:

Anonymous Naz said...

susah gak nk kasi jawapan.. solat istiqarah utk lihat siapa jodoh yg paling sesuai..

03 February, 2010 13:52  
Anonymous ABdi said...

sokong sekali pada naz!!minta pada ALLAH biar DIA tunjukan jln,jodoh adalah ketentuaNYA,ia akan tiba jua bila sampai,bykkan tawakal,mnatau dia bkn cA@B.. mungkin ada si C yg mengintai dri tirai kamar huhuhu...u kn rmai stalker.. hua3......dont give up on faith, it just not ur time yet.......:P

04 February, 2010 21:57  
Anonymous Fina said...

Naz,
itulah yg sebaiknya kan?

13 February, 2010 22:20  
Anonymous Fina said...

ABdi,
wah ada C. bestnye. haha :P

13 February, 2010 22:21  

Post a Comment

You can freely :
1. Follow my blog. Usually I'll follow + comment back
2. I regularly checks my social network page and if you leave me your link, it would be easier for me to track you back and comment your blogpost in return.
3. Be nice.

Thanks for simply being here! *love*







original layout by bonjour heidi owned by Fina Sophie other by ArasuOnline dafont wish