2 orang sedang baca blog ini ♡ Sophiesm.Com








When no one is looking


you've found the correct
fina sophie



Sunshine!
Komen Bulan Ini


plan a trip with me

Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers


Finstagram


Since May 2006

Hit Counter




A daily update.
Thursday, February 11, 2010 posted at 21:34 ♥

Nothing more than just a daily update.

Saya bangun awal hari ini. Demi duit poket tambahan, kamu tahu kan? Saya mengambil upah untuk khidmat penghantaran ke destinasi-destinasi tertentu. Lagi pula sekarang cuti mid-semester sedang bermula. Ramai pelajar berpusu-pusu balik, dan seperti biasa, semua itu saya hanya pandang bagaikan satu pemandangan biasa. DPP sangat sunyi sekarang ini. Dah ramai yang balik.

Pukul 12.30 tengahari tadi, saya dan Teh mula bertolak ke Alor Setar ke Wisma Darul Aman untuk hantar baju-baju penari yang kami sewa minggu lepas. Hari ini date due. Singgah ke stesen minyak (well, minyak tumpah sikit sebab penuh sikittt heh). Kemudian singgah makan dekat Old Country, kemudian bergerak terus ke Alor Setar even tak pasti jalan nak ke Wisma Darul Aman @_@ But luckily, we made it. Urusan pengembalian dan pembayaran berjalan lancar tapi bila masa nak balik tu, kami terlepas signboard dan kami tersesat jauh sampai ke Kuala Kedah bayangkan T_T Sedar je terus buat U-turn dan balik ke tempat mana kami terlepas tadi and yes, I was right. Waktu lalu sign-board ni tadi, I was about to turn the right way. I mean, was about to turn LEFT but orang sebelah tu ha suruh jalan terus ke depan sebab dia nampak signboard Jitra. Nak sangat pergi Jitra ke... Hahaha.

Waktu tengah tersesat tu, saya dapat mesej dari Cuya, hantar baju kurung untuk dapatkan ukuran baju batik. COLGIS sponsor, if I am not mistaken. Kena hantar baju kurung BEFORE 4.30PM padahal waktu tu dah 3.13 dan saya masih sesat jauh di Alor Setar. Dahlah jammed. Pukul 4 tepat tu baru kami get back in the right track dan saya mula nak pecut dah. And guess what? Saya sampai Changlun pukul 4.27PM dan sampai DPP pukul 4.38 PM. Saya tengok jam sebab tu saya tahu. Luckily, Abang Mizi yang urus baju batik tu masih ada sampai pukul 5 petang jadi sangat sempat. Fuh.

Esok, saya ke Jitra, insyaALLAH, mahu tengok cerita My Name Is Khan. Saya mahu gerak pagi .. along with Teh, Yulie, and Teh's friend. And oh, starting from tonight, I got accompany, a friend's friend's friend (fuh) yang tak berani duduk seorang untuk tinggal sementara dengan saya, mungkin untuk sepanjang cuti ini. I don't have any idea about how she look like. I just heard her voice over the phone less then 30 minutes ago informing me that she'll be coming around 11PM.

Labels:


2 Comments:

Anonymous ABdi said...

oh da buat keja antr2 brg?well bkn apa la harap sgt u focus dan berhati2 drive, wat i know is the semenanjung highway is far more diffrent from sbh.well good thing is u can master ur driving skill,:P,just be careful ok. even read this i bcome woory of u,but, as i said i will support u in evrything, but be extra care ok!....:P

11 February, 2010 23:04  
Anonymous Fina said...

ABdi,
well itu mmg tggjwp sy. bukan terima upah ke apa. hehehe.

baik!

13 February, 2010 22:28  

Post a Comment

You can freely :
1. Follow my blog. Usually I'll follow + comment back
2. I regularly checks my social network page and if you leave me your link, it would be easier for me to track you back and comment your blogpost in return.
3. Be nice.

Thanks for simply being here! *love*







original layout by bonjour heidi owned by Fina Sophie other by ArasuOnline dafont wish