Pages

New RM159 hair.

Thursday, February 25, 2010

My new hair. Pekerja yang mengerjakan rambut saya ni kata kalau cara jaga betul, boleh tahan setahun. But I don't know how long it will last sebab pengetahuan yang zero. Anyhow, google lah apa lagi kan. Haha.

It took more than 4 hours, you know. Rambut saya jenis lambat makan ubat maybe sebab tekstur rambut saya tebal. 3 kali sapu ubat baru berkesan padahal rambut orang lain sekali je dah cukup. Mujur takda extra charges. RM159. Not bad harga dia kalau banding dengan panjang rambut saya. Fuh @_@

Seksanya, berakar punggung dekat kerusi salun. Menunggu rambut siap. Kak Wawa (siap tahu nama. bayangkanlah berapa lama saya dalam kedai tu) kata tak boleh basuh rambut 3 hari, dan tak boleh ikat rambut sebulan. Sebab tu saya cakap, I don't know how long my hair will last :P

Anyway, let's take a look :)




Smile for you!

RM159. Mahalnya rambut saya. Lepas ni kalau lapar, gadai rambut saja, boleh?

When things turn around.

Hai semua. Membawa berita sedih hari ini. Dan membawa mood buruk juga.
  1. Penyakit lama saya datang semula. Most of the time, bila sakit menyerang, saya tak ada mood. Kena makan ubat tahan sakit saja. Nak dapatkan rawatan, kena tunggu bulan depan .. T_T
  2. Kereta kena clamp pagi tadi. Worse, staf pejabat sendiri yang report. FRUSTRATING. Yang tak tahu cerita sebenar, diam.
  3. Omaigod, baru beberapa jam bersama rambut baru, but I think I miss my old hair T_T Yes, saya rebond hair. Ya I know it's risky. Tapi ini antara perkara yang telah sekian lama saya nak buat. At least, once in a lifetime babe =)
  4. But I miss my old curly hair.. Saya perlu masa untuk sesuaikan diri dengan rambut baru. Looking myself through the mirror, saya rasa weird saja @_@
  5. Keluar tadi saya langsung tak sempat belikan baby hamsters buah lobak. Ada kuaci saja makanan mereka hari ini. Poor my babies T_T
  6. Running out of money. Tiba-tiba macam banyak je perkara yang perlukan duit sekarang ni. Kenapa lah sekarang. Tiba-tiba kena saman trafik. Tiba-tiba kena buat bayaran tambahan untuk BAKSIS. Dan ada lagi. In result, tidak akan guna kereta selain dari ke kelas dan selain dari perkara-perkara penting sebab buat masa ni tak akan refill tank dia.
  7. Love life? Bye.
Dan oh. Keadaan memaksa saya menjadi seorang yang selfish. Kau tahu tak kenapa aku layan kau macam tu? Sebab kau pernah layan aku macam tu. You get what you give baby. Sila terasa.

Bitch : Good Or Bad

Monday, February 22, 2010

BITCH; GOOD OR BAD

When I stand up for myself and my beliefs,
they call me a bitch.
When I stand up for those I love,
they call me a bitch.
When I speak my mind,
think my own thoughts,
or do things my own way,
they call me a bitch.
Being a bitch means that
I am free to be the
wonderful creature that I am,
with all my own intricacies,
contradictions, quirks and beauty.
Being a bitch means
I won't compromise what's in my heart.
It means I live my life MY way.
It means I won't allow
anyone to step on me.
When I refuse to tolerate injustice
and speak up against it,
I am defined as a bitch.
The same thing happens when
I take time for myself instead
of being everyone's maid, or
when I act a little selfish.
I am proud to be a bitch!
It means I have the courage
and strength to allow myself to be
who I truly am and won't become
anyone else's idea of what
they think I "should" be.
I am outspoken, opinionated,
and determined.
By God, I want what I want, and
there is nothing wrong with that!
So try to stomp on me,
try to douse my inner
flame, try to squash every ounce
of beauty I hold within me.
You won't succeed.
And if that makes me a bitch,
so be it. I embrace the title
and am proud to bear it!
.
.
.

I didn't write this and I don't know who did... but I sure did like it.

It just fits.

Broken-Hearted Girl.

Sunday, February 21, 2010

"Broken-Hearted Girl"
Beyonce Knowles

You're everything I thought you never were
And nothing like I thought you could have been
But still, you live inside of me, so tell me how is that?
You're the only one I wish I could forget
The only one I love to not forgive
And though you break my heart, you're the only one
And though there are times when I hate you
'Cause I can't erase
The times that you hurt me and put tears on my face
And even now, while I hate you, it pains me to say
I know I'll be there at the end of the day

I don't wanna be without you, babe
I don't want a broken heart
Don't wanna take a breath without you, babe
I don't wanna play that part
I know that I love you, but let me just say
I don't wanna love you in no kind of way, no no
I don't want a broken heart
I don't wanna play the broken-hearted girl
No, no, no broken-hearted girl

There's something that I feel I need to say
But up til' now I've always been afraid that you would never come around
And still I wanna put this out

You say you've got the most respect for me
But, sometimes I feel you're not deserving of me
And still, you're in my heart
But you're the only one
And yes, there are times when I hate you, but I don't complain
'Cause I've been afraid that you would walk away
Oh, but now I don't hate you
I'm happy to say
That I will be there at the end of the day

I don't wanna be without you, babe
I don't want a broken heart
Don't wanna take a breath without you, babe
I don't wanna play that part
I know that I love you, but let me just say
I don't wanna love you in no kind of way, no no
I don't want a broken heart
I don't wanna play the broken-hearted girl
No, no, no broken-hearted girl

Now I'm at a place I thought I'd never be, ooh
I'm living in a world that's all about you and me, yeah
Ain't gotta be afraid, my broken heart is free to spread my wings and fly away, away with you....

I don't wanna be without my baby
I don't want a broken heart
Don't wanna take a breath without my baby
I don't wanna play that part
I know that I love you, but let me just say
I don't wanna love you in no kind of way, no no
I don't want a broken heart
I don't wanna play the broken-hearted girl
No, no, no broken-hearted girl
Broken-hearted girl
No broken-hearted girl

.
.
.

I'd never been so lucky in love, well. It's obviously never.

Hamster Cages.

Friday, February 19, 2010

My current hamster cage looks like this :

Hampir sebijik. Colour sama, and the wheels pun cukup serupa.

Sayang, the cage getting smaller for them and I think my hamsters, Baby and Lala, need more space to live and to play around. Animal pun got depressions, you know.

Maybe they need something like this :


Or this :


Or maybe this :

Semua gambar adalah hasil carian google dengan keyword hamster cages.

It's hard to find Pet Shop dekat area Changlun - Jitra - Alor Star, yang at least cukup pilihan cages untuk hamster sampai buat saya rambang mata, isn't it? Show me one if you know any.

And oh I found this useful site for hamster lovers. Huh? Hamster lovers heh?

Comel, genit dan berkebolehan.

Thursday, February 18, 2010

Dana : Lia ada dia rumah sekarang ni. (Lia, girlfriend adik saya yang 22 tahun itu)
Saya : Oh .. (lepas tu membebel ape tah)
Dana : Saya lagi tinggi dari Lia (forgive her sebab tak panggil Lia sebagai kakak .. but what is it?)

Again,

Dana : Cek hari tu, saya lagi tinggi dari Lia hehehe.
Saya : Iya? Berapa tinggi kau?
Dana : 151 CM hari tu baru cek.
Saya : Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaahhhhhh!
Dana : Berapa tinggi kau?
Saya : 150 CM. Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaah!
Dana : Baru tahu. Lain kali rajin-rajin minum susu. Hahahahahaha (gelak setan besar gigi depan)
Saya : Aaaaaaaaaaaaah!
Dana : Lepas tu bergantung di mana-mana time period.
Saya : @#$%^& (Okey what the heels punya tips)

Omaigod this can't be happening @_@ Seriously. Like .. seriously, you guys. Like .. COME ON!? How come Dana dah capai tinggi 151 CM dan saya masih 150 CM like what the hell? I'm already in hell. Urgh. It's like the end of zaman kegemilangan model tahun 1990-an sebab diganti oleh para model tahun 2000 ke atas. Yea maybe that's the way to describe the feeling I had now. Perasan model jap. Haha.

Okey fine. Maybe Dana ikut mama, tinggi. Saya ikut ayah, comel genit dan berkebolehan. See? Lebih banyak kelebihan. HEH.

Taken on last December.
It's the power of high heels, baby. High Heels.



P.s : Sorry, gambar memang obviously blur. Muka tak nampak. Hehe.

Life Updates.

Wednesday, February 17, 2010

Semalam, 15 Februari, mencuba ke Jitra seorang diri. Nak tengok cerita Percy Jackson and The Lightning Thief punya pasal. Saya drive jenis laju sikit sampai atas 100kmj - 120kmj. Memang tak sedar cermin pelindung cahaya matahari dekat pintu sebelah driver dah terbuka separuh dan once saya sedar, saya ingat nak berhenti tepi jalan tapi cermin tu terlebih dahulu dah terbang. Grateful yang tak ada kereta dekat belakang saya time tu okey, kalau tak habis aku kena kejar ke apa manalah saya tahu kan. Jalan tengah sesak waktu tu dan I was at the right side, side untuk yang memandu lebih laju. Tersepit dengan keadaan yang tak membenarkan saya berhentikan kereta, dahlah dekat highway T___T Saya pandu menonong je ke depan sambil mulut tak henti-henti sebut shit shit shit. Kemudian fikir nak bagi alasan apa dekat owner kereta ni kemudian shit shit shit lagi sekali @#$%^&.

Itu kisah semalam. Kisah hari ini pula. 16 Februari. Walaupun mungkin saya publish entri ini 17 Februari. My first time pergi Pacific Hypermarket. Buat-buat yakin, apa lagi? Haha. And I made it! Berjaya masuk, dan berjaya keluar dengan susah payah sebab jammed teruk.

I didn't buy any there, seriously guys. Seriously, ayah :P Saya cuma bawa orang ke situ, as they need to find something. Minyak mereka yang bayar.

Selepas Pacific Hypermarket, ke City Plaza pula. I was on my own je. Masuk kedai yang I nak masuk. I bought bateri untuk N73 saya, beli kotak hadiah, dan ... ?

.. dan novel :)

Masuk ke kedai buku POPULAR dengan perasaan sedikit aneh sebab rasanya selama saya pergi dekat City Plaza, tak perasan pula ada kedai buku POPULAR kat situ. Jangan salahkan saya. Salahkan susunan blok kedai-kedai dekat City Plaza yang macam puzzle itu.

Masuk je terus automatik kaki pergi kat fiction section dan cari novel inggeris. As usual, Cecilia Ahern's caught my eyes first. Grab novel Cecilia Ahern : If You Could See Me Now. Remind me to Farah yang beriya nak saya cuba baca novel tu. But then, end up letak balik novel tu dekat tempat asal sebab ternampak hotter stuff dekat somewhere in the middle. Mula-mula nampak The Time Traveler's Wife, lepas tu nampak Percy Jackson and The Lightning Thief dan aku grab dua-dua sekali. The Time Traveler's Wife tu cerita dia unik dan since tengok cerita tu, saya craving nak baca novel dia. Movie adaptasi biasanya dipilih dari buku atau novel yang outstanding. I just want to have some collection of it :)

Sebab nak beli buku international yang boleh tahan mahal dia, saya buat keputusan untuk register jadi member kedai buku POPULAR jadi bolehlah dapat less. Kurang RM6 wo. Banyak tuuuu.


Ini temporary membership card saya. Valid until 31 Mei. The real one akan diproses dan dihantar dekat rumah saya kat Sabah.

Waktu dekat POPULAR ni, Jayabarathi called me dan cakap dia nak minta tolong ambil dia dekat Alor Star. Oh kebetulan saya ada dekat Alor Star, why not kan? By 8PM, she's already on her way to City Plaza. Dia dengan nephew dia (umur lebih kurang je dengan Jaya, sebenarnya) dan kawan lelaki dia lagi seorang. Saya ajak diorang makan kat McD sama-sama. Time tu Jaya told me one big secret yang family dia sendiri tak tahu, and she kept it around 6 years now. Wah. So determined. But she really knows what's best for her. I wish I can be like her. Haha.

Selepas dah habis makan, Jaya's nephew and his friend left. Saya perasan nephew's friend pandang Jaya before he left, jadi saya usik : "Jangan risau. Saya jaga Jaya." Jaya senyum je. Bila dah hilang dari pandangan, Jaya cakap dekat saya dengan suara dia yang macam biasa sweet :

"Tadi nephew's friend cakap kakak cantik."
"Haha. So sweet."

Outside, reaksi macam oh-okey-thank-you-that's-so-sweet-so-where-were-we?. Inside, glowing heart. Hahahah. Sekali sekala kena puji, best juga. Ikhlas ke tak, belakang kira. Ada orang yang ada courage cakap benda baik tentang kita, hargailah saja bukan? :)

Lepas tu we made our way back to DPP. Singgah dekat Jitra beli KFC sebab orang kirim dan ada orang tu lapar nak makan nasi gerai. Then again, we made our way back to DPP. Berbeza sangat memandu dalam keadaan dah malam. Thank God saya dah berulang kali lalu tempat yang sama so saya dah hafal jalan dah sikit. Walaupun tak pro punnn but well at least saya tak drive merangkak-rangkak lagi. Hehe. Sampai DPP dan rehat.

Ok bye!

Percy Jackson and The Lightning Thief & The Wolfman

Tuesday, February 16, 2010

Personal Review

Spent some time watching new movies. Sejak kenal Panggung Wayang ni, dah jarang dah beli DVD. Lebih baik tengok terus dekat pawagam. Sound best tak boleh blah dari situ lepas tu tak boleh pause lepas tu gelap. Feeling je nak tengok. Haha. Selepas tengok sekali, confirm tak tengok lagi :D

Setakat ni dah tengok filem The Wolfman dan filem Percy Jackson and The Lightning Thief. Cerita-cerita fantasy is my favourite so sorong je lah filem fantasi mana-mana, insyALLAH saya tengok. But NEVER ghost movies. Saya bukan tak pernah tengok. Pernah. Saya rajin tengok CD cerita hantu dulu (okey fine even waktu zaman video tape pun saya tengok juga) but now, I just hate it. Terutama local punya production. Most of it lah. Bukanlah semua. But still saya avoid cerita hantu. Bukan penakut. Saya ni agak beranilah juga orangnya. Rahsianya, saya tak tengok cerita hantu. Nanti dia bagi saya imaginasi yang bukan-bukan. Sudahlah otak saya ni jenis gemar membuat bayangan dalam kepala. Bukankah merosakkan iman?

Teringat dulu, waktu mula-mula trend filem hantu yang tangan atau kepala hantu dia muncul dari mangkuk tandas. Boleh sampai dua tiga tahun asyik terbayang tiap kali masuk tandas tak berteman. Haha.

Di manakah kita tadi?

Ohya. The Wolfman.


The Wolfman
5 out of 10

Tengok tajuk dah tahu. The Wolfman. Serigala jadian. It's about one family yang kononnya kena curse serigala. His mother and brother mati kena bunuh serigala dan later he found out that, serigala yang bunuh her mom dan adik dia rupanya ayah dia sendiri. Ayah dia cerita yang waktu dia keluar memburu, dia digigit budak kecil (wolfboy heh). Hasil gigitan tu, ayah dia tiap kali bulan mengambang, dia akan bertukar jadi wolf. Luckily, he had his servant yang akan tolong kunci dia dalam satu bilik besi supaya dia tak dapat nak keluar dari bilik tersebut setiap kali bertukar cuz once dia jadi serigala jadian, he won't remember a thing and all he'll think about is blood. Hal yang sama berlaku pada anak dia sebab kena gigitan wolfman (his own father @_@). OHHHH I'm sucks at telling stories. Better berhenti sekarang. HAHA.

Grafik sangat bagus (but still I admire grafik Avatar) but skrip buat saya agak keliru sebab some things were not well explained. I like the ideas. I like the character. Each of them were very strong character tapi sayang, not well exposed. Something is wrong but still worth watching. Do not worry. Haha. And oh. I don't like it's ending. Was expecting more than that but for you yang nak kelainan, segera ke pawagam berhampiran sekarang juga.

Then, Percy Jackson and The Lightning Thief. Saya berpendapat pelakon yang pegang watak Percy Jackson itu sangat menawan :*P

Percy Jackson and The Lightning Thief
7 out of 10

Ingat pada Dewa-dewa Yunani? You'll meet them here. Hihi. Something yang kita belajar dalam sejarah kepercayaan kaum Yunani, kita boleh lihat dalam cerita ini. Bolehlah guna untuk tujuan pembelajaran tambahan anak-anak ye Tuan-tuan dan Puan-puan. Percy Jackson ni anak hasil perkahwinan Dewa Air, Poseidon, dan manusia biasa. Maka lahirlah Percy Jackson, separuh dewa separuh manusia biasa. Dalam filem ni, Percy dituduh mencuri lightning bolt Dewa Zues. Yang lain, tengok sendiri. Saya bagi 7 stars out of 10.

And oh before I forgot. Filem ni hasil adaptasi dari novel bersiri Percy Jackson & The Olympians dalam siri The Lightning Thief.

Sekian laporan hari ini. More to come later.

Special Poem.

Monday, February 15, 2010

Here I am, presenting you a poem. Copied from blog Razzi Rahman. Kadang-kadang singgah baca blog Bro Razzi ni sebab banyak input boleh dapat about CINTA. Hoho. Suka baca pendapat bro Razzi. Sempoi, membuka minda dan agak lain dari yang lain. We're used to chat through FB and he's the one yang cakap saya funny (yea right). Haha. Okey here it is.

Special poem by Razzi Rahman a.k.a Brother Love :

Watching bright sky with a smile
Thinking of a brighter future for a while
Suddenly the soft smiles stops…
As the dry leafs drops.

Remembered my heart is like a stone
Only one can be broken, by a river lone
My will is like a wind that blows all directions
That too far from affections.

It’s too hard to take my love fly
Guess that’s the answer of, why
It takes more then just a big sacrifice
Maybe many years of mountain cries.


Saya letak poem ni dalam blog sebab saya agak suka bait-bait kata dia. Bahagian yang tengah-tengah tu. Itulah rasanya bila hati kita rasa tiba-tiba sukar untuk ditembusi orang lain.

Okey guys and girls. Happy Monday! :)

How was it?

Sunday, February 14, 2010

Ok let's see heh. Tadi isi minyak untuk cover minyak pergi dan pulang dari UUM ke Alor Setar ke UUM termasuk dengan bayaran tol sekali. Jaya's treat sebab dia insist minta saya hantar sebab nak sampai awal ke Alor Setar. Naik bas makan banyak sangat masa. Then bila sampai ke destinasi, Jaya left two piece of red notes dalam kereta oh this girl memang sweet gila T___T Waktu dia nak turun dari kereta, kami sempat take one picture together :

Sweet she is :*)

Last night she asked me to send her to Stesen Bas Shahab Perdana. Even tak pernah drive ke stesen bas tu, tapi lepas tengok googlemap, jalan tak susah sangat so okeylah kan. Tapi bila dah on the way tu, Jaya (her name is Jayabarathi, I call her Jaya) bagitahu yang cousin dia tunggu dekat City Plaza. Oh sudah. Mujur pernah pergi beberapa kali dan rasa-rasa macam ingat lagi jalan. Lagipun, selain tengok map ke Wisma Darul Aman dan ke Stesen Shahab Perdana, saya juga tengok map ke Pekan Rabu so bukanlah tak tahu langsung, cuma tak rasa real situation lagi. Ehehe.

But anyway, walaupun ada sekali tu tersilap belok ke kiri (sepatutnya belok ke kanan), tapi sampai juga. Lepas hantar Jaya, dua kali aku lalu tempat yang sama sebab cari jalan keluar dari kawasan Pekan Rabu tu before decide untuk stop tepi jalan dan call someone, asking for directions.

"You ni selalu buat benda macam tu. I pun tak berani pergi sorang-sorang."

Ah! Okey fine. I was asking for direction, bukan minta kena marah. Anda tak membantu. Rasanya strangers lebih baik hati untuk membantu. Bye. Cakap dalam hati saja. Keluar dari kereta dan masuk kedai tanya orang. Betullah kata orang kan, malu bertanya sesat jalan hehehe. Silap belok weh rupanya tadi. Aku memanglah :P Thank God hari ini jalan raya tak sibuk sebab tu lah aku berani sikit nak keluar sambil-sambil pusing Alor Star tengok jalan. Ehehehe.

Tak balik terus, sebenarnya. Sempat lagi singgah Jitra. Niat hati nak tengok wayang tapi ergh tak ada yang best so balik macam tu je. Banyak sangat Malay couples kiri dan kanan depan belakang but who cares anyway.

Dah berapa entri lah agaknya aku cerita tentang kisah driving ye? Haha what to do. My new hobby is driving LOL. Lagipun siapa lah yang bertuah nak dengar repekan saya ni selain kamu semua. Penting tak penting, bagi saya belakang kira. Well it's your choice kalau nak baca. It's all about recording life, babe. Someday in year 2025 I'll be smiling reading all this. Yea.

Well I guess today is my lucky day. I feel blessed. Kenapa? RAHSIA. Thanks mama for the treat. I know mama yang tolong isi topup dekat my handset. Celcom bagi give-away RM20 free credit kalau isi RM50 hari ini. Mama isikan RM50 so, guess lah berapa banyak kredit saya sekarang? Jimat-jimat. Kurangkan calling-calling. Ohya, mama dah sampai Malaysia lebih kurang 4 hari lepas selepas seminggu kat Jakarta.

I guess Ayah is still reading my blog sebab tu ayah tahu saya drive sampai Alor Setar @_@

Buat-buat yakin @_@

It's Valentine's Day, today. Oh how come I didn't realize it coming. Haha. Ceh macamlah penting. I've neutral perception about Valentine's Day and I'd never celebrate it by the way, mind you. Tapi dapat hadiah sempena Valentine's Day adalah juga. Dah orang bagi, kenapa tolak kan? Hehe. But the only thing I might do to enjoy the day is, by watching TV. Not bad lah rancangan TV waktu Valentine's Day :*)

Tapi today, tak dapat nak tengok TV whole day. Sekejap lagi (I do really mean sekejap lagi) saya kena gerak ke Alor Setar hantar my dear roomate yang duduk sementara dengan saya dua tiga malam ni, ke Stesen Bas Shahab Perdana. Punya yakin gila aku nak pergi, padahal tak pernah lagi drive pergi Stesen Bas Shahab Perdana ni @_@ Suka tau buat-buat yakin. HAHA.

I just hope today saya akan drive dengan cemerlangnya. BHAHAHAH. Bismillahirrahman nirrahimmm..

Show on 9 February 2010 : Brought to you by C905.

Ini adalah update berambar untuk performance yang saya mention di SINI. Performance ini adalah sempena Majlis Mesyuarat Agung Tahunan untuk program/kos BPM.

These pictures were taken by my Sony Ericson C905.


Me and Wanie. I mean, Wanie and me. Kalau ikut susunan.



Susi, yours truly, Bell, Aina, dan Wanie.


Yours truly kat tengah-tengah. OH MACAM PUTERI. Haha.


With two of Audirasari talented juniors, Susi dan Bell :)

Video tak boleh bagi tengok. Rahsia kerajaan =D

Oh drivers.

Saturday, February 13, 2010

I don't want to know about you but I think drivers at Changlun - Alor Star adalah sangat kurang ajar dan bolehlah belah sekarang. Is it just me, or mereka itu yang guna hon banyak sangat on road. Lepas tu boleh pula stop sekejap dekat kereta saya dan bagi muka tunjuk samseng dan berlagak, kemudian belah. HEH BLAH AH. Okey fine saya tak pro lagi pandu kereta that's why saya guna pelekat P. Tapi perlu ke pandang aku semacam macam tu? Perlu ke?? Of course bukan semua macam tu. Banyak lagi sebenarnya, tapi saya maafkan. Sebab saya pun bukan tak pernah tersilap. Tapi I got one in Changlun and I got lots at Alor Setar that day. Contoh, saya tersilap berhenti dekat traffic light (supposed jalan terus and don't laugh cuz this ain't funny) dan semua kereta-kereta dekat belakang saya (banyak shiyall) hon kereta aku like hell. Even time potong my car pun, masih ada juga yang duk hon-hon. It was my fault, but perlu ke macam tu??

Oh gosh! I think driver dekat Sabah adalah lebih beretika dan sopan berbanding you guys. Masih ada rasa hormat dan memahami. What's the use of pelekat P kena letak besar gedabak dekat cermin depan belakang kereta? Perhiasan?

I have lots of question in my head :
  1. Boleh tak kita bersabar tanpa mengeluarkan apa-apa 'kata sumpahan'?
  2. Mengapa ye hati kita mudah melenting bila memandu? Sedangkan perkara yang berlaku hanyalah sikit sahaja.
  3. Mengapa hati kita mudah rapuh untuk marah ketika di atas jalanraya?
  4. Sukar sangat ke untuk bersikap pemaaf?
Bersabar di atas jalan raya itu bukan mudah kan? Waktu inilah akan terserlah sejauh mana tahap kesabaran kita dan sejauh mana jiwa kita terdidik untuk menahan nafsu amarah. Orang berpendidikan tinggi ke, yang tak berpendidikan tinggi ke, sama saja. Heh.

A daily update.

Thursday, February 11, 2010

Nothing more than just a daily update.

Saya bangun awal hari ini. Demi duit poket tambahan, kamu tahu kan? Saya mengambil upah untuk khidmat penghantaran ke destinasi-destinasi tertentu. Lagi pula sekarang cuti mid-semester sedang bermula. Ramai pelajar berpusu-pusu balik, dan seperti biasa, semua itu saya hanya pandang bagaikan satu pemandangan biasa. DPP sangat sunyi sekarang ini. Dah ramai yang balik.

Pukul 12.30 tengahari tadi, saya dan Teh mula bertolak ke Alor Setar ke Wisma Darul Aman untuk hantar baju-baju penari yang kami sewa minggu lepas. Hari ini date due. Singgah ke stesen minyak (well, minyak tumpah sikit sebab penuh sikittt heh). Kemudian singgah makan dekat Old Country, kemudian bergerak terus ke Alor Setar even tak pasti jalan nak ke Wisma Darul Aman @_@ But luckily, we made it. Urusan pengembalian dan pembayaran berjalan lancar tapi bila masa nak balik tu, kami terlepas signboard dan kami tersesat jauh sampai ke Kuala Kedah bayangkan T_T Sedar je terus buat U-turn dan balik ke tempat mana kami terlepas tadi and yes, I was right. Waktu lalu sign-board ni tadi, I was about to turn the right way. I mean, was about to turn LEFT but orang sebelah tu ha suruh jalan terus ke depan sebab dia nampak signboard Jitra. Nak sangat pergi Jitra ke... Hahaha.

Waktu tengah tersesat tu, saya dapat mesej dari Cuya, hantar baju kurung untuk dapatkan ukuran baju batik. COLGIS sponsor, if I am not mistaken. Kena hantar baju kurung BEFORE 4.30PM padahal waktu tu dah 3.13 dan saya masih sesat jauh di Alor Setar. Dahlah jammed. Pukul 4 tepat tu baru kami get back in the right track dan saya mula nak pecut dah. And guess what? Saya sampai Changlun pukul 4.27PM dan sampai DPP pukul 4.38 PM. Saya tengok jam sebab tu saya tahu. Luckily, Abang Mizi yang urus baju batik tu masih ada sampai pukul 5 petang jadi sangat sempat. Fuh.

Esok, saya ke Jitra, insyaALLAH, mahu tengok cerita My Name Is Khan. Saya mahu gerak pagi .. along with Teh, Yulie, and Teh's friend. And oh, starting from tonight, I got accompany, a friend's friend's friend (fuh) yang tak berani duduk seorang untuk tinggal sementara dengan saya, mungkin untuk sepanjang cuti ini. I don't have any idea about how she look like. I just heard her voice over the phone less then 30 minutes ago informing me that she'll be coming around 11PM.

Great Believer Of Myself.

What do you see in her?


.. sebab, semalam seseorang tegur saya. She asked me, kenapa wajah saya nampak sugul. Pucat. Tak bermaya. Tak sangka ada yang begitu sekali rasa ambil berat terhadap saya. Agak terkejut sikit. Sebab inilah muka yang saya usung ke sana ke mari setiap hari, but NO ONE have ever said anything and I thought that I've done everything to cover up all the wrongs. So I doubt it.

"Maybe sebab tak mekap". And I smiled to her. Rasa macam nak tengok cermin waktu itu juga untuk pastikan muka ini betul ke macam yang dia cakap.

Balik bilik saja, saya belek muka ini lebih teliti.

Looking at the mirror, I saw a reflection of a girl, standing in front of me. Looking obviously tired. I thought she's okey even though I know she have like everything to hide but still I think she supposed to be okey .. Well, at least she supposed to LOOK LIKE she is okey. At the first glance, she looked very tired. Her eyes looked sad. Pale face with no make-ups on, menambahkan lagi ekspresi wajah yang tidak bermaya. And when she realized that I am deeply looking at her, she quickly smile.

Maybe it's time for me to open my eyes and see things as they really are but WHAT FOR? I don't want to know this fact. Really. I don't want to know how scared she is about her life cuz I just want her to move on. It doesn't matter about how she feels, but how she live her life is all that matter now. I guess. Tuhan, permudahkan perjalanannya.

Life is now in session. Are you present?

Wednesday, February 10, 2010

Hujung minggu ni sampai minggu depan start cuti seminggu sempena Tahun Baru Cina, terus dengan cuti mid-semester. Tak sabar nak cuti. Nak rehat. Nak refresh. Nak tumpu study untuk cuti ni. Akhir-akhir ni saya sibuk dengan hal-hal non-academic, and it is scaring me @_@. Cuti ini juga mahu pulun jog dan jaga makan habis-habisan. Something yang saya sukar nak cari masa nak buat sekarang ni. Seminggu dalam dua tiga kali saja jog dan itu tak cukup.

Semalam the friends keluar dan saya tertinggal di bumi UUM. SEDIH. FRUST. Sebab plan awal-awal, Kak Faddy datang nanti, kami semua akan keluar sekali tapi? Kebetulan malam semalam ada performance lah pula. Nak tolak, tapi memang dah kurang orang sangat-sangat. Tapi heh .. sampai bila macam ni kan. Bukankah saya nak jadi pengurus saja sekarang ini .. Dah tak mahu perform dah? Hehhh. Anyway, semalam berat hati juga nak let them go but then, sejam lepas tu, turun pula bersiap untuk performance. Lupa segala-galanya sebab dah ceria balik.

Performance semalam was great. Macam biasalah. Nanti ada masa saya update blog dengan gambar performance semalam. After performance pula, meeting BKK dekat bilik aktiviti untuk Kelab Tarian Audirasari. Dalam setengah jam saja, kemudian bersurai. After that, lepak-lepak sambil tengok TV sekejap dengan Dayah, Teh dan Didie. Dayah balik awal. Saya, Teh dan Didie borak sampai pukul 3 sambil tengok TV then saya tidur dan mereka kejutkan pukul 4 pagi sebab dah nak balik. Ewah macam tak penting kot nak cerita. HAHAHA.

Pagi tadi bangun awal, jumpa owner kereta yang saya tengah guna sekarang ni untuk settle rent payment. After kelas 9.30 pagi sampai 11 pagi, pergi beli carrot dekat kedai yang saya baru jumpa. Situ ada jual carrot weh. Tak payah nak pergi jauh-jauh ke Changlun beli carrot dan kuaci untuk bagi makan my baby hamsters :*)

Okey, now I got to go. Kelas 12.30. Bye!

My babies :)

Tuesday, February 09, 2010



After a long wait heh? This is my baby. I panggil Baby Kancil. Hehe. Perjuangan mendapatkan hak penjagaan ke atas Baby Kancil ini sangat mencemaskan, harap maklum. Hahaha.

It's a Kancil converted to Mira. A manual gear car. White in colour (as you can see). Roof dia kena potong sikit dan ganti dengan cermin so bila buka roof atas tu waktu siang, memang cerah gila dalam kereta. Nasib baik cermin dekat bumbung kereta tu tak boleh buka. Kalau boleh buka, dah lama buat ala-ala macam filem hindustan tu. Tiba-tiba terjojol kepala dekat bumbung kereta sambil lepaskan rambut lepas tu nyanyi lagu poco-poco. Side mirror kereta ni pun jenis automatik. Lagii.. Dashboard tak macam dashboard Kancil biasa macam yang you all boleh tengok atas tu. Seat pun tukar habis. Tayar pun bukan macam tayar Kancil biasa. Lebih besar sikit. Memang banyak modifiedlah.

Inilah kereta peneman setia penghibur waktu suka dan duka. Terima kasih, ayah :)

Seterusnya, my baby hamster.




COMELNYAAAAA :D

Yang tidur atas roda warna pink itu LALA. Khusyuk sangat tidur sampai kepala cecah lantai sangkar. Lala itu jantan. Bulu dia ada tiga warna. Hitam, orange dan putih. Yang gambar paling akhir, itu BABY. Hamster betina. Bulu warna orange dan putih saja. Cute, no? :)

Pernahkah kau bermimpi seketika berada di tempatku.

Baru saja balik dari training. Insya'ALLAH everything is under control, I hope. Cuma rasa bersalah sangat dekat Dayah sebab if only she told me earlier yang Kak Faddy dah datang, saya buat appointment dengan pakcik yang nak tengok-tengok condition kereta saya lebih awal. So hari ini sepatutnya kami spend time together dengan Kak Faddy. Jauh-jauh datang sini. Mula-mula seriously saya ingat tak jadi sebab I was told that 6hb Kak Faddy datang. Bila 6hb tu tak datang lagi, so ingat memang tak datang. Rupanya 7hb baru sampai, itupun saya dah buat appointment dengan pakcik tu. If onlyyy..

About the car, memang dah tak boleh tangguh dah. Petang tadi gagahkan diri juga pergi (ikut hati memang nak tidur je). Nak ajak Amy, Amy tidur tak sedar. Aku paling malas nak kacau orang tidur. Mesej Dayah minta teman, dia kata baru balik dari kampus so okey she must be very tired so fine. Ajak Teh dan dia sudi temankan. Fuh. Lama juga. Dalam hampir 3 jam juga. Dalam tempoh tu, saya dengan Teh borak macam-macam. Tentang family msing-masing, tentang kejadian semalam tentang konflik siapa nak dijadikan Ex-Officio untuk program Sambutan Ulangtahun Pemasyuran DPP SME Bank, tentang siapa yang lebih layak sebenarnya untuk memegang title ketua untuk setiap biro untuk program mega tersebut : samada mantan JPMDPP yang lebih berpengalaman, atau current JPMDPP who actually holding the official jawatan okey I don't know what jawatan in English okey don't laugh hepppp don't laugh.

Kereta dah settle dah. Cuma esok saya tak tahu macamana plan sebenar mereka untuk keluar. I got another thing to do here but still I want to be with them. Banyak lagi benda belum settle tapi mungkin boleh minta tolong orang lain uruskan so maybe fine. But I have to rush back to DPP before 5PM @_@ That's COMPULSORY. I got event on 8.30 PM, remember? Maybe biar je mereka keluar, and I'll have the whole day at DPP. Tak senang hati suruh orang buat itu ini tapi saya keluar enjoy di luar.. T_T

Tadi jog (lebih banyak walking je) dengan Amy dan Teh. Malam training dekat studio, then rehearsal sekejap dekat Dewan Kachi lepas tu sambung training. Esok malam, selesai saja performance, terus naik ke DPP dan meeting. Supposed bincang dulu dengan Mai dan Teh tentang agenda meeting, tapi entah bilanya nak jumpa. Tapi memang kena jumpa. Tak boleh tak jumpa dulu Exco dan TE BKK ni. Dan tak boleh tangguh dah sebab cuti dah nak naik. Cuti mid-semester selama seminggu. Saya nak jumpa awal untuk inform something so bila cuti habis nanti, they will be physically and mentally prepared.

Rabu, walaupun kelas full, tapi kena cari juga masa untuk buat appointment balik dengan pakcik tu untuk settle hal rent payment pula. Khamis kena keluar ke Alor Setar pula untuk settle hal hantar baju penari dan juga payment. RM260 you. This week memang sangat-sangat busy. I hope cuti midsem ni akan bagi saya relax sikit.

Urgh. Now I miss playing with Baby and Lala. Sekarang hanya sempat feed them, dan pandang telatah mereka dari luar sangkar saja. I am so sorry babies T_____T.

Feel sorry for myself too. Life's getting harder and keeping myself busy is such an escape.

First step of many steps later :)

Monday, February 08, 2010

Macam biasalah kan kalau ada event je mesti bilik macam tongkang pecah punya. Hish bakal isteri siapalah ni. HAHAHAHAHA Tabiat yang kurang elok.

Okey. As you can see in my calendar dekat sidebar, ada tertulis "6 Feb '10: Show for COLGIS event at Jitra" bukan? Iaitu semalam. COLGIS event yang saya katakan itu adalah Grand Dinner untuk lecturer-lecturer untuk student COLGIS UUM yang ambil master, if I'm not mistaken.

Kronologinya, selepas dapat request dari Encik Raz untuk buat show dekat hotel (maaf tak ingat nama hotel) yang baru saja dibuka baru-baru ni, 28hb Januari Mai dan timbalannya, Teh, buat audition untuk pencarian bakat baru lah kan. So okey dah jumpa dalam 8 orang. Ahli Audirasari lama tolong train joget untuk bagi lembut badan diorang malam tu.

Esoknya 29hb Januari, second training. Ajar diorang basic zapin dan other dance, pilih-pilih lagu dan rilek-rilek saja.

Two days after, 31 Januari, ada lagi penambahan dalam beberapa orang dan siap sekali dengan pembahagian penari dan pilihan lagu. Dan aik step pun dah ada. Walaupun simple, tapi masih nice saja. I was told that Encik Raz nak tarian Melayu, Cina, India dan satu lagi tarian dari etnik lain, dan mereka pilih tarian Jawa.

Malam-malam seterusnya diteruskan dengan aktiviti-aktiviti menari dan training. Biasanya, saya peruntukkan masa saya untuk mengupdate blog setiap malam, tapi since tiap malam balik lewat dan balik pun dalam keadaan penat, saya buka saja Blogger, Twitter, Facebook, dan lain-lain. Tapi update tak.

3hb Februari, pelan A. Saya dan Teh janji jumpa selepas kelas saya habis 11AM dan terus ke PBS hantar surat untuk permohonan penyewaan baju. Sepatutnya melalui Encik Huzaidy, Pengarah Pusat Budaya dan Seni UUM, tapi sebab Encik Huzaidy tak ada, terus approach Encik Jamil. Salah seorang staf merangkap trainer dekat PBS. Jurulatih khas Bidasari. Juga yang bertanggungjawab memberi tunjuk ajar yang tak akan saya lupakan kerana keputusan saya dulu untuk menyertai Bidasari-lah yang telah menjadikan saya seorang Fina yang sekarang. Yang you guys kenal sebagai orang yang pakar bahagian persembahan dan menjadi salah seorang trainer (salah seorang trainer sebab, I don't want to take all the credit) untuk penari-penari kolej dan apa-apalah berkaitan persembahan. Itulah Encik Jamil atau kami panggil Encik Mil. Peramah, mudah mesra dan baik hati. Tapi sayang, PBS tak boleh nak sewakan baju-baju penari Bidasari sebab pada hari yang sama, Bidasari juga memerlukan banyak baju-baju tersebut sebab ada 60 orang penari yang terlibat untuk event lain. Cuak cuak.

So saya dan Teh sit down and think. Waktu tu juga minta Teh call Encik Raz untuk set appointment dengan beliau dan bincang semua yang patut. Lepas tu balik DPP hantar Teh dan saya terus makan. Petangnya, Teh bawa khabar gembira yang Encik Raz dah luluskan belanjawan yang kami buat, dan bagi contact number rakan dia di Wisma Darul Aman dekat Jabatan Kesenian untuk kami berurusan terus, tanpa prosedur-prosedur rasmi yang mungkin melecehkan. Alhamdulillah.

4hb Januari tu, saya drive ke Alor Setar dengan Dayah dan Teh. Dengan tak tahu jalan nak ke Wisma Darul Aman, kami redah je dan akhirnya jumpa!

Malam tu Malam Gemalai Tradisional. Audirasarians menang juara! Tahniah you guys, and sorry I can't be with you this time.

There were some minor things happen, actually. Tapi tak state dekat sini pun tidak apa. Contoh macam tersesatlah, kami datang terlalu awal so kena tunggu lagi sejam lah, harga peminjaman baju dah naik la, baju tak cukuplah, perubahan saat akhir, .. Banyak lagilah. Ingat hari yang kami tempuhi 4 Januari itu sesuatu yang senang? Heh.

5hb Januari, praktis praktis praktis.

6hb Januari, hari kemuncak. Dengan 16 orang penari yang perlu dimekapkan dan disiapkan baju dan setting kepala, 3 jam itu sebenarnya tidak cukup. 16 penari tu tak termasuk lagi penari India tapi diorang mekap dan urus group mereka sendiri so saya tak count mereka sekali dalam list yang perlu dimekap dan semualah. Nasib baik Dayah, Cuya, Mai, Teh dan Amy turun sekali jadi pegawai pengiring. Dayah dan Cuya dah tolong pakaikan foundation dekat budak-budak tu, dan tolong mekap sekali termasuk Mai. Amy tolong urus bahagian teknikal, dan Teh urus bahagian logistik eceh cehh.

Gerak dalam pukul 6 lebih juga. Sejam lewat dari perancangan asal. Sampai saja, keadaan sedikit tensed sebab dah nampak dah tahap performance budak-budak ni at the actual setting. Encik Raz sampai risau-risau dah sebab beliau boleh nampak the girls tak ready lagi. Waktu tu juga semua tiba-tiba jadi fokus, buat latihan. Sampaikan gara-gara terlalu nakkan perfection, ada yang menangis. Ada yang tarik diri. Huhhh. First time performance eh girls? It's okey. More to come after this. You'll improve yourself as this is your first step of many steps later ..

Satu-satu persembahan bermula dengan lagu Cinta Sayang sebagai lagu overture (pembukaan) keluar. Kemudia lagu joget, kemudian lagu cina, lepas tu lagu India, dan akhir sekali lagu Jawa. Keluar saja semua dengan muka lega campur teruja campur ceria. All emotions blended randomly and it was such a feeling, right guys?

And actually, they did it quite well. For a beginner :)

SELESAI. Dah boleh tidur. Gambar-gambar saya update later kalau rajinlahkann.

Pagi tadi satu nombor international try to reach my phone.

Sunday, February 07, 2010

Awal pagi tadi terbangun sebab bunyi handset yang kuat and oh .. rupanya mama yang call. Now my ma is in Jakarta having a vacation with her friends. Bawah kelab Puspanita. She called around 6 AM dan waktu itu saya masih atas tidur atas katil balas dendam berhari-hari tak cukup tidur @_@ Saya akan cerita tentang my last event but now saya kena post entri ini sebab jari saya gatal nak post ini entri. Apakah :P

Today she's gonna spend her day dengan membeli souvenir untuk keluarga. Mama yang dah tahu saya peminat fanatik kebaya, terus direct tanya, nak kebaya warna apa? HAHAHA. Ma sangat memahami anaknya. And guess what? Mama kata kebaya indonesia cantik sangat-sangat dan cuma RM70 saja. OH kalau kebaya cantik bersulam-sulam here and there, siap blingbling dekat Malaysia, confirm over RM100 kau. Tak mustahil over RM150. A businesswoman as my ma is, mesti mama beli dan bawa pulang kebaya-kebaya tu untuk dijual.

Pagi tadi, dalam keadaan mamai, saya cakap nak kebaya warna merun. Bangun dan .. okey tadi bangun je terus teringat kereta yang masih terparking dekat parking staf homaigod kena pindahkan cepat-cepat sebelum kena saman @_@ kata saya dalam hati. Nasib baik agak baik dan dikenali oleh orang-orang pejabat kalau tak confirm kena saman. By the way, sebab dikenali itulahhh saya dapat sticker kereta UUM. Untungnya jadi JPMDPP :*)

I called mama, dan bincang warna apa saya nak. Mama suggest hijau. Tapi saya dah ada dua helai T_T Mama suggest orange, tapi saya dah ada yang itu juga. Merun itu tak ada tapi saya dah ada kebaya yang warna dia hampir kepada merun. Hitam pun dah ada. Ungu pun dah ada tapi honestly, saya kurang berminat pada ungu. Asal pakai baju ungu je saya mesti rasa macam tak sesuai (.. it makes me look fat).

So I go for white kebaya. Is it okey?

Kesibukkan.

Azam Februari.

Wednesday, February 03, 2010

Sementara tunggu next class. Nak update blog lah jap. Tapi untuk entri ini, saya masih memerlukan. Bantulah Gadis Keliru huhuhu. Okey dah mula dah berhuhuhu. Gedik pula rasanya T_____T


Eh Ayu ko dapat teka ek B tu siapa? Jangan silap teka tau :P


Entri ini update tentang life.


Hidup mencemaskan akhir-akhir ni sebab?? Tidur tiap petang T_T Tak suka dan rasa macam tak sihat okey. Merasakan hidup ini tunggang langgang terbalik macam tak boleh diselamatkan lagi tapi saya kena jadi watak heroin dalam filem ini untuk menyelamatkan keadaan ewah. Tiba-tiba wujud perkataan filem dalam perenggan. Apakah.


Dah banyak hari okey. Banyak hari yang mencemaskan merasakan hidup tunggang langgang terbalik macam tak boleh disela .. Haruskah ku ulangi??? HAHAHA. Kenapakah otak bengong? Saya ada jawapannya. Sebab, gara-gara tidur petang, maka malam tak dapat nak tidur awal. Kemudian esoknya kena bangun awal pula untuk ke kelas. Kelas pagi tadi presentation dari rakan sekelas. Saya tersengguk-sengguk. Padahal sebelah itu lecturer.


Hari ini, saya TAK BOLEH tidur petang. Azam bulan baru. Azam Februari.

Bantulah Gadis Keliru.

I am confused.

Keliru dalam memilih antara tiga. Antara A dan B. Atau bukan kedua-duanya sekali. Atau pilihan keempat? Dua-dua sekali. HAH.

Mengenali A sejak hampir dua tahun, saya sudah banyak menghadapi saat suka dan duka bersama beliau. Sudah mengenali hati budi beliau. Berbudi pekerti, sopan, jujur. A manis sikit tapi tidak romantik. A terlalu kuat bekerja. Sangat berdedikasi. Penyayang. Tidak panas baran. Penyabar. Tapi sayangnya dia semakin lama semakin berputus asa .. terhadap saya.

A orang Sarawak. Disukai mama dan Dana. Ahli keluarga lain juga seolah tiada halangan. But what do this relationship really means when tears is it all about. Yet, jika ditanya, saya akan jawab, saya lebih menyayangi A. Cuma bak kata Rossa, zaman sekarang cinta kena pakai otak. Telus macamana pun lelaki tu, bila dia merayu atau berjanji, tolong jangan percaya sangat. Saya cakap ikut pengalaman. Punyalah si dia ni berjanji macam-macam okey tapi satu pun tak ada ynag ditepati. Hati siapa yang hancur? Perempuan juga.

Mengenali B sejak setahun lepas. Bermula sebagai silent reader blog ini. Kemudian menjalin persahabatan dan masih hanya bersahabat sehingga kini. Beberapa bulan lepas beliau menyuarakan hasrat untuk memiliki @_@

B. Seorang lelaki melayu. Dalam fikiran ini macam ada satu set persepsi tentang lelaki melayu yang mungkin agak kurang elok jika didedahkan di sini. B, seorang lelaki melayu, yang mengubah sedikit persepsi saya tentang lelaki melayu. Bukan semua lelaki melayu itu @#$%^&*.

Apa yang ada pada B, tidak ada pada A. Apa yang ada pada A, saya masih tidak pasti jika ia juga ada pada B. Saya sejujurnya belum begitu mengenali hati budi B, sebagaimana saya mengenali hati budi A. Macamana tu?

I have the same passion with B. Over musics. He plays guitar. He sings. And I sing too. He's a footballer. I am a dancer. We both love travelling. Perfect.

There's a time of anger. There's a time of tears. But B tidak actually pernah berputus asa ke atas saya, sama seperti saya tidak pernah actually berputus asa pada A.

How this sounds to you? :)

- Gadis keliru -

It had never been my intention to leave you guys behind.

Tuesday, February 02, 2010

ACTUALLY, sabtu lepas, 30 Januari 2010, adalah majlis pertunangan sahabat saya, Norhafiza Ayob. Dah tahu awal lagi sejak 8 Disember 2009 lagi (ingat tarikh sebab masih simpan mesej-mesej kami dekat inbox Facebook) tapi masa tu masih lagi rahsia untuk pengetahuan umum. Very happy for her. I was told that actually the whole thing was unplanned. Waktu merisik tu Fiza kata dia sendiri tak percaya dan boleh lagi tergelak-gelak. But now that they are happily engaged, bolehlah aku cerita dekat blog ek Fiza? Haha.

I don't know if it's okey to state it here. To Fiza, it's not about forgetting our previous love sebab tak mungkin kita dapat lupakan orang yang pernah kita cintai, tetapi untuk buka SATU LAGI PINTU untuk orang lain, kan? Satu hari nanti saya harap saya akan sekuat kau :)

Dalam pada itu, sedih weh korang dah tak ada dekat sini. Nak menangis sekarang juga T_____T. Fiza, Niza dan Chu antara manusia paling gila pernah jadi kawan aku. Apakah nak puji kawan-kawan kata diorang gila pula? (- -") Sila maklum perkataan gila itu merujuk kepada satu bentuk pujian sekian. Dan kamu semua merupakan antara kenangan terindah dalam hidup saya. Tak tahu bila lagi ada masa nak hang-out together kan? I am so sorry, last time, I cannot be with you guys. Saya mungkir. And you guys end up pergi bertiga saja campur dengan Taufiq. It was regretful, yet I hope you guys understand that it has NEVER been easy for me either. "It" merujuk kepada memungkiri plan kita untuk keluar bersama buat kali terakhir. I bought my flight ticket without telling. I was in my hard time that I feel like I have no time to befriends with anybody except myself.

It was just me, I know. But it's killing me inside, you should know that. Or maybe you shouldn't. I don't know.

Beat called me. Beatrice Wong. One of my BFF here. Shedding tears dalam hati. Now that she's miles away from me, barulah terasa rindu-rinduan dengan dia. Sebelum ni pok sana pok sini hambik kau. Haha. Ber"i-miss-you"-"i-miss-you" dengan dia dari awal sampai ke hujung. Dia cerita tentang her life now. Her practical progression and how is it going. And how she missed Bukit Kachi di mana DPP SME Bank didirikan. And she will be coming on April untuk hantar report praktikal yeay! Berapa orang entah rakan-rakan nak datang. Sila datang ramai-ramai so that korang boleh lihat kawan korang ni mati katak tengah jalan sebab punya gigih nak entertain semua :D

You guys are the best. Looking forward for .. YOU :)

Oh tak sabar tunggu hari cerah.

Monday, February 01, 2010

Training malam taidi agak meriah cuma Mai takde. Patutlah Mai tak mai mai, rupanya Mai tak sihat Mai? Ewah boleh pula buat pantun :D Aina dan Dayah datang. Dayah ni bukan Dayah yang Kak Dayah. Ini Dayah Audirasari. Tapi Dayah pun ada sekali. Dengan Teh. Ya Allah kau ni kelakar lah Teh (- -") Encik Uda singgah sekejap dengan cerita misteri seantero beliau. Ceria saje kite tengok muke bakal pengantin neh. Haha.

After training, pergi bilik Dayah melantak meggi pula. Dayah tunjuk blog Pres DPP lepas tu balik bilik and go through her blog list dekat blog sidebar, saw Mai's blog. Cuma tak tahu okey ke tak kalau link kan blog mereka dekat sini. Heh. Seronok sekejap sebab JPM baru pun layan belog. HAHA apakah itu pun nak excited. Yang mantan-mantan ni setahu saya, yang ada dan rajin berbelog : Saya, Trexx, Dayah, Yulie. Yang ada belog tapi jarang update : Amy dan Zetty. Yang lain saya tak pastilah. Yang pasti, ada juga di kalangan JPM yang tak aktif berbelog tetap baca belog rakan-rakan yang ada belog which is, good. Akan lebih saling memahami. Keep updating each other. Mungkin juga berguna bila ada perkara yang kita agak sukar nak luahkan secara berdepan jadi ini mungkin cara yang lebih baik, lembut dan selesa bukan :)

Plan esok, mahu menghilangkan diri sampai petang. Mahu ke library juga. Kelas tak ada esok. Dah ada kereta. Senanglah nak bergerak. Minyak kereta sajalah nak kena fikir sikit. Tapi selagi minyak kereta tu guna duit dari poket saya sendiri, siapa berani-berani nak persoalkan saya nak pergi mana seorang-seorang? *muka berlagak*

Memang nak kena tampar.

Sekarang ni aku belajar satu benda. Menyuruh orang yang sedang berfikir negatif (menurut kau lah kan) untuk berfikir secara positif adalah satu nasihat yang bodoh. Secara personal. Kau tak setuju, ikut kaulah.
 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS