2 orang sedang baca blog ini ♡ Sophiesm.Com








When no one is looking


you've found the correct
fina sophie



Sunshine!
Komen Bulan Ini


plan a trip with me

Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers


Finstagram


Since May 2006

Hit Counter




Year 2009 : The Flashback Part 3
Friday, January 01, 2010 posted at 15:42 ♥

... sambungan lagi.

Ogos
  1. Mempublish hasil karya Yulie ke dalam blog. Suka dekat puisi dia ni. Tajuk : Pantun JPMDPP SME Bank :)
  2. The Roses. Oh entri yang ditaip dalam keadaan masih tak percaya. Ya ALLAH hati perempuan KAU buat dari apakah ..? Hati mereka begitu lembut dan sensitif (ceh.)
  3. Program Bakti Siswa : Ilmu Ditabur Bakti Disemai di Pekan, Pahang.
  4. For the first time, ikut Dayah balik rumah dia dekat Baling Kedah dan mengenali ahli-ahli keluarga Dayah. They are so nice. Menyambut Awal Ramadhan di rumah Dayah. Sepanjang duduk rumah tu rasa serba salah je sebab diorang tak bagi saya tolong buat apa-apa pun. Sampai saya pergi masuk dapur mereka curi-curi basuh pinggan. HAHAH.
  5. 1 Ramdhan itu jugalah saya first time buat treatment rambut dekat saloon :D
  6. Dugaan pada 4 Ramadhan T___T
  7. Why do women and girls love flowers? Ceh ceh masih lagi nak bezakan antara women dengan girls. HAHA. Ini soalan cepu emas dari Hasif Rahman. Kebetulan sedang glowing-heart jadi saja jawab je :)
  8. Ini dia entri yang agaklah hangat dan semua pengguna blogger patut tahu (pengguna wordpress boleh pandang sebelah mata je haha). Entri bertajuk Protected Entry For Blogger. Atau dalam Bahasa Melayunya, cara-cara membuat entri rahsia / protected untuk pengguna blogger. Hambik kau dua kali aku edit entri ini okey.
  9. SELAMAT MENGHAYATI PERJUANGAN DAN USAHA-USAHA TOKOH-TOKOH DALAM MENCAPAI KEMERDEKAAN
September
  1. During September, there goes all the crappppsss..
  2. And craps.
  3. And the crap crap crap.
  4. HAHA.
  5. Bulan September adalah bulan yang sangat tough berbanding bulan-bulan 2009 yang lain. Air mata macam murah sangat waktu tu. Fragile, sad, dan so afraid. Peh.
  6. Kemudian dalam jangka waktu yang sangat dekat, terjadi peristiwa terlepas flight Part One dan Part Two T__T. Ada hikmah di sebaliknya. Ini petikan :
For a while, I was totally forgot about the thing that cause me to be like THIS and THIS. My life macam tengah twisting. Tiba-tiba, haluan dan fokus saya berubah. Peristiwa terlewat sampai ke airport menyebabkan saya terkandas di Kuala Lumpur was very heartbreaking before, but bila teringat kata-kata seorang teman bahawa kadang-kadang, akan berlaku waktu di mana kita terlalu fokus dan letih berhadapan dengan sesuatu dan kemudian tiba-tiba things macam take another way dan buat kita lupa sebentar. As I said before, it is a blessing in disguise. Kuasa Allah, I must say.
  1. Waktu raya, jumpa dengan kawan lama yang dah lama tak jumpa. Dan selepas tu pada hari yang sama (pada tengah malam) saya dimasukkan ke hospital sebab kena keracunan makanan. Helpless T___T Semua tu dalam entri INI.
  2. Bila dah sampai UUM selepas cuti raya, hari kedua tu masuk PKU pula sebab keracunan makanan lagi. Trauma taknak makan sekejap sebab kena dua kali dalam jangka masa yang tak lama. Nasib baik tak seteruk yang pertama T_T
Oktober
  1. Cerjang saya dan Julie.
  2. Oh detik bersejarah blog ini adalah pada 2 Oktober 2009. Officially blog bertukar alamat dari http://sufilara.blogspot.com ke http://www.sufilara.com :*) Credit to adik saya, Kili cuz he is the one yang tolong uruskan. Masih lagi menggunakan Blogger, sebab belum sampai seru lagi nak pindah ke Wordpress. Need a lot of work kalau nak pindah kan? Beli domain dari blogger saja dulu. Harga dalam RM40-RM50. Tak ingat the exact amount. Macam yang Hanis Zalikha buat. She's using http://inibelogsaya.blogspot.com tapi dalam masa yang sama, user yang type http://www.haniszalikha.com pun akan redirect ke page yang itu. Sama macam blog saya, you all masih boleh akses Sufilara.Com using http://sufilara.blogspot.com :)
  3. Perayaan Tanglung 2009 :) Aku, Dayah dan Amy.
  4. Mengimbas kenangan dengan family setiap kali rumah black-out.
  5. Launching my own music blog : address, MusicDoSpeak :)
  6. Me talking about Sabahans.
  7. Me talking about me yang enggan participate lagi dengan aktiviti kolej. Macam so-not-me saja (- -")
  8. Tentang apa yang saya ingini dari hasil-hasil tulisan saya di dalam blog ini.
  9. Entri for DotblogspotDotcom Bloggers. Tentang Protected Entry dekat Blogger, tentang JS-Kit Commenting System, widget Post Signature, website yang menawarkan tutorial untuk pengguna Blogger, dan website yang tawarkan template untuk blogger.
  10. 30 Oktober, tiba-tiba trip ke Perak. Roomate, Amy, tak sedap hati. Dia sendiri pun tak tahu kenapa. Plan awal, pergi Kuala Kangsar, tapi end up spend 1 night dekat Lumut Perak. Heh. Waktu ni lah terjadi perkara yang sungguh tak disangka. perg. Waktu ni lah nampak sendiri kat mata kepala, kalau Tuhan nak tunjuk tu, macam-macam cara DIA boleh guna. Harap Amy terus tabah.

Labels:


0 Comments:

Post a Comment

You can freely :
1. Follow my blog. Usually I'll follow + comment back
2. I regularly checks my social network page and if you leave me your link, it would be easier for me to track you back and comment your blogpost in return.
3. Be nice.

Thanks for simply being here! *love*







original layout by bonjour heidi owned by Fina Sophie other by ArasuOnline dafont wish