2 orang sedang baca blog ini ♡ Sophiesm.Com








When no one is looking


you've found the correct
fina sophie



Sunshine!
Komen Bulan Ini


plan a trip with me

Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers


Finstagram


Since May 2006

Hit Counter




What to do?
Friday, January 29, 2010 posted at 20:00 ♥

Sepanjang semester ni aku rasa inilah hari yang aku paling malas. Apa yang aku buat hari ni? Awal-awal pagi drive hantar dan ambil kawan dekat kampus. Bersihkan sangkar hamster dan main-main sekejap dengan baby hamster I, Lala dan Baby.

Texted Linda, Lian, Zetty, Ira, Nadia, Intan, dan Ira untuk datang malam ni sebab ada latihan tarian sekejap. Fuh. Kalau diberi pilihan, aku malas nak buat tarian bertema Satu Malaysia ni. Not against 1Malaysia lah you guys. Cuma banyak kerja cut lagu sana sini, convert lagu sana sini. Nak kena koreograf step. Pattern tarian. Kalau lagu biasa, step dah ada. Aku buat step tak mahulah yang cikai-cikai. Pening tau. Pening. Hehe. Eh gelak pula macam tak serius je. Sekarang ni step untuk tarian cina. Ambil lagu Man Chang Fei dan ambil step dari internet. Sudah. Step dia not bad. Tak susah dan sesuailah untuk sekadar tujuan bersuka-suka. Bawa aerobik pun okey ni.

Oh semalam mama mesej dalam pukul dua pagi. Apakah yang terjadi pada ibu bapaku ini .. Masing-masing tidur awal tiap malam lepas tu pukul dua tiga pagi terbangun dan bila nampak mesej saya yang tak dibalas-balas lagi atau missed call dari saya yang tak diangkat-angkat dari tadi, terus mesej padahal aku dah tidur dah. Hari itu ayah. Kali ni mama pula. Bangun pagi tadi baru nampak mesej mama dekat handphone :

"Salam. Na tidur sudah kah?"

Pada pukul 1.57 pagi (- -")

So I called mama back, asked why? Mama tanya program Bakti Siswa bulan 5 nanti habis berapa haribulan? And I said, 7-13 Mei. Why?

Mama : Oh sempatlah tu.
Saya : Sempat apa?
Mama : Mau ikut Mama pergi Australia? 15hb-22hb.

@_@ Mata terbuka besar. Cuti lepas waktu dekat rumah, mama ada bagitahu rancangan mama pergi Indonesia (I don't remember which part of Indonesia) bulan Februari ini. Kemudian mama cakap ada lagi trip ke Australia. Biasalah para isteri yang tak terikat dengan kerja dengan kerajaan. Bolehlah plan ke mana-mana. But today, mama ajak saya ikut sekali.

But then saya teringat sesuatu.

Saya : Alah Ma.. Ada kawan saya seorang stay di Sabah sampai 20hb. Sudah beli tiket. Tidak boleh postpone ka selepas 20hb?
Mama : Fix sudah masa dia. Ini bawah kelab. Tidak apalah, kau teman ja kawan kau. Nanti kita jalan-jalan lagi lepas ayah pencen.

WHAT TO DO?

T_________T

Labels:


2 Comments:

Anonymous ABdi said...

u are so lucky u know?mom ask u to go austri....!!well, if u hv a chance just flow ur hearth, bcos when ur done study and work, u will realisethat time is ur worst enemy,he3,(xda lg ayat tu kn?saja buat2) well,do what u should do la..kn.....:P

30 January, 2010 00:12  
Anonymous Fina said...

ABdi,
still, saya tak boleh pentingkan diri sendiri.. T___T

30 January, 2010 12:07  

Post a Comment

You can freely :
1. Follow my blog. Usually I'll follow + comment back
2. I regularly checks my social network page and if you leave me your link, it would be easier for me to track you back and comment your blogpost in return.
3. Be nice.

Thanks for simply being here! *love*







original layout by bonjour heidi owned by Fina Sophie other by ArasuOnline dafont wish