2 orang sedang baca blog ini ♡ Sophiesm.Com








When no one is looking


you've found the correct
fina sophie



Sunshine!
Komen Bulan Ini


plan a trip with me

Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers


Finstagram


Since May 2006

Hit Counter




Rules suck.
Tuesday, January 12, 2010 posted at 20:55 ♥

In the middle of applying stickers for my baby car, things turned out to something unexpected. Baru nak menjalani hidup yang tak bermasalah. Oh why the University perlu letak peraturan dalam Akta Universiti, bahawasanya, tak boleh sewa kereta atau dengan kata lain, tak boleh bawa kereta orang lain, hanya boleh bawa kereta sendiri saja. Apakah? T________________T. Siap kena suggest untuk bawa motor saja atau tak payah guna kereta terusss lagipun tambang bas dah free .. and I was like, HUH?! AKU SEWA KE TAK SEWA KE HAL ENGKAU KE? Kalau dah masuk dalam Akta Universiti, okey fine, masuklah mana-mana. Tapi no need la suggest macam lah you parents saya. Bukan nak angkuh tapi, heh. Cakap memanglah senang. Banyak okey beza bawa kereta sendiri dengan naik bas. Tapi, again, unless I ada sebab yang kukuh untuk bawa juga, saya memang tak boleh bawa sebab benda dah masuk dalam Akta Universiti. Itupun aku ade jugak rasa nak lawan. Erk.

Kalau nak bincang soal apa perasaan saya sekarang ni, sebenarnya bercampur aduk. One part of me selesa untuk stay calm dan mahu take things easy sambil settle benda betul-betul. Another part of me nak tension, nak risau, dan begitu tertanya-tanya. Akan setel kah semua ni? Cuz I am positively will say, YES.

Tak payah la kot nak report-report segala dekat mama dan ayah. Saya selesaikan sendiri. Kalau tak boleh juga, what to do, right? I need to settle things dulu lah. Mood down sikit. Sangat-sangat down. Sikit.

Labels:


2 Comments:

Anonymous Ms.Independant said...

I hate U punyer rules!!!
Mcam la kite ni budak2 nak kene perhati stiap lgkah kan!
very da poyo kan!

13 January, 2010 12:19  
Anonymous Fina said...

Ms.Independant,
they say diorang buat peraturan ni mstilah ada sebabnya. utk keselamatan pelajar. ok fine lah kan kalau dah sentuh bab keselamatan, but mestilah ada exception utk kes2 pljr jauh mcm sy. rugi je nak beli kereta. bukan menetap terus kat sini wth >_>

13 January, 2010 12:39  

Post a Comment

You can freely :
1. Follow my blog. Usually I'll follow + comment back
2. I regularly checks my social network page and if you leave me your link, it would be easier for me to track you back and comment your blogpost in return.
3. Be nice.

Thanks for simply being here! *love*







original layout by bonjour heidi owned by Fina Sophie other by ArasuOnline dafont wish