2 orang sedang baca blog ini ♡ Sophiesm.Com








When no one is looking


you've found the correct
fina sophie



Sunshine!
Komen Bulan Ini


plan a trip with me

Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers


Finstagram


Since May 2006

Hit Counter




Good news!
Tuesday, January 05, 2010 posted at 10:16 ♥

Despite that thing yang terjadi dalam my last entry, sebenarnya hari ini tak teruk mana pun. Contoh macam ini :

"Kak Fina, paperwork dah lulus! :)"

Paperwork untuk program BAKSIS Ranau Sabah pada 7hb-12hb Mei 2010. Telah buat saya macam bernafas semula. Meeting tentang program tu adalah pada Khamis ni pukul 9.30 malam di Bilik Aktiviti 1. Siapa-siapa yang nak join (terhad 40 orang je), boleh datang ye. Bilik Aktiviti 1 tu berhadapan dengan bangunan Cafe DPP SME Bank dan bersebelahan je dengan bilik JPMDPP. Hehe. Tapi bukan free ;) Tiada istilah SEMUA DITANGGUNG okey. Hehehe.

Dan ini :

"Dear all JPM DPP SME Bank 2009 dan 2010. Salam dan Good Afternoon. Anda dikehendaki untuk menghadiri KPO bersama pengurusan DPP SME Bank pada 8-9 Januari ini di Paya Pahlawan Jitra. Bas akan tersedia di hadapan office DPP. Kedatangan JPM baru diwajibkan dan JPM lama amat dialu-alukan. Arahan pengetua."

Saya dah letak dalam kalendar sidebar blog. Yes. Jalan lagi! Insyallah. Kalau tiada aral melintang. Yelah kan kita merancang Allah menentukan.

Untuk program BAKSIS Ranau Sabah, I'd already call ayah. And, no. Tak sempat bincang apa-apa lagi dengan mama. Mama letih kot. Today's Pipie's first day at school. Sebagai seorang pelajar asrama penuh. Hati ibu siapa yang tahu bukan. Esok sajalah contact mama.

Called ayah dan bagitahu serba sedikit tentang program tu. Sikit saja tak banyak. Just nak tanya ayah if ayah boleh tolong arrange program kami di SMK Ranau. But untuk first step of course kami akan contact sendiri dengan pihak sekolah. Just asking for some help, in case we'll need it sebab ayah kebetulan kerja di Jabatan Pelajaran. Well, kita perlu kabel ;)

I've checked the flight ticket. And also the reservation rate untuk hotels di 1Borneo IN CASE saya berjaya pujuk Yulie untuk stay one night only in Kota Kinabalu. Such a waste pula rasanya sebab program mula 7 sampai 12 hb di dalam kampung, kemudian hari yang sama juga flight ke Kuala Lumpur. Jalan-jalan dalam beberapa jam saja then balik ke ketiak mak alamakkk. So nak suggest tambah lagi at least satu hari (means, sampai 13hb) untuk explore Kota Kinabalu. Trust me, sebenarnya satu hari tu tak cukup tapi kalau in hurry betul-betul then what to do, right. Kalau setakat nak tinggalkan kentut kat tempat-tempat yang dilawati area Kota Kinabalu, cukuplah 1 hari. HAHA. Okey dah. Mula dah.

Cari penajaan? Okey fail sikit bab cari penajaan ni but I'll try setakat yang mampu. Err, just helping them. Saya tak ada jawatan sangat dalam program tu. Jadi macam pemantau saja ataupun kita panggil ex-officio. Plus, they are going to my place, Kampung Kinapulidan Ranau and that is such an honour! :*) (or you can spell it honor. jadi kelas BI dah).

Paperwork dah lulus YEAY! *muka berseri. Okey that's all.

Labels:


7 Comments:

Anonymous AuraFIza said...

congrats!!

aku dapat rasa betapa hepinya bile paperwork da lulus..bkn senang kan? ;)

05 January, 2010 18:56  
Anonymous Lead said...

eh....bunyinya cam orang pompuan jak ble pigi ni????

under DPP SME Bank ka???

05 January, 2010 20:39  
Anonymous a d r e y n i e e l i s y a said...

ui naaa...
mcm siuk ja kamu wat gini ni..
hahaha..
jom naaa singgah rumah aku..
hehehe..
mcm smpat..
hahah

05 January, 2010 21:15  
Anonymous Fina said...

AuraFIza,
iya. lagi2 kalau pengarah projek. budak yg sms sy tu yang pengarah projeknya. since last sem lagi dia stat buat paperwok. kesian tgok.

05 January, 2010 23:02  
Anonymous Fina said...

Lead,
kami perlu lelaki juga utk program2 mcm ni. mmg ada kuota utk lelaki sbb mau jln jauh kan. nti ada2 apa2 sng. biasanya kami bw budak2 dpp bnk rkyt n perwaja. hehe. kalo ada kosong, sy bgtau ;)

05 January, 2010 23:14  
Anonymous Fina said...

a d r e y n i e e l i s y a,
rumah ko d mana ya? mana tau. cukup ka rumah ko 40 orang? haha :P

05 January, 2010 23:26  
Anonymous amalmeor said...

oh mcm seronok saje ye pergi ranau.

05 January, 2010 23:43  

Post a Comment

You can freely :
1. Follow my blog. Usually I'll follow + comment back
2. I regularly checks my social network page and if you leave me your link, it would be easier for me to track you back and comment your blogpost in return.
3. Be nice.

Thanks for simply being here! *love*







original layout by bonjour heidi owned by Fina Sophie other by ArasuOnline dafont wish