2 orang sedang baca blog ini ♡ Sophiesm.Com








When no one is looking


you've found the correct
fina sophie



Sunshine!
Komen Bulan Ini


plan a trip with me

Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers


Finstagram


Since May 2006

Hit Counter




Evening at the library, talking about my life :)
Tuesday, January 26, 2010 posted at 16:04 ♥

At the library. Niat nak study sikit kat sini sebab kurang gangguan tapi crappss lupa bawa pen. Saya ingat saya dah masukkan pen dalam beg tadi.

Sekarang dah pukul 4.11 petang. Dalam 5.30 baru gerak balik DPP lah. Balik nanti, terus nak siap-siap dan dalam 6.15 pergi jog. Aktiviti jog dah berjalan seperti biasa bermula semalam. Malam pula, ada orang tempah nak minta hantar ke stesen bas Transnational kat Changlun. Semua itu untuk income juga. Remember this entry? I had finally found something to do to cover up my expenses. Sekarang ni buat bisns sampingan. Sentiasa on-call jika ada orang minta hantar ke mana-mana destinasi sekitar sini. Mostly, hantar ke kampus lah. Dan juga sewakan kereta. Nak harap rakan-rakan tolong top-up sikit duit minyak tu macam malasssss nak minta tapi tak suka bila keluar sorang-sorang tu ada yang terkecil hati secara diam-diam simpan dalam hati saja gara-gara saya tak ajak. Macamana tu?? :)

Semalam gayut sekejap dengan ayah tanya khabar semua orang dan bagitahu khabar saya di sini. Wah biasanya orang lain refer gayut telefon tu dengan boyfriend bukan? Ahaha. Nak buat macamana. Ada boyfriend macam tak ada boyfriend. Tak ada boyfriend tapi macam ada boyfriend. Macamana tu?? Gayut dengan ayah sekitar jam dua pagi. Actually, called ayah malam tu dalam pukul 9 malam tapi ayah tak sambut, Purpose, nak tanya tentang prosedur untuk buat program dekat SMK Ranau. Ayah mestilah tahu sebab ayah bertugas di Jabatan Pelajaran Daerah Ranau sana. Pukul 1 pagi tu baru ayah mesej, kata ayah tertidur. Oh pity. He must be so tired :(

Ayah pesan, jaga kesihatan (mungkin sebab even pukul 1 pagi pun saya masih stay awake). Saya cakaplah, sekarang dah jaga sangat-sangat dah. Jog and take breakfast everyday. Knowing me, I am not the kind of morning person so I won't care to take breakfast. Bukan tak mahu, tapi selalu terlepas. Since I am younger. But now, things have been different. Semua kena jaga. Ah. Also, not kinda sportive person. Senang cakap, sport isn't my thing. Hehe. Lembab habis. Kecuali kalau tarian dikira sebagai sejenis sport. Sukan Seni. Wah :D Now, jogging is already in my daily routine. Latihan tarian pula, buat sekali setiap minggu. Hari Jumaat.

And I texted ayah juga about my new part-time business. Ayah terus call lepas tu dan tanya about the business. Ayah seems relieved to know that I've made a lot of progression about my driving skill. Okey malas nak mention dulu selalu jauh hati sebab mama dan ayah tak pernah kasi saya drive. Hehe.

I guess business things ni memang another thing yang interest my whole family lah. Hehe. Ayah have his own business with contractor, Mama with her businesses (mama business macam-macam bidang), Kili with his forum Yohif.Org and newly published downloader site OurDownloader.Com, and Adi with his music. And me with my baby car. Itu sajalah yang termampu. Nak buka kelas tarian tu, sekarang ni belum sampai masa yang sesuai lagi. Satu business yang jadi impian mama dan ayah untuk buka restoran tu belum lagi tercapai bukan sebab tak cukup modal or anything about money, tapi tiada lokasi yang strategik. Pekan Ranau dah terlalu padat dah @_@.

Sekarang dah pukul 5 petang dan orang-orang dekat library sedang beransur keluar. Saya nak beransur juga.

Labels:


0 Comments:

Post a Comment

You can freely :
1. Follow my blog. Usually I'll follow + comment back
2. I regularly checks my social network page and if you leave me your link, it would be easier for me to track you back and comment your blogpost in return.
3. Be nice.

Thanks for simply being here! *love*







original layout by bonjour heidi owned by Fina Sophie other by ArasuOnline dafont wish