2 orang sedang baca blog ini ♡ Sophiesm.Com








When no one is looking


you've found the correct
fina sophie



Sunshine!
Komen Bulan Ini


plan a trip with me

Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers


Finstagram


Since May 2006

Hit Counter




Cerita harian saya.
Saturday, January 23, 2010 posted at 02:03 ♥

Bunyi tajuk entri dull gila. Macam tajuk karangan UPSR. Tajuk karangan UPSR pun tak boring macam ni. Tapi saya suka. Benda jarang buat kan. Once in a lifetime zsdfvdnjdfxsvdz hahah okey serious tak ada unsur lawak di sini.

Bangun awal pagi lepas tu tidur balik. Malu nak cakap kenapa tak start joging-joging lagi sampai sekarang padahal dalam hati meronta-ronta nak start joging dah <_<. Biarlah rahsia. Tunggulah dalam 1-2 hari lagi.

Lunch tepat 12 PM, makan dekat cafe sambil borak-borak dengan Dayah, Amy dan Trexx. Naik bilik around 1PM kemudian bersiap segala, gerak masuk ke DPP YAB untuk discussion pembentangan Ahad ni dalam 1.40PM juga. Ambil tempat parking, ahli group sambut dekat cafe DPP Bank Muamalat then naik bilik dia.. Ya Allah semput. Bilik tingkat 4. Paling atas @_@. Buat slideshow dan perbincangan of how the presentation should be : took around 2 hours, terus balik ke kolej.

Mandikan Lala sebab bulu dia kotor. Baby tak kotor pun. Musykil akuuu apsal Lala seekor je kotor. Samada Lala main air kencing dia atau main air kencing Baby, atau Baby pergi kencing atas Lala. Mereka berdua nakal amat jadi tak hairanlah >_>

Kemudian, dek terlalu sedih tapi tak mahu terlalu terbawa-bawa, saya terus capai kunci kereta dan drive ke saluran paip dekat hujung parking lot. Basuh kereta! Haha. I saw someone else pernah basuh kereta dekat situ, tapi sekali saja. I don't know who, but I hope I tak kena charge apa-apa sebab guna saluran paip dekat situ. Biasalah kan Universiti Pengurusan. Okey I might sound skeptical here but skeptical tak skeptical, ini tetap tempat saya menimba ilmu and I learnt a lot here. Di mana kita tadi?

Basuh kereta, siap poolish kau. Aku dah 3 kali poolish bulan ni. Tak pe ke? Somebody please answer. Sebab saya pernah dengar orang cakap jangan selalu poolish. Okey tadi saya saja buat semua benda sebab saya nak busykan diri dan lupakan masalah buat seketika bagi keadaan betul-betul reda. Juga untuk ganti jog. Keluar juga peluh pekerja gerai basuh kereta. Sejak bila entah orang Malaysia panggil gerai.

Malam, ke expo buat sementara. Makan dulu dekat D'Domoto. Kemudian cari speaker untuk presentation sebab speaker dekat bilik kuliah untuk kami present Ahad nanti rosak. Purpose memang untuk presentation semata-mata. Nak cari yang cikai-cikai saja. Tapi aku ni masalahnya tak berapa minat dengan barang yang cikai-cikai. Kualiti yang paling best waktu tu, itu yang aku nak ambil !@#$%^& Terpengaruh dengan cara Ayah. Beli biar yang kualiti terus. Lama sikit nak pakai. Actually, bukan tak ada speaker, tapi dah selamat sampai rumah kat Sabah.

Kemudian this Indian blouse terjumpa saya. Ceh ceh terjumpa saya ke dijumpai saya? Saja tau nak salahkan benda lain. Quite nice dan murah. Warna merun. RM15. Kemudian beli dua set Bindi berharga RM2 each. Sempat tengok kakak Lyana emceeing event malam tadi. Battle Of the Band. First or second group yang perform, aku dah blah sebab berkejar untuk meeting BAKSIS Ranau Sabah. Speaker saya kena fikir dulu. Kalau beli hari ni juga, kemungkinan besar akan mengambil yang RM49 itu. Mahal woh untuk bajet saya yang cuma sampai RM20 je. Dahlah drive slowww lepas tu silap laluannnnn SAYA BENCI DRIVE MALAM (Padahal petang tadi waktu masih terang benderang pun silap laluan juga haha. dahlah buat dekat betul-betul depan Unit Keselamatan). Habis ah confirm sampai meeting lambat. Confirm nampak wajah-wajah ketat lepas tu punyalah nak explain datang meeting lambat sebab pengsan sekejap dalam bilik @#$%^&*.

Meeting Baksis Ranau Sabah. Tiap hari Jumaat mulai bulan ni sampai awal bulan Mei, my blog readers mungkin akan asyik dapat update tentang meeting ini saja.. Heh :D Tiket dah settle. Alhamdulillah.

After meeting, perjumpaan untuk kumpulan-kumpulan yang dah dibahagikan untuk Malam Kebudayaan : salah satu slot program waktu Baksis Ranau Sabah nanti. Saya ditempatkan dalam kumpulan yang akan perform tarian. Okey fine. Since bidang saya adalah lebih kepada tarian jadi budak-budak ni sepakat nak jadikan ketua kumpulan. Buat masa ni setuju untuk buat training once a week dan intensif bila dah nak dekat-dekat nak pergi program tu. I dah divide baju untuk every race for every two person. Means, kami ada 8 orang semuanya. Two person will be wearing baju kurung or kebaya. Two person lagi pakai Cheongsam or Chinese punya attire lah. Two person lagi pakai Saree, WHICH, saya pakai dengan seorang lagi. Tak pernah pakai Saree before so ini adalah sangat menterujakan. But it is all depends on the song lah. Lagu tak confirm lagi. But we gonna dance Malay dance, Indian, Chinese, dan maybe Magunatip (Tarian Bambu) or kalau bukan Magunatip, Sumazau is still fine :)

Haha. Patutlah tergerak sangat nak beli fancy Bindi sebelum pergi meeting tadi. Ala, BINDI. Yang Indian people especially yang artist suka pakai kat dahi tuu.

Esok, I need time on my own. I already have my to-do list, to-go list, dan to-buy list. Pagi ke Changlun beli barang-barang makanan untuk baby hamsters, new towel, new toothbrush, beli baldi ganti baldi Amy yang saya terpatahkan tangkai dia (sorry Amyyy...). Agak rasa kekosongan sebab tak ada teman. Sedihh. Tolonglah siapa-siapa UUMers, jom seorang dua teman saya keluar besok. I just need accompanies. Bukan orang yang nak marah saya saja 24 jam semata-mata nak tunjuk I can't do anything right. Nak tunjuk yang saya gelabah dengan semua perkara. Tired of it.. :(

Entri yang tak baca pun tak apa, but, for the sake of recording my life, saya gagahkan juga mengupdate.

Labels:


2 Comments:

Anonymous bvlgarigirl @ Arianna said...

homaigod bz gile. tapi sweet ni semua memori time study. bila dah kerja sure kita akan rindu semua ni kan

23 January, 2010 11:33  
Anonymous Fina said...

bvlgarigirl @ Arianna,
most people say so, so i guess you're rite. buat masa ni, looking forward nak hbskan study @_@ haha :P

24 January, 2010 00:10  

Post a Comment

You can freely :
1. Follow my blog. Usually I'll follow + comment back
2. I regularly checks my social network page and if you leave me your link, it would be easier for me to track you back and comment your blogpost in return.
3. Be nice.

Thanks for simply being here! *love*







original layout by bonjour heidi owned by Fina Sophie other by ArasuOnline dafont wish