2 orang sedang baca blog ini ♡ Sophiesm.Com








When no one is looking


you've found the correct
fina sophie



Sunshine!
Komen Bulan Ini


plan a trip with me

Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers


Finstagram


Since May 2006

Hit Counter




Brought to you by Fina.
Sunday, January 03, 2010 posted at 09:08 ♥

As you know, saya telah kembali ke dunia kampus. I need to be more serious dan azam tahun baru saya I mean sejak Maal Hijrah lagi dah pasang azam ni iaitu TAK MAHU DAH PEDULI APA KATA ORANG LAIN ABOUT MYSELF. Bukan semua orang sukakan kita, dan kita akan mati (ceh mati apsal kejam sangat :P) kalau kita cuba puaskan hati semua orang. Persyaitonkan jelingan-jelingan tajam. Pekakkan telinga. Dan fokus. Jadi komitmen untuk mengupdate blog itu tidak macam waktu saya masih bercuti :)

Di manakah Year 2009 : The Flashback Part 4? Nantilah bila ada masa.

Akhir-akhir ni keinginan untuk mengaplod gambar-gambar berada di tahap membanggakan tapi sayangnya laptop I tak functioned well WTF. Need more explanation? Sebab I malas explain. Hubungi saya di talian maxis yang anda boleh google kalau anda dapat cari. Kalau dapat, anda memang stalker berjaya. Haha.

Petang tadi saya and the gang (ceh ceh) outing dekat Alor Setar, dan last destination dekat Cavillion cehhhhhh Cmart lah T___T. Jom tengok saya beli apa :

.paused.

WTF.

Sorry, takda pictures. Cakap je lah.

I bought sweater putih bulu-bulu ewahh. Melepas beli cardigan bulu-bulu hari tu takpelah yang ni pun lawa juga walaupun tak selawa yang cardigan tu. Beli kasut untuk jog. Shirt 3 helai worth only RM35 youu, lawa boleh tahan pastu murah. Beli dekat Alor Setar Mall dekat kiosk depan cinema je patutlah murah :P

Beli barang-barang mekap yang dah nak kehabisan dekat Watson. Make-up remover, tisu basah, my favourite mascara dan foundation from Maybellinne. Affordablelah, sesuai dengan status kewangan saya sekarang.

And paling best, saya bawa balik new pet! Two hamsters jantan dan betina, how cute! Saya dan Amy pilih dua ekor yang paling agresif dan sekarang 1.45AM dan mereka berdua sedang bersenda ria. Dua-dua sedang berebut-rebut nak main dekat roda tu. Bising siottt tapi tak apalah sebab kamu berdua cute gila. Hihi. Masing-masing tak ada nama lagi. How about Kinomulok (untuk betina) dan Kodingking (untuk jantan)? Nama dua watak dalam mitos asal-usul perayaan Kaamatan di kalangan masyarakat Sabah. Ahahahahah. Terhibur tengok telatah. Or should I call them Dana dan Pipie sebab macam sama je. Suka bergaduh tapi kalau main, tetap main sama-sama (- -")

This is my first try jaga hamster. Balik je tadi biasanya akan try semua barang-barang yang dah dibeli tadi (comel tak perangai? haha) tapi kali ni tak. Kali ni, balik je terus menghadap sangkar hamster dan merenung hamster-hamster tu dengan mata bercahaya-cahaya. Glowing. Haha. Anyway. Ada sesiapa tak yang tahu macamana penjagaan hamster, atau tips ke. Dan macamana tentang pencahayaan dalam sangkar. Diorang okey ke dengan lampu yang terang sangat? I mean, lampu bilik. Balik tadi sambil tengok telatah hamster tu, online cari tips penjagaan hamster. Found out a few but if there's any of you yang pernah pelihara, don't be shy to share. Cuz I don't want it to die so soon @_@

Dapat tau hari ini, bas UNIC UUM dah tak kenakan yuran perkhidmatan. Naik free saje. Tak payah topup kad matrik untuk punch tiap kali naik bas dah. What a relieve.

Okeylah dah nak pukul dua pagi. Esok pagi jog. Kalau rajin :P Bye.

Labels:


4 Comments:

Anonymous Mr K said...

Hemster.

Sufi untuk yang betina.
Lara untuk yang jantan

>,>

03 January, 2010 03:21  
Anonymous Fina said...

Mr.K,
sufi dan lara? tak cukup comel la nak letak nama belog <_<

03 January, 2010 09:08  
Anonymous nur.sa said...

good news for u kan? xyah topup2 dah. macam dulu2 naik bas uu free..:)


anyway,hamster mmg cute. bukan senang nak bela coz ramai juga dgr org yg bela sekejap je mati. huhu.

03 January, 2010 10:55  
Anonymous Fina said...

nur.sa,
waaa... taknaklah mati awal. ni 1st time jaga. hehhe

04 January, 2010 23:20  

Post a Comment

You can freely :
1. Follow my blog. Usually I'll follow + comment back
2. I regularly checks my social network page and if you leave me your link, it would be easier for me to track you back and comment your blogpost in return.
3. Be nice.

Thanks for simply being here! *love*







original layout by bonjour heidi owned by Fina Sophie other by ArasuOnline dafont wish