2 orang sedang baca blog ini ♡ Sophiesm.Com








When no one is looking


you've found the correct
fina sophie



Sunshine!
Komen Bulan Ini


plan a trip with me

Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers


Finstagram


Since May 2006

Hit Counter




What a hectic day T_______T.
Saturday, December 05, 2009 posted at 02:24 ♥

The day starts with .. a phone call from mama saying that, "Nana tidak payah masak tengahari, ayah bawa pulang lauk". Yeay! Ayah pulang untuk solat Jumaat dekat kampung. Mama ke Pekan Ranau, meeting lagi kot untuk projek mama 7hb ni.

Berkeras minta Dana tolong saya bersihkan kawasan depan rumah, sebab nak guna kawasan tu untuk buat latihan tarian. Tempat yang sama kami selalu buat latihan sebelum ni. Dana tu kalau tak berkeras dengan dia, memang liat nak mampus. But at last.. ?


Dia yang bersemangat bersihkan kereta ayah. Hehe. Waktu tengah menyiram-nyiram tu, ayah pulang dari pejabat, bagi bungkusan lauk pauk, dan tolong Dana sikit-sikit dekat depan while saya sediakan semuanya untuk lunch. Lepas tu ayah masuk berehat, dan saya sambung bantu Dana bersihkan kawasan lantai tu. Walaupun dua orang saja tapi riuh gila @_@

Dana's a-walk-at-the-cement-side instead of sea-side. LOL.

Lepas tu datang berlari-lari dua orang adik beradik ni lalu depan rumah. Betul-betul depan rumah sebab ada shortcut ke simpang sebelah. Saya dan Dana dah tengok dah dan kami serentak warn budak-budak tadi cepat-cepat jangan pijak dekat lantai yang kami gosok habis-habisan tadi. Lagipun lantai tak kering lagi jadi once kena tanah dari selipar, confirmlah kotor dan berlumpur kan. Waktu tuuuuu la jugak salah seorang budak tu jatuh (atau dijatuhkan) ke atas lantai tu. And wth budak tu pijak lantai tu. Lepas tu main kejar-kejar balik rumah diorang dekat kawasan berdekatan macam takda apa-apa. Eh, apesal macam takda adab nih. Lari macam tu je. Lantai kotor balik T_T tapi saya cool saja. Bukannya tak boleh siram balik bukan? Hehe. Tapi Dana dah mencuka dah.

Dana : TENGOK KOTOR SUDAH. SAYA BENCI BUDAK-BUDAK!

Padahal budak-budak tu masih tak jauh lagi dan confirm dengar. Part dia cakap 'saya benci budak-budak' tu saya rasa macam nak blah waktu tu jugak. Hahaha. Jika betul pengertian kanak-kanak di Malaysia adalah yang berada di usia 18 tahun ke bawah, bermakna Dana also a kanak-kanak herself. Haha.

Me : Kasi bersih saja. Bukan guna yang tu. Bukan macam tu.

Okey yes saya mengarah saja. Haha. Lepas tu budak tadi datang minta maaf.

Budak : Siou (maaf, in malay) tadi.

Dana : Tiadalah (senyum dan lunak saja suara)

Me : @#$%^&*

.
.
.

Nampak tak pagar rumah tu? That's my home. Rumah betul-betul dekat tepi jalan. Ini pemandangan sebelah kanan rumah saya.


Pemandangan sebelah kiri rumah


The funniest part is, when I thought Dana how to sound like a goat whosthefather. Seriously I don't know what had gotten into my mind @_@. Waktu tu masih memberus-berus lantai tersebut guna penyapu dan Dana main siram-siram.

Mungkin sebab teringat waktu kecil-kecil dulu kampung ni ada banyak kambing-kambing dan lembu. Termasuk itik dan ayam. Tapi ke manakah semua? Okey kebanyakkannya simpan dalam peti ais saja T_T

Me : Emmbeekkkkkk. *Paused, thinking that how good I am at goating WTH MIAHAHA* Try that.

Dana : Emmbeekkkkk. *Loud but tak berapa nyaring*

Me : Bagi lagi nyaring.

Dana : Emmmbekkkkk.

Me : Emmmbeeehehehekkkk

Dana : Emmmbehehehekkkkk.

Trust me, selang 5 buah rumah pun masih boleh dengar suara kambing-kambing tersebut.

Me : Emmmmbeheeheehekk! *Putting so much effort huh?? HAHAHAHAH*

Dana : Emmmbehehehehekkk!

Ohmy, adakah saya baru menelan Vitamin Kambing waktu tu??? HAHAHAHA.

Then at that silent point, we heard someone terbahak dekat tepi rumah. Ya Allah tak perasan ada orang dekat situ! Haha. Budak lelaki dua orang tengah cari surat dekat kotak surat (rumah saya tempat orang tuntut surat untuk orang yang guna peti surat kampung). I guess, diorang dah lama gelak kot tapi senyap-senyap je, tapi bila saya dan Dana makin menjadi-jadi berbunyi, they cannot take it anymore lepas tu blurt out with laughs.

Fine, kami diam selepas tu. Hahaha.

.
.
.


Since lantai adalah sangat bersih, the kids were very happy!







That's Shan Jun Hou (haha) dan Endutnya or Sanjay Dutt (double haha)

And this is probably the conversation :

Dana : SIAPA KOTORKAN NI??
Sanjay Dutt : Not me.
Shan Jun Hou : Not me either.

..and they both walk away happily ever after.

CRAPS #_#

Ok now focus, Fina.

Latihan mula around two o'clock. 6 dancers altogether, maybe two performance, and the song is, Oh Carol (tarian latina) and Zapin Bahari. Ini kali pertama ajar zapin. Saya bukan seorang penari zapin yang sangat profesional tapi whole basic dan some advanced step tu tahulah. I'll make it as simple as I can but yet, I want to make it simply beautiful and sweet. I am trying to be realistic here, that the event is only 1 week away and this is their first time performing Zapin.

Ingat tak semalam saya ada cakap mereka macam agak takut-takut dan kekok-kekok dengan saya? Well, now dah okey. Betullah tekaan saya, saya dah lama tak jumpa mereka untuk ajar tarian sebab tu awal-awal mereka macam kekok sikit. Now they can laugh, dah tak segan-segan nak bagi pendapat dan berlatih, dan paling best they laugh at my joke. It's not like they do not laugh lah sebelum ni, tapi cuma berani senyum saja kot bila saya cakap dengan mereka. Now that they laugh, that's relieving. Hihi. Takdalah tekanan. Mengingat step itu dah tekanan, lagilah kalau suasana tak fun bukan? But still, I want them to be serious and have full commitment at training. Full stop.

Okeylah, got to go. Kaki kesengalan. Tadi lepas train, terus ke dapur masak untuk workers mama 4 orang sekaligus untuk the family. Terkejar ke sana ke mari. Duhh.. kaki. Mama ambil tender provide makan minum seharian untuk program esok.

Okeylah bye.

P.s : Parcel dah selamat diterima. Produk pelangsing ngehehe. Esok starts dieting dan nak turunkan sampai 5-6-7 KGs. Dengan tinggi 5 kaki sahaja (rendah bukan?), my ideal weight is 46 okey, but now I'm 52-53 whosthefather. Bye again.

Labels:


0 Comments:

Post a Comment

You can freely :
1. Follow my blog. Usually I'll follow + comment back
2. I regularly checks my social network page and if you leave me your link, it would be easier for me to track you back and comment your blogpost in return.
3. Be nice.

Thanks for simply being here! *love*







original layout by bonjour heidi owned by Fina Sophie other by ArasuOnline dafont wish