2 orang sedang baca blog ini ♡ Sophiesm.Com








When no one is looking


you've found the correct
fina sophie



Sunshine!
Komen Bulan Ini


plan a trip with me

Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers


Finstagram


Since May 2006

Hit Counter




Umpama Mimpi dalam Mimpi.
Sunday, December 20, 2009 posted at 02:59 ♥

Tengok tajuk dah tahukan. Ex-boyfriend ajak bertunang WHATTHEHELL hoho. Tapi mimpi sajalah. I dreamt of him last night. Bibie (Flovia), if you're reading this, atau siapa-siapa rakan lama yang turut sama baca blog ni (harap-harap tak ada lagi selain si Flovia ni hehehe), biarkan si luncai terjun dengan labu-labinya eh macam pelik je peribahasa ni saya tulis. Maaflah dah malam ni otak tak functioned well sangat. Tapi nak juga menaip makcik nih.

Well.

Sepanjang berbelog, saya dah banyak bercerita tentang dia. Even this blog pun wujud sebab dia, antaranyalah.

Saya dah tak boleh kot mention his name here. I am so afraid if he found out about this blog @_@ Bukankah macam crazy kalau dah bertahun-tahun hubungan terputus tapi ingatan masih tak lekang? Macam in-denial pun ada juga. Jujur, memang ada sikit. Kehadiran dia banyak bagi kesan dalam hidup saya, sila faham. Tapi saya tetap mampu menerima hakikat. Tetap mampu untuk mahu memandang ke hadapan. Membuka hati untuk insan lain yang lebih mencintai.

Hm.

In that dream, he had a fight with his girlfriend and with his tired eyes, he came back to me with his arms wide open. Proposing me. I paused dan saya tak cakap lagi saya terima atau tidak, but he said he had already set up the preparation for our engagement. I thought that was real T___T dan even dalam mimpi tu saya berkata dalam hati.. "I knew you'll be back someday". Then I woke up. Ya Allah sampai termimpi. Begini kronik ke? But didn't have time to think too much about it. It's almost 9am dan saya perlu get up sebab any time the girls akan datang untuk buat persiapan persembahan dekat dewan.

Baru petang tadi I deeply think about it. Bukan berfikir about the dream itself, tapi berfikir AKU KRONIK KE?

Here's some words for him. Eventhough I know maybe he'll never read this, but I still want to.

******,
We have turn 23, dear (sambil gelak dalam kepedihan, kerana mengingatkan yang how I'd never call him SAYANG. Never called him DEAR. Atau sebarang nama-nama yang menunjukkan kecintaan. Regrets, regrets. Sepatutnya kau paksa aku dengar lagu Ronan Keating If Tomorrow Never Come waktu itu). Remember when we're 8 years younger? We are in form 3 when the first year we met. Bukan nak ungkit semua kembali. Cuma terfikir, dalam 8 tahun itu begitu banyak yang telah terjadi. The kids have grown, Dear. Pipie, my youngest brother that shares the same nickname with you has grown too. My diaries during my teen years are full with your name and your memories, as I told you before. Remember? And you wished years ago that you'll have the chance to read it all, but now I guess you'll never know. At least, I know I'm your first love. And first love never die. We're still the same. We are just moving on to our different path as we didn't meant to share the same beautiful destiny.

Terima kasih sebab jumpa saya dalam mimpi last night. Renungan kamu, senyuman kamu, dan walaupun mimpi itu seperti sebuah tayangan sepi namun saya tetap begitu jelas dengan setiap kata-kata kamu yang sentiasa mendamaikan :)

Ok dah. Haha.

Someday, when the time is right, or when I am engaged to someone else, I'll left this blog. Moving this blog to another address and create a whole new Sufilara.Com. Dan juga tinggalkan nama Fina Sophie sebab nama-nama ini banyak sangat perkaitan dengan dia. Especially nama Fina I'm using now. Fina isn't my name, to be true. My real nickname is Nana. Fina Sophie adalah sekadar nama maya saya ketika melayari internet, yang saya cipta sendiri ilham dari nama penuh ex-BF. Tapi bila masuk belajar dekat Kedah, I introduced my self as Fina sebab terlalu ramai pemilik nama Nana neh. And never thoughtlah pula yang boleh melekat sampai sekarang. That's all.

Jodoh dan pertemuan semuanya di tangan Tuhan. Manusia hanya perancang di pentas dunia ini dan skripnya ditulis oleh Yang Maha Esa. Adakalanya, dalam memainkan peranan sebagai pelakon, diberi petunjuk melalui mimpi. Mimpi memang mainan tidur, tetapi apabila kita melakukan sembahyang Istikharah dan memohon supaya Tuhan memberikan petunjuk, insya-ALLAH dengan izinnya kita mendapat mimpi petunjuk.

10 Petanda Yang Menunjukkan Dia Adalah Jodoh Kita

Labels:


17 Comments:

Anonymous Mr K said...

apa 10 petanda jodoh tu?

20 December, 2009 04:09  
Anonymous Sharinginfoz said...

pilihlah yang terbaik, buatlah sembahyang.. bosan2 singgah le

20 December, 2009 07:41  
Anonymous ABdi said...

mimpi hny mainan perasaan,jgn terlalu taksub dgnya.mungkin mmg u rindu dgn dia or ada something yg triger ur memories bout him.let him go focfus in ur dance..... he3... ok.

20 December, 2009 10:54  
Anonymous nur.sa said...

saya suka nama fina dari nana. :D

20 December, 2009 12:07  
Anonymous Ms.Independant said...

Fina,
Kawan farah pena cakap, kalo kite mimpi orang tu sbab orang tu trigt kite. Tapi cam tak logic je.
ehee~

20 December, 2009 12:23  
Anonymous AuraFIza said...

aku rasa ape yang ko rasa..
1st love memang susah nak lupa kot..
but we have to kan?
hurmm..

20 December, 2009 15:52  
Anonymous amalmeor said...

apa 10 petanda tu k.fina?
ms independent:btl ek klau mimpi sum1,mknanya dia tringt kte?huhuhu...slalu je mimpi org tue...

21 December, 2009 08:57  
Anonymous Fina said...

Mr K,
saya dah publish 10 petanda tu selepas entri ni.
:)

21 December, 2009 12:18  
Anonymous Fina said...

Sharinginfoz,
istikharah itu yang paling afdal kan. bertanya terus kepada Tuhan :)

21 December, 2009 12:19  
Anonymous Fina said...

ABdi,
sy tak taksub, i was just writing this waktu masih fresh lagi dan rite now, i am totally okey, macam biasa ;) life dull saja takda ups and downs tak best dan membosankan! i don't wanna live a life like that. hehe ;)

21 December, 2009 12:22  
Anonymous Fina said...

nur.sa,
haha tu la pasal ramai yang pilih utk panggil sy fina instead of nana kott.. even dah gtau pun my real nickname. whateverlah kan. tapi kalau panggil my full name memang takboleh blah la (- -")

21 December, 2009 12:24  
Anonymous Fina said...

Ms.Independant,
hrm :) sy pun selalu dgr org cakap mcm tu. dan waktu tgh tulis entri ni pun sy terfikir juga yang maybe dia tgh fikir ttg sy. or maybe terlintas sedikit or whateverlah. but honestly, sy tak kisah sgt. kalau betul, bgs jugak. haha :P

he's not easy for me, so i don't want me to be so easy for him to forget!

sy rasa kawan farah make sense juge..

;)

21 December, 2009 12:30  
Anonymous Fina said...

AuraFIza,
1st love is too hard sampaikan kita masih can't get over it even kita ckp kita dah get over it dan having new life, having new person in our life.

itulah 1st love. we'll never forget it for the rest of our life ;)

21 December, 2009 12:33  
Anonymous Fina said...

amalmeor,
amal, sy dah post ttg 10 petanda tu utk 21 disember. cekidaud. hehehe.

kalau betul selalu mimpi tu means org tu selalu ingat, sy ni dia tak slalu ingatlah kot sebab jarang2 mimpi. hehe. kalau teringat waktu2 tak tidur tu, counted tak rasanya?? haha ;P

21 December, 2009 12:38  
Anonymous amalmeor said...

hahahaha.alangkah bgsnya klau dia pun mimpi kita kan...

21 December, 2009 13:45  
Anonymous tanya^hati said...

fina .. same goes to me .. sumtime eventhough we try to forget sumone who we love so much, but still the memories remain .. Susahler .. kiri kanan bersepah kenangan kan ..

22 December, 2009 22:15  
Anonymous Fina said...

tanya^hati,
kill kill die die dekat kenangan!! ahaha. adeh.

23 December, 2009 04:40  

Post a Comment

You can freely :
1. Follow my blog. Usually I'll follow + comment back
2. I regularly checks my social network page and if you leave me your link, it would be easier for me to track you back and comment your blogpost in return.
3. Be nice.

Thanks for simply being here! *love*







original layout by bonjour heidi owned by Fina Sophie other by ArasuOnline dafont wish