2 orang sedang baca blog ini ♡ Sophiesm.Com








When no one is looking


you've found the correct
fina sophie



Sunshine!
Komen Bulan Ini


plan a trip with me

Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers


Finstagram


Since May 2006

Hit Counter




To Adi dan To Pipie. Dari Kakak Kecintaan Kamu.
Sunday, December 27, 2009 posted at 22:50 ♥

Tomorrow is the day yea yea yea! Tapi tak semua pergi. Adi dah confirm kot tak dapat ikut sekali sebab he's already at UiTM Sabah located at Kuala Menggatal. Don't ask me why tempat tu dinamakan Menggatal (- -"). Kili pun macam malas dah nak pergi ala tak bestlah macam ni tak aramai ti T________T Me? Are you silly, of course I'm going. Hahaha. Orang perempuan dalam rumah ni kalau bab jalan-jalan kamilah nombor satu.

So, Adi, how are you doing there? How's the new environment? Were your 3 roomates being nice to you? Worried about you sometimes. Rumah macam kehilangan satu ruang bila ko tiada *sigh*

Ini Adi

Setuju dengan Hanis Zalikha. Sama dengan apa yang keluarga saya alami. Bila hantar anak ke Sekolah Berasrama Penuh, nanti dia akan semakin renggang dengan keluarga lebih-lebih lagi lelaki. Dia akan ada life sendiri yang macam tak seirama dengan keluarga dan adik beradik yang lain walau bagaimana handsome pun dia. Tiba-tiba. And teori ini always make sense. Damn lah I am not againts SBP okey sebab saya pun bekas pelajar SBP. Kita sedang membincangkan kontra menjadi pelajar SBP. Every parents mestilah nak anak-anak dia masuk SBP. Kira pelajar cemerlang lah tu kan.

The same thing happen to my brother, Adi.

Now mama dan ayah going to send Pipie to the same SBP macam Adi. SMK Agama Ranau sebab Pipie dapat tawaran pergi situ. He got 3A's with 1A and 1C in UPSR baru-baru ni. B dia Bahasa Melayu tapi tak pasti BM Kefahaman atau Penulisan. C dia Bahasa Inggeris. Bahasa Arab sekarang adalah optional @_@ Ceh kenapa dulu waktu saya masuk SBP dekat SMKA Inanam, takda subjek optional?

Inilah Pipie

Mama : "Nanti bila sekolah buka, tinggal mama, ayah dan Dana lagi di rumah".
Saya : "Oh, Pipie masuk sekolah agama kan?" Saya alih pandangan dekat Pipie. Pipie selamba saja tiada reaksi. Kalau Dana yang kena suruh masuk asrama, I bet Dana meraung guling-guling atas lantai.
Mama : "Iya. Ada tiga orang diorang semua tu dapat masuk sana. Pipie, si Hakim, si Raihana." Tak payah soal mama dah gitau. Hehe.
Saya : "Eiikkkkk.. Pipie satu sekolah sama si Raihana..! Peeewittt peewwwit weeeetpiuuuu weeetttpiuu!" Mood I berubah excited.
Pipie sengih. Mama sengih lagi luas. HAHA.
Pipie : "Apa?" Masih sengih-sengih.

So, as you heard (ceh ceh heard). Mereka semua tiga orang wakil SK Kinapulidan yang dapat masuk SMK Agama Mohamad Ali Ranau. Pipie, Hakim, dan Raihana. Pipie dapat satu sekolah dengan Raihana?? @_@ Raihana was his crush yang macam dah tak crush sangat lagi dah tapi saya suka lah dekat Raihana tu. Remember her? She's one of the girls. Dan kawan rapat Pipie, Hakim, pun dapat masuk juga. Bagus juga Hakim ada. So they will have each other sepanjang dekat situ. I have to make sure Pipie and Hakim will look after Raihana dekat situ. HAHA.

And, most of all, I won't let the same thing happen to Pipie. Pipie ko jangan berubah banyak sangat tapi jangan tengok Cartoon Network banyak sangat lagi dah >_> Cartoon Network is way too crazy! Ilo no kololowong dika tu, asyik tengok yang bukan-bukan saja. Kalau nak tengok kartun, Disney Channel saja dibolehkan sebab kakak tengok hahaha.

So gonna miss Pipie's loyar beruk (beruk? kata anda, fina i thought broadband je dapat title beruk hehhhhhe) kalau semua tu hilang macam tu saja. Tak lama lagi sure suara dia akan berubah, lepas tu dah makin meninggi dan lepas tu I akan jadi makhluk tuhan paling pendek dekat rumah T_____T itu I tak kisah lagi dah. Tapi I kisah kalau adik I dah takda perangai comel Mr. Bean dan buat I selalu gelak kuat-kuat.

Kepada Adi, ko dah besar dan saya tau ko senang je nak sesuaikan diri dekat environment yang baru. Rajin-rajinlah senyum. Susah betul ko nak senyum. Simpan apa tah dalam mulut tu. Mesra banyak-banyak okey. Nanti lagi ramai yang tergila-gila dekat ko. Haha. Ceh ceh saya pun bukan pemesra sangat sebenarnya.

Sometimes I wonder why I am care enough to explain every single thing.

Got to go. See you later. Pack untuk esok :*)



Labels: ,


9 Comments:

Anonymous ABdi said...

huhu bru nak jln gi kk?,well im sure pp going to like semekar, but this semekar its not semekar i use to know(skrg da jd pjbt pendidikn daerah ranau)but SBPnot bad.well smai not bad too.... turn out its a place where we learn to growup kn?bgtau kat pp tell him to berdikari and chose frend whisely ok....same to adi.......u too, welcome to key-key, and hv fun. klu dtg muis beli tudung tu, sy ada kat tgkt2 he3.....

28 December, 2009 00:25  
Anonymous Fina said...

ABdi,
duhh.. pening nak faham dia cakap apa T_T :P

heheh thanks.

28 December, 2009 01:26  
Anonymous paCat said...

aku nak sangat kerja luar semenanjung, yakni di borneo sane. tp xde kabel la..haih ~

28 December, 2009 03:28  
Anonymous anN said...

hye! plz vote me kat

http://shawlsayucinta.blogspot.com/search/label/contest

no.3 ANNURAIN tq!

28 December, 2009 03:43  
Anonymous Fina said...

paCat,
nak keje ape tu? cikgu ke? hehe

28 December, 2009 03:47  
Anonymous Fina said...

anN,
ok dah ;)

28 December, 2009 03:48  
Anonymous ABdi said...

hmmm.....xphm??dlm sgt ke?ok, bgtau kat pp, tgl kat asrama ni kna bljr servive mcm dlm tv tu... mayb kemr.beanan dia akan hilang klu dia da matang or he will master it... slowly if he dont change. pilih kwn yg mmg jujur dgn kita......6 years kat asrama mmg btl2 mencabar minta dia byk ber sabar... he3

28 December, 2009 12:57  
Anonymous paCat said...

ok jgak. nnt da abes master igt nk apply lecurer kt uitm sane la. kt s'wak pn cm best je..heee

28 December, 2009 23:56  
Anonymous Fina said...

paCat,
haha.. bila lagi nak merantau jauh kan. merantau kawasan smnjung je tak adventure la. ngehehe

03 January, 2010 09:16  

Post a Comment

You can freely :
1. Follow my blog. Usually I'll follow + comment back
2. I regularly checks my social network page and if you leave me your link, it would be easier for me to track you back and comment your blogpost in return.
3. Be nice.

Thanks for simply being here! *love*







original layout by bonjour heidi owned by Fina Sophie other by ArasuOnline dafont wish