2 orang sedang baca blog ini ♡ Sophiesm.Com








When no one is looking


you've found the correct
fina sophie



Sunshine!
Komen Bulan Ini


plan a trip with me

Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers


Finstagram


Since May 2006

Hit Counter




Tari Kirana : Majlis Persandingan 20 Disember 2009 Video YouTube.
Thursday, December 24, 2009 posted at 21:55 ♥



I need to do some explanation about this video.
  1. Stage. This isn't the stage we supposed to perform the dances as they told us before but it is okey. I have no problem with it anyway. Stage ni sebenarnya jalan raya yang terletak hampir dengan rumah dan pelamin.
  2. Lampu. Lampu tu datang dari lampu kereta. Dua buah kereta dari kedua-dua arah jalan. Cool! :*)
  3. Kalau ikut susunan, dari kiri depan adalah Dana makhluk tuhan paling seksi ye dekat situ, lepas tu Beten yang pakai tudung sorang saja, Beten lagi satu, lepas tu belakang dari kiri adalah Jimah, Ana, dan Jijah.
  4. Sebenarnya petang kami dah habis perform semua lagu kecuali lagu Oh Carol tapi atas permintaan, the girls kena bawa lagi sekali tarian Zapin untuk bagi panjang sikit masa. Jimah, Beten (bukan Beten yang pakai tudung), dan Jijah banyak tersilap. But it's okey, Zapin tu quite a fast-beat. They are not a pro. Saya pun bukan pro sangat. This is good enough sebab diorang kena hafal semua step ini termasuk step lagu Oh Carol, Sumazau, Magunatip, plus this fast-beat Zapin dalam masa tak sampai seminggu. 5 hari saja. And, they had done better than this waktu training. Maybe cuz during training, I was there giving instruction @_@ but this time I just can stand there, taking video dekat tepi diorang je. Dah tak boleh menghanjing budak-budak ni ala-ala Linda Jasmin tiap kali diorang silap. Hahaha. Oh sorry for the word menghanjing. Bukan cursing okey. But you know, training, lagu pasang kuat. Saya perlu lawan volume lagu, supaya the girls can hear me. Er ok where were we?
  5. Anyone here knows about dancing? Then I should mention yang MEMANG postur badan the girls ada lagi yang tak betul dan mungkin tak berapa kena. Dan ada juga tak serentak (okey yang tak serentak tu sebab tak cukup latihan) but give them a break anyway. Some part of the step, I tanya diorang sendiri mana yang lebih senang diorang nak tangkap then I biar diorang buat mana yang diorang lebih selesa.
  6. The line dalam video ni at 00:02:12 : "Jimah eh Jijah, JANGAN KACAU HEIH!" okey that was me. Pelik okey suara I. Kadang-kadang tak suka dengan suara sendiri. Waktu ni Pipie is staanding beside me. I handed him Jijah's handphone sebab tangan full. Time tu pakai dress dengan jeans, and OF COS I won't put that handset dekat poket jeans I sebab nanti punggung I nampak besar haha time hurry-hurry tu sempat lagi terfikir okey. Mula-mula Pipie bagi signal 'ini handset siapa?' then I said, "Jimah, eh Jijah." Then, Pipie pergi lambai-lambai pula Jijah. bertuah punya budak nak interupt orang pulekkkkk.. so I said "JANGAN KACAU HEIH!".
  7. At 00:04:28, okey again that was my voice. I said, "Pie, Pie, tengok si Dana". Memang gedik gila budak ni berbanding yang lain. Bukan nak ajar budak-budak ni menggedik, tapi ini caranya nak menari tarian macam ni. Itu namanya a good performance dan a good performer. Okey fine, I am the one yang suruh diorang ni gedik JUST FOR TWO MINUTES untuk lagu ni dengan kiraan "1 2 3 PAP! 1 2 3 GEDIK! 1 2 3 BENT!" Heh. Tapi bila yang lain tak berapa gediknya, dah tak serentak pula lenggok.

Well, I guess the pictures will come up later. Eh WHAT :P? Saya sengaja buat entri banyak-banyak dalam sehari. Hargailah waktu masih ada saya aktif di blog ini. Who knows later. Kerana waktu begitu pantas berlalu, bimbang akan tiba saat di mana jarang waktu untuk kita dapat bersama.

*winks*

Labels: ,


0 Comments:

Post a Comment

You can freely :
1. Follow my blog. Usually I'll follow + comment back
2. I regularly checks my social network page and if you leave me your link, it would be easier for me to track you back and comment your blogpost in return.
3. Be nice.

Thanks for simply being here! *love*







original layout by bonjour heidi owned by Fina Sophie other by ArasuOnline dafont wish