2 orang sedang baca blog ini ♡ Sophiesm.Com








When no one is looking


you've found the correct
fina sophie



Sunshine!
Komen Bulan Ini


plan a trip with me

Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers


Finstagram


Since May 2006

Hit Counter




Offer untuk majlis persandingan Khalida.
Wednesday, December 16, 2009 posted at 12:05 ♥

Kerja part-time saya waktu cuti jadi cikgu tarian memang menyeronokkan.

Saya sekarang ni busy lagi dengan training untuk majlis sanding kawan dekat kampung. Haih. Orang yang lebih kurang je umur sibuk nak kahwin, aku sibuk juga nak preparation. Belum ada jodoh nak wat camane kan. Jauh lagi benda tu sebab ___ isi tempat kosong ikut suka hati anda. Buat teman-teman lama yang dah lama tak bertukar khabar, saya masih available (tiba-tiba). Ingat aku ni comel jadi awallah kawen? No no. Aku rasa akulah orang paling lewat kahwin antara ko-ko semua. Aik Fina takda orang kata kau comel. HAHA.

We're going to perform tarian lagu Oh Carol (tarian non tradisional yang saya dah ubah banyak step dia) dan Zapin Kontemporari. Hai Audirasarians, pinjam sikit step Zapin Kontemporari okey. Malas nak ubah-ubah banyak sangat. Lepas tu request dari pihak pengantin, untuk perform juga tarian Sumazau. Panik.

Saya bukan Sumazau specialist tapi boleh menari sumazau. Cuma kalau nak ajar tu, need other's help juga. Tak sah orang Sabah kalau tak boleh menari Sumazau dan oh satu lagi, tak sah kalau tak tahu penggunaan perkataan BAH dalam konteks Bahasa Melayu Sabah ;)

So, being a non-sumazau specialist, buat saya panik sekejap. Saya ada penambahan 4 penari untuk sumazau (habislah peralatan mekap I haih), itupun mungkin akan ada tambah lagi 4 orang kalau jadi nak buat tarian bambu as known as tarian Magunatip. Ha-ha. Yang ini pun, kalau tak reti menari tarian Magunatip, hampir-hampir lagi kot termurtad dari kewarganegerian Sabah. Ehehe. Ya Allah budak-budak Sumazau saya baru panggil semalam, malam tadi juga mereka cari bambu 4 batang T_T

Okies dah pukul berapa ni Nana .. NOW MASAK!!

Labels:


2 Comments:

Anonymous Eazy Izzuddin said...

nak join tarian cikgu..
=D

16 December, 2009 14:56  
Anonymous Fina said...

Eazy Izzuddin,
meh datang sini :D

16 December, 2009 18:53  

Post a Comment

You can freely :
1. Follow my blog. Usually I'll follow + comment back
2. I regularly checks my social network page and if you leave me your link, it would be easier for me to track you back and comment your blogpost in return.
3. Be nice.

Thanks for simply being here! *love*







original layout by bonjour heidi owned by Fina Sophie other by ArasuOnline dafont wish