2 orang sedang baca blog ini ♡ Sophiesm.Com








When no one is looking


you've found the correct
fina sophie



Sunshine!
Komen Bulan Ini


plan a trip with me

Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers


Finstagram


Since May 2006

Hit Counter




Lirik Lagu Jauh Kau Pergi
Monday, December 21, 2009 posted at 19:45 ♥

Jauh Kau Pergi (Tinggal Kenangan)

Currently addict dengar lagu Jauh Kau Pergi (Tinggal Kenangan) versi Caramel. Terdengar waktu orang karaoke dekat kenduri kahwin yang saya pergi semalam (tak update lagi tentang performance semalam). Tak tahu kenapa saya rasa best tiba-tiba padahal sebelum ni kadang-kadang ada juga dengar. Maybe sebab semalam lagu tu agak berbeza sebab dinyanyikan oleh orang lain.

Anyway, here's the mp3 (4shared) and this is the lyric:

pernah ada rasa cinta antara kita
kini tinggal kenangan
ingin kulupakan semua tentang dirimu
namun tak lagi kan seperti dirimu oh bintangku
jauh kau pergi meninggalkan diriku
disini aku merindukan dirimu
kini kucoba mencari penggantimu
namun tak lagi kan seperti dirimu oh kekasih

Accidently read something about this song over the internet. They say that, pencipta sebenar lagu ni adalah seorang wanita bernama Gaby yang merindui kekasihnya yang telah meninggal dunia. I donno what happen but they said that Gaby is already dead by killing herself @_@.

Reminds me of lagu Perangkap Cinta aka Lagu Dari Penjara aka Cinta Tiga Segi aka Permintaan Terakhir aka etc etc etc. Lagu ini konon-kononnya dinyanyikan sebagai permintaan akhir seorang banduan yang menjadi seorang pembunuh kerana cinta.

Bila lagu yang agak best glemer tapi tak tahu siapa pencipta, mulalah macam-macam spekulasi bukan? Tapi rasanya kita semua dah tahu kebenaran lagu Perangkap Cinta ni. I've made an entry about it on March 2008 sebab jujur, lagu tu saya dengar like 100 times that week. Haha. Dan serius waktu tu rating blog ni naik sedangkan time tu saya tak amik kisah sangat tentang rating segala. You can read it HERE.

Anyway.

There's so many things I want to tell you but .. wait. Need to eat something. Lapar. I might publish more than one entry tonight. Hihi.

Labels:


4 Comments:

Anonymous Mr.Chenta said...

lirik lagu dekat ku pergi takda? =D

21 December, 2009 22:41  
Anonymous Fina said...

Mr.Chenta,
tunggu awak tuliskan lagu itu utk sy lah :*) haha

21 December, 2009 22:44  
Anonymous epy said...

lagu ni bez cgat2...

03 January, 2010 20:17  
Anonymous Fina said...

epy,
saya pun rasa mcm tu :)

03 January, 2010 21:54  

Post a Comment

You can freely :
1. Follow my blog. Usually I'll follow + comment back
2. I regularly checks my social network page and if you leave me your link, it would be easier for me to track you back and comment your blogpost in return.
3. Be nice.

Thanks for simply being here! *love*







original layout by bonjour heidi owned by Fina Sophie other by ArasuOnline dafont wish