2 orang sedang baca blog ini ♡ Sophiesm.Com








When no one is looking


you've found the correct
fina sophie



Sunshine!
Komen Bulan Ini


plan a trip with me

Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers


Finstagram


Since May 2006

Hit Counter




Good Luck, Girls ♥
Saturday, December 12, 2009 posted at 03:34 ♥

Dah pukul 3. Still tak tidur lagi @_@ No wonder lah. Petang tadi ada tidur. Tertidur atas sofa waktu baca buku cerita Pipie sambil tengok cerita Doraemon dekat TV. Buku bertajuk Kembar Terpilih. Nice book tapi mengarut sedikit. Terbosan-bosan sampai tersengguk-sengguk tapi berkeras nak habiskan juga sampai ke helaian terakhir, untuk kepuasan sendiri. Habis baca je terus lelap di tempat kejadian. Bukan sebab cerita Doraemon. Doraemon best.

Anyway.

This is the day.
Semester lepas saya tidak terlibat dengan sebarang aktiviti tarian jadi kali ini macam masa untuk balas dendam. Two events. Two performances. Excited! Well, the whole world knows about my passion in traditional dance. WHOLE WORLD. Ceh over kau. Umpama saja okey. Padahal anak murid yang akan perform nanti T___T.

Sepanjang beberapa hari training ni, saya hanya teringat nak ambil gambar waktu INI je. Yang lain dah tak teringat dah. Cuma waktu latihan terakhir semalam ada ambil video guna camera laptop and I got me inside that video so I won't upload it to the web. Bukankah sedang menuju ke arah memisterikan diri. Hoho. Plus, I am on my diet, so no full pictures or videos of me are allowed in here. Plus, takkan aku nak tunjuk badan tinggi 5 kaki 0 inci dengan berat 52 kilo ini dengan dikelilingi oleh the girls yang begitu tiny little thing. Nanti badan I kena compare dengan badan diorang. HELL NO. Dahlah ketinggian saya lebih kurang macam mereka saja. Of cos lah orang akan nampak badan I begitu debab padahal TAK. I am in denial wth. Let me be. Hahah.

Bila tengok balik video tadi, rasa macam nak curse diri sendiri saja. Kenapa saya tak terfikir nak ambil video guna laptop ni selama kami training ni? I like to see myself on the skrin doing things I love the most. Doing some training, teaching the girls how to dance this and that properly. Most of all, tengok reaction dan wajah budak-budak ni yang bersungguh-sungguh bila belajar. Mentalkah aku? Sempat juga aku tilik muka sendiri dalam video itu. Sambil mengingat kata-kata seorang teman rapat. Beriras Scha Alyahya kah aku? Shoot. Tak ada lah. *gelak gelak gelak*. Saya rasa jiran bilik dekat kolej, Siti Zulaikha yang ada iras Scha.

Actually, I am a bit worried sebab stage dah macam mengecil je berbanding the last time kami test that stage. Mengecil I mean bukan apa, tapi tadi ada perhiasan lain kena tambah so risaulah sikit nanti ada yang terlanggar atau saling berlanggar plak time tu. I don't want any of my dancer get hurt okey. Hehe. Tapi dah ingatkan the girls awal-awal, lagipun mereka biasa dah perform majlis kahwin kan so masalah pentas tu memang ada saja sebenarnya. Anyhow, tarian kali ni a bit different so ini kebimbangan berasas. Well, saya tahu the girls dah lakukan yang terbaik sepanjang latihan intensif kami as I've done my best. I am very proud of them cuz they manage to learn most of Zapin's basic steps in a very short period. Hari ini perform (berapa kali nak ulang?). Kami excited tapi saya buat muka biasa saja. Tend to remind them all my tips while performing. Bagaimana postur badan yang betul. Bagaimana nak angkat muka, buat muka yakin depan publik. Bagaimana nak cover kalau buat silap waktu perform. Every little thing, sampai cara nak genggam tangan pun kena tunjuk cara yang betul. You'll know if you're a dancer. Haha. So, of course I tak tunjuk I excited depan diorang :P

Selepas hari ini, ada lagi satu event. Haven't decide anything yet for that one but, for today, this is it :)

I won't have my time online until late evening. Kalau dekat rumah, free sikit bolehlah saya buka laptop cek-cek emel, cek FB, cek segalanya sebab line wireless available here. Tapi bila dah out of range, see you later lah kan. Hehe.

Paling awal, pukul 9 pagi dah start mekap the girls satu-satu. Pukul dua petang dah kena standby dekat rumah pengantin. I don't know lah bila slot the girls sebab menurut pihak pengantin, tunggu semua VIP datang dulu baru perform.

So, wish us luck. Us. Beten, Beten (this isn't typo. there's really two Betens @_@), Jijah, Raihanah, Dana, Jimah and yang benar Fina. Thanks.

Be good there. I'll take video and lots of pictures of them. Rush to bed. 123 tidur!

Labels:


4 Comments:

Anonymous Sharinginfoz said...

biasalah kan dah tak ngantuk nak buat macam mana

12 December, 2009 07:14  
Anonymous AuraFIza said...

Nanti record la masa diorang perform. Then, upload kat sini. Nak tengok hasil didikan Cikgu Fina ;)

12 December, 2009 11:15  
Anonymous [z@ck] said...

ajar saya menari sama..
=P

12 December, 2009 11:34  
Anonymous Fina said...

Sharinginfoz,
tu la. lgpun excited kannn.. haha.

14 December, 2009 21:21  

Post a Comment

You can freely :
1. Follow my blog. Usually I'll follow + comment back
2. I regularly checks my social network page and if you leave me your link, it would be easier for me to track you back and comment your blogpost in return.
3. Be nice.

Thanks for simply being here! *love*







original layout by bonjour heidi owned by Fina Sophie other by ArasuOnline dafont wish