2 orang sedang baca blog ini ♡ Sophiesm.Com








When no one is looking


you've found the correct
fina sophie



Sunshine!
Komen Bulan Ini


plan a trip with me

Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers


Finstagram


Since May 2006

Hit Counter




Berenam lebih baik.
Friday, December 18, 2009 posted at 19:41 ♥

Today I laughed a lot. The girls sangat menghiburkan hati ini walaupun kadang-kadang kepanas lah juga. Tapi syukur the girls dah tau, when I'm serious, I am serious. 3 years jadi anak murid cukup kot untuk betul-betul faham fiil cikgu diorang neh. Kemudian Dana pula merajuk eleh eleh. Itu lain cerita.

Di sebalik gelak tawa tersebut, hati ini sejak bangun pagi lagi dah benar-benar terusik. Nasib baik bangun pagi je terus mandi dan the girls datang. So saya takda left alone. Bersiap dan segalanya macam tertangguh. Sebak tu masih ada tapi hold, hold, hold. Biar semua ni habis dulu. Kalau tak, bangun pagi saja terus update blog secara live .. and tell you the sad story. Cewah. Sad lah sangat.

Mimpi hanya tinggal mimpi. Ibarat pasir di tepi pantai, sekali bah, hilanglah jejak. Aik apsal macam kenal je peribahasa ni? Well.

Kita fokus dulu untuk aktiviti kami hari ini. Baru petang semalam I got offer from my mother, untuk perform sempena majlis perasmian Kursus Masakan Restoran dan Katering dekat dewan serbaguna kampung. Malam semalam juga saya bawa the girls try spacing dekat stage.

Remember Chef Prada I mentioned him HERE? Tapi I mention sikit je lah. It's the same kursus and the same chef, tapi kali ni diadakan dekat kampung. They had been here 3 days dan hari ni hari terakhir. The girls dah perform petang tadi. Tapi berlima orang saja. Tolak satu sebab yang satu itu merajuk tak nak menari wth. I'd try pujuk but I guess my try isn't good enough. It's not me if nak paksa-paksa orang. Nasib baik boleh cover on the spot.

Told you right? When I am serious, I am damn serious. Seriously. Very serious. Saja ulang banyak kali nak bagi anda feel how serious I am. Lagi-lagi bila nak cepat bersiap sebab masa dah hampir suntuk, tapi ada yang masih duduk goyang kaki bertangguh-tangguh ya ALLAH buat saya geram saja. Telinga Dana ni agak tebal sikit. Tak lut kalau cakap sekali je. Kena ulang-ulang cakap. Used to it but, kadang-kadang kepanas lah juga. Heh.

Sebolehnya I want to see everything is PERFECT in my own way. Tiada gangguan dari orang lain. Kalau ada, mulalah macam-macam ketidakpuashatian.

Buat berlima pun okey juga, tapi the girls cakap .. "Nana, kami rasa macam kosong saja waktu menari tadi...".

Bila kerja berpasukan, sebagai seorang adult, kenalah rasional bukan? They are just kids, by the way. Okey my bad. I should control my anger. But hey, ayah dah marah saya. Dan marah Dana juga. Equal kan? Ahahaha.

Bumi mana tidak ditimpa hujan? I managed to pujuk her tadi, by the way, dan sempat ikut berlatih lagi beberapa kali :P

Labels: ,


6 Comments:

Anonymous Fatt Chin Choy said...

garang cikgu menari kita ni
nak merajuk gak ler

19 December, 2009 02:15  
Anonymous Fina said...

Fatt Chin Choy,
ehhem. :)

19 December, 2009 08:58  
Anonymous cik EPAL said...

sweet ;)

19 December, 2009 13:07  
Anonymous AuraFIza said...

time srius msti nampak garang gila..
aku dapat bayangkan..hhehe..

19 December, 2009 17:30  
Anonymous Fina said...

cik EPAL,
tang mana? haha :)

20 December, 2009 02:08  
Anonymous Fina said...

AuraFIza,
ko memang memahami la fiza. ahaha

20 December, 2009 02:09  

Post a Comment

You can freely :
1. Follow my blog. Usually I'll follow + comment back
2. I regularly checks my social network page and if you leave me your link, it would be easier for me to track you back and comment your blogpost in return.
3. Be nice.

Thanks for simply being here! *love*







original layout by bonjour heidi owned by Fina Sophie other by ArasuOnline dafont wish