2 orang sedang baca blog ini ♡ Sophiesm.Com








When no one is looking


you've found the correct
fina sophie



Sunshine!
Komen Bulan Ini


plan a trip with me

Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers


Finstagram


Since May 2006

Hit Counter




Always and will always be here.
Thursday, December 17, 2009 posted at 11:02 ♥

Macam romantis pula title hari ni.

Spent some time blogwalking ke blog jiran-jiran belog eceh eceh, saya terperasan yang semakin banyak blog contest yang diadakan oleh para blogger. Ke I je yang baru perasan, ke atau sebab I ada kawan blogger yang rajin join contest? Zack dan Farah, you guys okey yang pengaruh I. HAHA.

Contest-contest ni kebanyakkannya memang menarik perhatian dan banyak juga yang turut menarik perhatian saya TAPI buat masa ni macam belum lagi terbuka hati nak join. Plus, kerana masa yang agak terhad.

As you maybe know, I do not socialize too much in this blogosphere. Ada sesetengah blog yang saya betul-betul ikut updates diorang. It is all listed in my personal reading list contoh macam blog Queenlyana, Fiza, Hanis Zalikha, Trexx, Yulie, Pu3, Amal Meor, Johorean Journey, Arief Arf, Si Kachak, Sakinna, Shima, Model80an, Dandellion Geisha, Abdi, Dayah, Wanpok, Farah, Zack dan Waniey, to name a few. TO NAME A FEW okey. Ada beberapa lagi belog lain yang mungkin tak tersebut. Yang tak tersebut tu jangan terasa okey jap jap nah lollypop. Ahah. Tiba-tiba.

And if you all track those blogs, you can see kebanyakkan blog adalah jenis low-profile saja. Tidak keterlaluan dan senang cakap, worth my time. Doesn't mean yang lain tak worth my time. I baca je semua belog yang I singgah. Biasanya sampai berpage-page, tapi not everyday macam blog-blog yang ada dalam personal reading list saya. As long as your blog is in HERE lepas tu rajin update, confirm I singgah sebab I susun blog-blog tu mengikut recently updated.

Saya boleh nampak macamana contest yang blogger-blogger buat sebenarnya dah merapatkan lagi silaturrahim di kalangan blogger. Di sinilah kita menjadi nice to each other, lebih nice rasanya berbanding diri kita bila jumpa stranger di real life dan diri kita bila jumpa stranger di dunia blog. Malah bertegur sapa macam dah berkawan lama, gaduh pun macam bergaduh dengan kawan lama. Apakah?? Saya pernah gaduh dengan kawan lama dekat YM tapi itu lain cerita. Tiba-tiba rasa macam tak sukalah main YM. Hehe.

Joining contests juga antara cara paling bagus dan senang untuk trafik blog okey. Dan banyak lagi cara lain nak bagi trafik tinggi. Bersepah-sepah tips atau teknik naikkan trafik blog dekat google. Kalau nak saya bagi tips, kau mesti cakap dalam hati eleh eleh tengoklah belog dia macamana, pandai pula nak bagi teknik itu ini eleh. Bila fikir balik, macam rasa lawaklah pula kan sebab blog Sufilara.Com ni dah berusia lebih 2 tahun sejak Mei 2007 (tapi mula berblog di blog friendster sejak September 2006) tapi aik aik apsal blog orang lain baru 5 bulan dah beratus-ratus follower aik aik aik? Terhairan-hairan on the floor.



What ever it is, I am still here. Recording my own thinking and my own life, untuk hari-hari akan datang. And like I always say, ini rumah hati saya. Tempat saya berkongsi. The same version but the other side .. in me.

To YOU, keep on sharing!

Labels:


2 Comments:

Anonymous [z@ck] said...

ha..apa lagi fina..
cepat join contest..
=)

17 December, 2009 09:26  
Anonymous Fina said...

[z@ck],
heheh i'll do it later ;) skrg nak fokus benda lain dulu.

17 December, 2009 11:19  

Post a Comment

You can freely :
1. Follow my blog. Usually I'll follow + comment back
2. I regularly checks my social network page and if you leave me your link, it would be easier for me to track you back and comment your blogpost in return.
3. Be nice.

Thanks for simply being here! *love*







original layout by bonjour heidi owned by Fina Sophie other by ArasuOnline dafont wish