2 orang sedang baca blog ini ♡ Sophiesm.Com








When no one is looking


you've found the correct
fina sophie



Sunshine!
Komen Bulan Ini


plan a trip with me

Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers


Finstagram


Since May 2006

Hit Counter




Thinking about finding side income through blogging :)
Monday, November 02, 2009 posted at 23:49 ♥

Yahoo! Messenger

nerve_l is not in your Messenger List
Use caution in corresponding with people you don't know and never share confidential or private information with them.
Report as Spam

nerve_l: wei

Tengok nickname je dah tahu dah siapa. Nabil jadi Nervel segala. Ada sorang je yang aku kenal suka guna nama ni. Si Nabil Fattah. Terconfuse sekejap. Bukan ke dia ni dah ada dalam list YM saya? NVM, well (- -"). Habis glemer budak ni dekat blog aku hari ni. Haha.

Jap eyh. For introduction, meh aku letak link-link yang ada gambar atau entri tentang dia. Dekat rumah, we call him as Adi.

Sekejap.

.
.
.
.
.


Ok ni dia. It's a random thoughts, anyway, Bila mati karan, Tagal Sungai Luanti etc. Pandai-pandailah cam yang mana satu dia. He's 18 years old, a part time music engineer, I think :D

fina_sophie: apa
nerve_l: brapa hrga n86 sana
fina_sophie: manalah sy tau.
fina_sophie: napa?
nerve_l: belikn sy
fina_sophie: bg duit (<-- ceh laju je)
nerve_l: ko ada cimb ka
fina_sophie: ada
nerve_l: bila ko blik kg
fina_sophie: dalam seminggu atau dua minggu lagi. (<-- ayat penuh okey @_@ haha)
nerve_l: ui
nerve_l: tlg kc beli sy
nerve_l: sy mau
fina_sophie: bg la duit
fina_sophie: esok sy kluar mgkin ni
nerve_l: ko cek hrga n86 8mp
nerve_l: ko tingu dlu hrga
fina_sophie: dlm brapa
nerve_l: ko tingu la hrga dia d bndar nnti
fina_sophie: ok ok
nerve_l: mgkin rm 1800 lebih tu
fina_sophie: tp nti ko trus kirim duit sbb sy tiada duit ni.
fina_sophie: mana ko dpt duit?
nerve_l: aik
fina_sophie: minta ayah ka?
nerve_l: sy hntar dlu rm1000
nerve_l: mnda
fina_sophie: knpa pula?
nerve_l: duit sndiri bah
fina_sophie: ceh
fina_sophie: mana ko dapatttttttttt
nerve_l: jual lagu la
nerve_l: hhaa
fina_sophie: sy pun mau buat lagu lah
fina_sophie: hahhaha
fina_sophie: hantar la terus 2000
fina_sophie: senang
fina_sophie: hahahahah
fina_sophie: nti kalo ada lebih, sy transfer balik p akaun ko
fina_sophie: sy pun ada cimb clicks ni
nerve_l: nnti sy bg
fina_sophie: brapa?
nerve_l: brapa lg duit ko
fina_sophie: ko jgn tnya duit sy brapa, cukup2 beli tiket lagi ni.
fina_sophie: blm lg sy beli tiket balik.
nerve_l: ko kompom blik ka ni kg
fina_sophie: ko ada cimbcliks juga ka?
nerve_l: bila
fina_sophie: cnfirm la ba ngokkkk
nerve_l: ada la ba
fina_sophie: paling lewat dua minggu lagi.
fina_sophie: tu paling lewat tu
fina_sophie: paling lewat 17hb.
nerve_l: bah2
nerve_l: ko cek la dulu hrga tu brang
fina_sophie: brapa duit d akaun ko?
fina_sophie: blanja sy. (<-- annoying gila kalau jumpa orang macam ni, yang suka minta belanja WTH. Don't worry, kalau bukan family, saya tak senang lenang minta orang belanja unless saya bergurau dengan niat yang memang betul-betul bergurau)
fina_sophie: hahhaha
nerve_l: aik
nerve_l: tgl 1000 lg duit sy sana
fina_sophie: jd yg ko minta sy beli knpa??
nerve_l: nnti hari jumaat ambil duit d WU lg
nerve_l: sbab sana kn murah2
fina_sophie: WU tu apa?
nerve_l: western union
fina_sophie: murah pun bukanlah murah sgt.
nerve_l: tu orang bg sy duit guna tu
fina_sophie: murah sikit sj
nerve_l: ko tingu la nnti hrga dia
fina_sophie: jd bila ko mau sy beli ni
fina_sophie: esok sy keluar
fina_sophie: manada masa keluar hari lain lagi.
nerve_l: beli lpas tau hrga
fina_sophie: ko bayar duit minyk kereta juga k.
nerve_l: mgkin lepas hari jumaat ni sy bg ko tu duit
fina_sophie: mhl tau minyak skrg. (<--mengelentong adik habis-habisan bahahah)
fina_sophie: ada tmpat yang murah di alor setar, nama tmpt tu sentosa. hnset2 dia murah la juga
fina_sophie: tp tempat dia jauh sikit
nerve_l: ba bleh
nerve_l: mau tau dlu hrga
fina_sophie: em.
nerve_l: tp msti ori
fina_sophie: esok sy p survey la
fina_sophie: ok bahhh..
fina_sophie: ko punya bakal abg ipar tolong ko k. (<-- kenapa aku cakap macam ni aku pun tak tahulah T__T)
fina_sophie: haha
nerve_l: xtnya pn
nerve_l: oww
nerve_l: alang2 mnta dia la
fina_sophie: x tnya apa?? (<-- tak paham-paham)
fina_sophie: minta apa?? (<-- lambat pick-up T__T)
nerve_l: mnta beli
nerve_l: dia ada keta kn
fina_sophie: manada
fina_sophie: mana ko tau ni?
nerve_l: xtau
nerve_l: eish
fina_sophie: manada kreta la
fina_sophie: pnjm ja pon
nerve_l: nnti kc tau ja la dlu hrga dia
fina_sophie: k
fina_sophie: brapa byk duit ko mau bg nti?
nerve_l: tmbah 100 dr hrga dia
fina_sophie: utk apa la kunun?
nerve_l: aik
nerve_l: ko mau ka x
fina_sophie: x mau
fina_sophie:
sy mau tmbh 200
fina_sophie: hahhaha
nerve_l: xda la (<-- kalo dekat semenanjung, maybe sounds like this : "HOTAK KO LA." bahaha)
nerve_l: cari duit sndiri
nerve_l: sepa suu
nerve_l: suru
fina_sophie: ko tgok la nti sy lagi kaya dr ko (<-- dengan budak-budak pun taknak kalah lah si kakak neh T__T)
nerve_l: ada blog, xmau guna bkin cari duit (<-- saya nak tergelak)
nerve_l: ble ba tu
fina_sophie: tau
fina_sophie: ko masuk blog sy ka juga
fina_sophie: hahahahahha
nerve_l: wat pa (<-- it sounds like this : "buat apa nak masuk??" hehe. Ko tidak masuk jadi mana ko tau saya ada blog? Sepak jugak budak ni)
nerve_l: ble jd krja da ni jual lagu
fina_sophie: ko jual lagu sedap ka?
nerve_l: tu org beli lagu sy 3 1 bulan
fina_sophie: ko mnyesal ma nanti
nerve_l: jual 300 usd pling murah
fina_sophie: ko ada lagu sendiri tp jual p org lain
fina_sophie: 300 usd tu brapa?
nerve_l: rm 1032
fina_sophie: ko ingat ni sy ckp..
fina_sophie: ko ada lagu sndiri ko p jual.. menyesal ma ko nti
nerve_l: byak lg ba ble cipta
fina_sophie: hak cipta mcmna?
nerve_l: lgpun yg bruk2 ja sy bg dia (<-- (- -") okeyyyyy sengal)
fina_sophie: ih
fina_sophie: jaat
fina_sophie: apa lagi yg bleh dijual?
nerve_l: lagu la
fina_sophie: sy byk baju ni mau di jual
fina_sophie: hehe
nerve_l: mnda mau tu
fina_sophie: ada
nerve_l: ko promosi la
fina_sophie: mmg pun tapi nti.
fina_sophie: mau belajar dulu mcmna mau hantar barang.
nerve_l: huhu
nerve_l: lebih sng yg mcam lagu ba
nerve_l: upload ja
nerve_l: send
fina_sophie: tu la.
fina_sophie: ko buat macmana lagu tu? guna software ka?
fina_sophie: meh sy mau bljr pula (<-- punya desperate nak dapatkan RM1032 T_T)
fina_sophie: haha
fina_sophie: lagi senang buat lagu. hehe
nerve_l: susah

Tak balas dah lepas tu. Sebab pergi buat benda lain.

nerve_l has signed out. (02/11/2009 22:39)


Macam sentap sikit bila Adi cakap ; "ada blog, xmau guna bkin cari duit. boleh bah tu". Boleh tu memanglah bolehhhhhhh. I rasa he's about to mention the nuffnang. I hate common things, actually. Blogger yang lain ramai ambil nuffnang. So can I have something different? At least anything yang tak terlalu weird tapi masih boleh diterima. No offence to the other fellow bloggers, please. Heh. Kili pun pernah letak nuffnang dekat my blog, tak kisah pun (tapi iklan-iklan tu terdelete sekali dengan template lama sebab saya tukar pergi template baru). All that I care about is my blogging and writing. Nothing else. Sampai sekarang. I guess, I was so in love with expressing myself than finding a side income. Mungkin orang cakap benda yang sama macam Adi : 'Sambil berblog, sambil cari side income, barulah bijak". Heh. Tak bijak ke kalau tak letak iklan dalam blog :P Kalau statistik blog tak sampai pun 150 hits setiap hari, I can't be so sure. Hehe. Err.. Oklah I should really learn about nuffnang kot. Tak kenal maka tak cinta.

Jual barang lah. That's all I can think right now, lagipun I got so much clothes and accessories yang saya beli tapi tak pernah pakai or hanya pernah pakai satu dua kali saja sebab beli semata-mata nak puaskan nafsu serakah padahal sometimes those clothes and accessories are way too cute for me. Atau colour tak berapa sesuai, atau cuma keinginan mahu memiliki T_T
  1. Kalau jual balik, rasanya saya akan jual 3 atau 4 kali ganda lebih murah dari harga sebenar. Memang tak boleh berniaga langsung sebab nak jual balik sebab nak kurangkan semak kat bilik. Murah pun takpelah. Macam takda intention pun nak dapat untung. Haih :D
  2. Kalaulah saya nak jual clothes dan accessories dalam blog pun, I need at least a model to model all those stuff, am I right? Oh. Kan saya ada model berbibir besar dan berkaki besar. Gahaha.
Sebelum penulis merepek lebih lanjut, baik saya noktah sekarang juga. Aha. About tolong Adi pergi survey handset tu, saya kebetulan memang nak keluar esok ke Alor Setar (Insyallah) so.. Okey bye.

P.s : Nak update yang trip ke Penang dulu ke atau trip ke Perak dulu? #_#

Labels: ,


12 Comments:

Anonymous Fatt Chin Choy said...

buat buku tak nak? haha

03 November, 2009 02:09  
Anonymous Fina said...

Fatt Chin Choy,
ko nak beli ke?

03 November, 2009 03:06  
Anonymous ف wildchild ۞ said...

letak iklan nuffnang je. hehe

03 November, 2009 06:55  
Anonymous Fina said...

ف wildchild ۞,
i'll try. hehe

03 November, 2009 06:59  
Anonymous nur.sa said...

ah.sy terfikir gak.nuffnang. tp confirm tak la sebab satu2nya blog sy ini mmg x laku nk dijenguk orang.dan tak nak ramai kwn yg tau. :P sebab tu tak wat networked blog kt FB. aih.

03 November, 2009 11:45  
Anonymous Ms.Independant said...

nuffnang pon bape sen je dpt...

T_T

03 November, 2009 12:33  
Anonymous ف wildchild ۞ said...

better than nothing :D

04 November, 2009 21:24  
Anonymous Fina said...

nur.sa,
hehe. stuju dgn alasan tak ramai yg dtg jenguk tu.. blog fina mcm tu laaa. ramai silent reader je. yg klik then blah. hahah

04 November, 2009 21:35  
Anonymous Fina said...

Ms.Independant,
kalo dah letak tu, leave it la. sikit2 lama2 jd bukit. bak kata ف wildchild ۞, better than nothing :P

04 November, 2009 21:37  
Anonymous Fina said...

ف wildchild ۞,
betul ;)

04 November, 2009 21:38  
Anonymous ف wildchild ۞ said...

but u know.. dah 2 tahun, baru jejak RM100.. hehe. (baru sedar blog sendiri pon tak laku jugak)

05 November, 2009 15:54  
Anonymous Fina said...

ف wildchild ۞,
better than nothing la tu. hehe. seriously, mana tau tiba2 kekeringan poket kan, leh lah topup2 sikit duit dlm tgn.

05 November, 2009 20:06  

Post a Comment

You can freely :
1. Follow my blog. Usually I'll follow + comment back
2. I regularly checks my social network page and if you leave me your link, it would be easier for me to track you back and comment your blogpost in return.
3. Be nice.

Thanks for simply being here! *love*







original layout by bonjour heidi owned by Fina Sophie other by ArasuOnline dafont wish