2 orang sedang baca blog ini ♡ Sophiesm.Com








When no one is looking


you've found the correct
fina sophie



Sunshine!
Komen Bulan Ini


plan a trip with me

Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers


Finstagram


Since May 2006

Hit Counter




Pisau Cukur
Sunday, November 08, 2009 posted at 12:22 ♥

Pergi tengok cerita Pisau Cukur semalam. Actually nak tengok movie 2012, tapi rupanya belom launched lagi ..so tengoklah ape yang ada. Sekali tengok ada tayangan Pisau Cukur. Dalam hati saya : 'Oh, Maya Karin. I'LL HAVE THAT!' :P

Movie trailer Pisau Cukur yang saya tengok sebelum ni macam agak menarik. Lepas tengok movie ni, I recommend you jangan tengok kalau tak suka tengok lakonan Fazura sebab maybe you'll throw out di tempat kejadian. Haha. It's not that bad actually, for me, I still can take it. Itu movie sajalah. Relax and enjoy. Bukan apa pun.

Actually, I'm not gonna make a review here. Cuma, moral of the story is, everyone have their own reason on whatever they are or are doing. Sejahat-jahat macamana pun orang tu, di sebaliknya pasti ada yang baik yang kita tidak nampak dengan mata kasar. Mata manusia dilahirkan untuk melihat kebaikan, tetapi memandang pada keburukan seems to be the mosttttt preference. Yes, we all know that.

I used to have a friend yang macam ni. Thinking back, iyalah, based on her family background tidak hairanlah she turned out to be this and that. She's still my friend and pst, one of my bestfriend :) I hate those kind of people but why. God knows. Haha. Everything happen for reasons. Kamu terluka sebab mungkin kamu pernah melukakan. Mungkin. Okey, bukan kamulah. Saya. Nanti anda kecil hati pula. Haha.

Point is, kadang-kadang kita terlupa. Tak suka dia sebab asyik pau duit kitalah, kerek sangat dengan semangat asabiyah dialah (no offence CONTOH SAJA) ..but what and who coloured them? Kita ni manusia. Mestilah mahu yang baik-baik saja pada diri kita. Iman di dada mahu yang perfect. Kita mahu cantik macam model, rendah hati baik hati sopan santun, with brain pulak tu. Tetapi, perlu ingat (saya sendiri selalu terlupa), yang membentuk peribadi diri manusia tu lebih-lebih lagi waktu kita di awal stage pembesaran (umur 1 hingga 5 tahun kemudian berlanjutan sampai awal remaja) adalah sebenarnya ibu bapa kita atau orang-orang yang dekat dengan kita waktu during our early stage of life. Waktu tu self-conscious kita belum develop sangat lagi jadi kita tak tahu what makes you jadi YOU sekarang. Of course there'll be another next stage of your life yang akan membentuk you tapi like in what I've learned, peringkat awal kehidupan kita, kita sebenarnya hanya akan terima dan menerima saja. Ibu bapa ajar macam ni, kita ikut saja. Ibu bapa cakap macam ni, kita percaya saja. Biasanya we will believe in our first time, am I right? Oh how I hope every ibu bapa adalah educated or at least ada ilmu kekeluargaan (ada ke) I mean ilmu keibubapaan jadi lahirlah anak-anak yang betul-betul berkualiti. Bukan tahu buat anak je. Dan lahirlah masyarakat kelas pertama. Yang do not fight among each other for nothing. Yang yang yang. Diam now :P

Pernah dengar orang cakap "Susahlah nak ubah perangai aku yang ni..." WELL that is actually the habit you have since you're still a child. Of what you learnt from your parents or close people dan termasuklah persekitaran you.

Just nak answer kot-kot you tertanya-tanya dari mana you dapat perangai angel or devil you tuh. Haha. Ok gurau kasar nampak Fina? Surely not the joke to laugh at.. :)

Oh. How much I love my classes.

Remember, educated ones is the one who can listen and argue without losing his temper. (lebih kurang macam tu la quote dia. read this at somewhere most likely dari buku bukan majalah hehe. somehow, kadang-kadang quote yang saya pernah baca akan lekat dalam minda lepas tu keluar bila cakap tentang something yang related with it)

Ok. Dari Pisau Cukur sehingga ke quote tentang educated ones. Baiklah (- -").

So I am gonna be quiet now.

P.s : Dalam movie tu, I love part Fazura keep on stating brands' name whenever she's shocked, contoh macam oh my gucci instead of oh my God or oh my Dear. Haha. Well, much better than oh my Goat (- -")

Labels:


4 Comments:

Anonymous [z@ck] said...

tak tengok lagi pisau cukur..
x sempat..huhuhu

08 November, 2009 18:00  
Anonymous Fatt Chin Choy said...

marilah kita jadi ibu bapa yg baik

kita? larikkkk

08 November, 2009 23:19  
Anonymous Fina said...

[z@ck],
its okey, ade masa nanti pergilah. ajak kawan ramai2 sure best! :)

10 November, 2009 20:21  
Anonymous Fina said...

Fatt Chin Choy,
haha jom!
jgn nak larik pulak.

10 November, 2009 20:22  

Post a Comment

You can freely :
1. Follow my blog. Usually I'll follow + comment back
2. I regularly checks my social network page and if you leave me your link, it would be easier for me to track you back and comment your blogpost in return.
3. Be nice.

Thanks for simply being here! *love*







original layout by bonjour heidi owned by Fina Sophie other by ArasuOnline dafont wish