Pages

Lets talk this over :)

Wednesday, November 04, 2009

Muka suci tapi rupa-rupanya suka senyum seorang-seorang depan webcam laptop (- -")


Hari ini hati saya sedikit hancur kerana cinta saya ditolak.. err. Bukan. Bukan. Salam persahabatan saya ditolak. Dia kata macam ni : "I rasa baik you rapat dengan orang yang boleh terima cara you. I rasa kalau I, I takkan tahan nanti. Buat bergaduh jer."

Okey T__T

Saya tahu dia cakap apa yang dia rasa dan sangat-sangat menghargainya. Well, at least dia taklah pergi buat perangai keji dan buat aku terkontang-kanting tak tahu apa-apa SAMPAI BILA-BILA. Kalau tak, mungkin aku akan lompat depan dia nyanyi lagu My Happy Ending. Heh. You know kan, Avril always gets into her kind of angry face bila nyanyi. Sesuai sangatlah tu., Berani kau? Heh. Mungkin je. Jangan percaya. Aku nampak macam perempuan yang akan buat macam tu ke??

Jangan buat taik kat aku. Tu je.

Perangai-perangai ini kot yang dia tak mampu nak terima. Walaupun banyak kelemahan, aku tetap manusia biasa yang punya kekurangan dan kelebihan. I am well balanced. Ada yang sederhana, banyak yang kurang dan banyak juga yang lebih. Nothing spectacular, but .. something's SPECIAL :*)

Dah macam promote handset Nokia level AP (ni je contoh yang terlintas di minda). Berbalik pada yang tadi.

Dah orang tak dapat nak terima cara kita kan. Buat apa nak terhegeh juga. I dah buat setakat yang I mampu dan tidak melampaui batas. Mungkin a bit weird for YOU but yes, trait saya yang agak macam tergesa-gesa dan nak cepat saja ni buat saya jadi macam wanita yang tak kisah jika buat langkah pertama. Bukan tak-tahu-malu, MIND YOU. Orang dulu-dulu cakap macam perigi cari timba. Tapi apa yang nak dimalukan kan? Janji kita ikhlas nak berkawan. Sudah.

Lelaki dan perempuan sama saja. Aku bukan jenis perempuan yang tunggu saja. Kalau jumpa yang macam menarik di hati, terus terang sajalah yang kita nak berkawan. Kalau rasa sesuai, then okey teruskan. Kalau tak sesuai, reverse lah balik. Kalau dipaksakan juga tu boleh, tapi di sepanjang perjalan pasti ada saja hati yang terluka. Perbezaan itu penting sebab ia buat kita saling melengkapi, tapi bagaimana pula dengan perbezaan yang besar jurangnya yang buat masing-masing saling menjauh? Nanti banyak tangis dari tawanya, unless jika you want to take the risk. Unless you love/like risks, as much as I do. Bahahah.

BUT.

Even aku macam ni pun, I still think dan sebenarnya MEMERLUKAN lelaki yang berani buat langkah pertama dalam perhubungan (tanggungjawab wanita sebagai pembuka ruang dan pembagi jalan or at least bagilah respon positif barulah semangat sikit lelaki tu, kalau kau berminat dekat lelaki tu lah) malah macam tidak kenal erti putus asa, keinginan yang kuat untuk mendapatkan saya seorang saja (gila tamak tapi kalau tak tamak bagaimana nak hidup bahagia kan. occasionally, tamak itu kena ada :P) dan bijak membuat keputusan adalah lelaki yang cukup gentleman :*)

P.s : Ahad ni MU vs Chelsea !

6 comments:

  1. ehh..fina, ko nmpk len r..
    huhu..
    lame kot tak nmpk ko..
    tp siyes..cam len sket..

    ReplyDelete
  2. MEMERLUKAN lelaki yang berani buat langkah pertama dalam perhubungan (tanggungjawab wanita sebagai pembuka ruang dan pembagi jalan or at least bagilah respon positif barulah semangat sikit lelaki tu, kalau kau berminat dekat lelaki tu lah)<--totally agree with u.fuh. itu jgk yg kwn lelaki sy pnah cakap.

    ReplyDelete
  3. AuraFIza,
    Fiza, baru td minta pndpt rumet pasal muka sy kat gmbr. dia ckp seriously muka sy wktu dlm gmbr lain dari yg sbnr. muka dkt luar nmpk lebih garang, dlm gmbr nmpak lebih comel.

    pasrah je. haha.

    ReplyDelete
  4. nur.sa,
    sume ni hasil bacaan. lagipun benda betul kan, baik diaplikasikan dlm hidup. ngehehe

    ReplyDelete
  5. Fina ni mmg fotogenik...
    Tp gambar tu nampk sayu je frh tgk...

    Rilek k!
    Love will come when u least expect it!
    Just enjoy ur single life.
    Sbab time ni je u akan ade mase nak wat bende giler-giler wit ur girlfrens...
    Nak flirt ke.. nak gatal2 ke...
    Nak berpoya-poya pon senang.
    Xde yg mrh.

    :)

    ReplyDelete
  6. Ms.Independant,
    fotogenik? nsb bek tak kata fotogedik @_@ actually bukan fotogenik ke apa. byk gmbr huduh sbnrnya. gmbr yg dpublish dekat sini antara yg terbaik dah.

    hehe :P

    ReplyDelete

Thanks for simply being here! *love*

 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS