2 orang sedang baca blog ini ♡ Sophiesm.Com








When no one is looking


you've found the correct
fina sophie



Sunshine!
Komen Bulan Ini


plan a trip with me

Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers


Finstagram


Since May 2006

Hit Counter




I am free, so I have some craps to tell you.
Thursday, November 12, 2009 posted at 23:39 ♥

I am hurt again but do not worry ini temporary saja. People come and go with, or without trace. I am bad at facing kehilangan. Sangat-sangat bad. Jadi macam agak suffering sejenis heart disease sekarang ni. Jangkitan virus. Jangkitan sampai ke tekak. Any word pun tak dapat nak keluarkan. Kepada orang tersebut, hey awak. hari ni saya dah buat cukup satu album lagu lepas tu tertidur. Lawak 'dah cukup satu album' ni kami je yang faham T__T

Craving for :
  1. Nak baca novel The Time Traveler's Wife after tengok movie dia hari tu. Farhana Ann reminds me of that book waktu tengok page dia dekat FB. Hari tu pergi Popular tapi I don't buy it sebab waktu tu duit tak cukup. Beli buku about kitchen : 'Petua RASA, petua dalam dapur', instead @_@
  2. Nak tengok movie P.S I Love You after baca novel dia hari itu. Well, ayat lebih kurang je dengan ayat di atas tapi like I care. Actually, one of my habit adalah, suka masuk kedai buku (paling suka bila keluar dengan family especially ayah sebab ayah confirm akan bayarkan tak kira buku apa yang kami ambil :P) dan section yang saya akan pergi dulu adalah section English Novels, Comic (carik komik Detektif Conan), dan section favorite paling baru adalah buku-buku masakan. HAHAHAH.
  3. As in my current FB status, nak makan nak makan! Aku ni kalau tensen mula lah lupa diri (- -")
  4. At this very second, craving nak milo panas. Okey sekejap.
Kejap lagi update. I have some craps to tell you, macam yang dalam tajuk. HAHAHA.

.
.
.
.
.


Result UPSR (tiba-tiba) tak keluar lagi, but my younger brother, that Mr. Bean Jr. (err okey okey, its Pipie) dan semua future student yang akan naik form 1 next year kena daftar ke SMK Ranau dah. Pipie ni mama dan ayah nak masukkan ke SMK Agama Ranau tapi memandangkan result tak keluar lagi, so sekarang ni kena daftar dulu ke SMK Ranau. Both mama dan ayah busy dan tiada masa esok (er, bila masa pula beliau-beliau itu tak busy bukan? heh) so, I am the one yang kena bawa Pipie ke sekolah tu untuk daftarkan Pipie. It won't be long. Lagipun okeylah tu, kebetulan nak pergi bank, nak bank-in duit.

Cuti kali ini sangat lama. I am thinking of something berfaedah yang saya boleh buat untuk cuti ni. Terdengar waktu ayah on the phone with his friend, asking about siapa-siapa yang boleh jadi cikgu tuisyen, I mean guru muzik kepada kami. Eh kami ke? Haha. Actually Dana dan Pipie tapi saya mahu tumpang sekaki! :D

Jika tidak pun, buka saja kelas tarian untuk kanak-kanak. Bukan taknak buka untuk yang dah dewasa tapi diorang nak ke belajar tarian melayu (antara tarian etnik Sabah yang saya tahu nak dance hanyalah tarian Sumazau dan Magunatip T__T). Buat di rumah pun cukup. Tapi Dana yang demanding tu nak pulak bilik yang ada cermin.. Hek eleh.

Okeylah, to tell you, I kurang berminat kerja dengan kerajaan. Lebih suka kerja sendiri, yang tak payah terikat dengan masa, tak terikat dengan peraturan yang nothing to do with me. I have my own dream of my own business. Or businesses. Banyak perkara saya nak cuba. Kedai buku pun iya. Kelas tarian pun iya. Western-food restaurant pun iya juga. Or fashion boutique.. :*)

Modal dah ada yang nak sponsor. Lucky me heh. So much dream, so little time.

Haih.

P.s : Found out laluan ke keluar DPP SME Bank (my beloved DPP) dan DPP Bank Rakyat banjir teruk sampai budak-budak yang nak amik exam tak dapat nak pergi dan terpaksa postpone exam. OhmyDior.. Betul kata Dayah, sejarah banjir Sintok 2005 berulang semula. Masin mulut Dayah ekkk.. SINI blog Amal, cerita tentang her experience. I bet laju je Amal menaip entri tu. Haha :P Harap semuanya okey. Nasib baik dua-dua DPP tu atas bukit. Phew.

4 Comments:

Anonymous Fatt Chin Choy said...

kedai buku best jugak...hehe

13 November, 2009 06:26  
Anonymous Fina said...

Fatt Chin Choy,
iye best. apesal komen ciput gile, mcm xnak komen je ni.. (- -")

13 November, 2009 08:12  
Anonymous Yot | is | Yati said...

banjir lagi sintok? ingatkan time batch kitorang dah reg je banjir teruk sampai lekat batch banjir. well...celah mana jalan rahsia tu? teeheee~

13 November, 2009 22:28  
Anonymous Fina said...

Yot | is | Yati,
batch banjir heh? haha.

yup banjir lagi lah kak (- -"), jalan rahsia yang tak berapa nak rahsia tu tak taulah diorang guna ke tak. kwn kata, ada tapi dari kachi, tembus kat tmpt lain. tak dan nak pergi kot. hehe

13 November, 2009 22:57  

Post a Comment

You can freely :
1. Follow my blog. Usually I'll follow + comment back
2. I regularly checks my social network page and if you leave me your link, it would be easier for me to track you back and comment your blogpost in return.
3. Be nice.

Thanks for simply being here! *love*







original layout by bonjour heidi owned by Fina Sophie other by ArasuOnline dafont wish