2 orang sedang baca blog ini ♡ Sophiesm.Com








When no one is looking


you've found the correct
fina sophie



Sunshine!
Komen Bulan Ini


plan a trip with me

Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers


Finstagram


Since May 2006

Hit Counter




Beauty lies in the eyes of beholder.
Saturday, November 14, 2009 posted at 14:30 ♥

Sedapnya online dekat rumah. Laju je :D

Actually, I'm in my serious mood now. Well, siapa yang cakap blog Sufilara.Com adalah blog komedi, siap dia. Ini blog yang serius okey. Haha WTH. Okey stop the crap. Semalam macam yang saya dah cakap pada entri sebelumnya (just because we call it 'semalam', doesn't mean it was at night!), went to SMK Ranau daftarkan Pipie ke situ. Just in case Pipie tak dapat tawaran masuk SMK Agama Ranau so daftarkan dulu Pipie di situ. Gerak dalam pukul 8.30 pagi, perjalanan dalam 20 minit. The school is beautiful, sekolah di atas bukit (maaf takda gambar, tak ingat nak ambil hehe). SM Sains Sabah, my old school as well as Dana's old school pun atas bukit juga. Ok not forget mentioning SMK Agama Inanam, also my old school : atas bukit juga. SMK Agama Ranau juga sekolah atas bukit. Kemudian DPP SME Bank, juga atas bukit. Teringat lagu Bukit Yang Cantik :*)

Pendaftaran dekat dewan sekolah. Kerusi tersusun elok untuk para ibu bapa duduk menunggu giliran untuk mendaftarkan anak masing-masing. Baiklah, anak saya dah pergi cabut keluar dewan sebab jumpa rakan sekolah rendah dia (- -").

Dana datang ke dewan. Berita dekat RTM1 semalam (please tak payah nak argue berita TV mana yang lebih baik) ada dedahkan tentang banyak sekolah yang takda aktiviti berfaedah untuk isi masa budak-budak ni dekat sekolah sebab ramai guru-guru dah tak masuk mengajar. Well, the same thing happen to Dana's school. And yes, Dana pelajar sekolah ni juga. Since tak buat apa-apa dekat kelas, dia datang teman borak-borak sampai sejam setengah.


Dewan sekolah saiz sederhana saja, but I love the red tirai di kedua-dua belah tepi hadapan pentas. Dana kata boleh tarik ke tengah. Ohhhh how dramatic. Hehe. Dana pernah perform tarian di sekolah (well yes she's a dancer too as well as mine). Dekat kampung, saya tubuhkan satu kumpulan tarian which, I'm their trainer termasuklah manager diorang. Semuanya comel-comel belaka :*) Their pictures? Well, cuba godek kat kategori Dunia Ronggeng di sidebar saya ini, maybe you'll find something.

Oh, have I told you yang Pipie juga one of my dancer? :D



Sejam setengah tu tunggu giliran. Nasib baik ada kerusi. Lepas giliran sampai, daftarkan Pipie, kemudian pergi Pekan Ranau.

Kebetulan mama pun dah habis meeting, jadi minum pagi dekat sebuah restoran tu yang ayah panggil restoran jawa. Berdekatan dengan Pejabat Daerah Ranau, tempat mama meeting tadi. The taste isn't bad at all, but ada sesuatu yang tekak ni nak tapi tak dapat-dapat lagi. Urgh tak sukalah macam ni. Kena masak sendiri lah kot.. Tapi sebelum tu kena belajar dulu wth. Eh wtheaven. Bukan tak suka masak. Masak is one of my favorite thing to do, tapi dah lama tak jejak dapur ni so mood tak sampai lagi. Kang bila mood sampai, hari-hari dekat dapur cuba resipi baru sampai mama susah hati makanan mentah dekat freezer cepat habis atau aku duk minta mama beli udang, beli sotong dan err.. ikan keli. Okey baiklah sebenarnya saya tak dapat bayang kalau family saya makan ikan keli @_@

Lepas tu ayah balik, saya teman mama pergi buat cermin mata sebab her previous glasses dah senget. You know, kalau kita tengah pakai glasses waktu tertidur, jadilah macam tu (- -")

Jap jap. Nak tolong Dana luruskan some part dekat rambut dia.

.
.
.
.
.

Pelik bha ne rambut <-- Ini Dana yang tulis kat sini T_T Ok selesai.

Baik, sambung balik yang tadi.

After teman mama ke kedai cermin mata, pergi ke kedai CD. Lepas tu pergi beli lauk-pauk dekat restoran favorite mama because of their kari ikan (see, memang sangat jarang masak di rumah nowadays sebab faktor masa). I promise to myself, whatever it is, I'll make sure lepas kahwin, suami I akan makan dari hasil air tangan saya sekurang-kurangnya untuk satu hidangan setiap hari. Even busy sangat, I will still have one special dinner every weekend for both of us even bila dah ada anak-anak yang comel.. :*) Please envy us :P

Ahaha. This is the face I got bila fikir benda-benda yang comel macam kat atas tadi HAHAHA


Singgah minum jus orange (slurppp!) sebelum balik rumah.


Bergambar waktu tengah main Zwinky :D

Doakan adik saya, Pipie, dapat masuk SMK Agama Ranau. InsyALLAH. Ok bye.

Labels:


7 Comments:

Anonymous a d r e y n i e e l i s y a said...

na,ko semai ka dulu na? haih!! baru aku taw.. smesh pown skola lama ko? bejiran bha kita ni naaa...

14 November, 2009 14:47  
Anonymous Fina said...

a d r e y n i e e l i s y a,
aih? ko smk inanam ka dulu?

14 November, 2009 23:26  
Anonymous Fatt Chin Choy said...

ko patut bukak kelas tarian le
hehe

15 November, 2009 05:02  
Anonymous Fatt Chin Choy said...

kan ko ckp nak bisnes

15 November, 2009 05:03  
Anonymous a d r e y n i e e l i s y a said...

ukan bha syg..aku smakk ni.. ko ada smesh jg ka? tp semai sma smakk 1 akar jg bha... knal la ko sma dorg mimie smua 2 kn..

15 November, 2009 09:37  
Anonymous Fina said...

Fatt Chin Choy,
dlm perancangan. hehe

15 November, 2009 09:44  
Anonymous Fina said...

a d r e y n i e e l i s y a,
sy d smesh time form 1, then d semai time form two. pastu form 3 pindah smk telupid smpai form 6. dulu budak2 kan, x mau tinggal jauh2. hehehehe

15 November, 2009 09:47  

Post a Comment

You can freely :
1. Follow my blog. Usually I'll follow + comment back
2. I regularly checks my social network page and if you leave me your link, it would be easier for me to track you back and comment your blogpost in return.
3. Be nice.

Thanks for simply being here! *love*







original layout by bonjour heidi owned by Fina Sophie other by ArasuOnline dafont wish