Pages

Tuhan nak ubah atau alih perasaan manusia tu sekejap je.

Monday, October 26, 2009

Mood : Dengar lagu TERUSKANLAH – Agnes Monica

I know. Blog ini telah begitu banyak kali menjadi saksi rahsia hati ini. Anda juga telah banyak membaca pahit getir hidup, segala gelak ketawa dan seluruh rasa yang ada. Segala luahan rasa yang kadang-kadang macam bodoh je.

Tears. Rolls down my cheek. Kenapa?

Kenapa, setelah kehilangannya, barulah kita akan menghargai kehadirannya dalam hidup kita selama ini? Kenapa bukan sejak dahulu. Sebelum ada rasa yang hilang, sebelum ada hati yang terluka, sebelum segalanya berlaku.

Pernahkah kau bicara
Tapi tak di dengar
Tak di anggap
Sama sekali
Pernahkan kau tak salah
Tapi disalahkan
Tak di beri
Kesempatan
Ku hidup dengan siapa
Ku tak tau kau siapa
Kau kekasihku tapi
Orang lain bagiku
Kau dengan dirimu saja
Kau dengan duniamu saja
Teruskan lah, teruskan lah
Kau begitu
Kau tak butuh diriku
Aku patung bagimu
Cinta bukan
Kebutuhan mu

keep repeating this song today T__T

Now, everytime dengar lagu yang berkenaan dengan love, love hurts, cinta yang tak sampai or anything yang berkaitan, rasa bersalah dalam hati ni makin mencanak-canak. Betullah cakap orang. Sedangkan pantai berubah, inikan pula hati manusia? Dan mereka tak cipta peribahasa ni for nothing, right?

2 comments:

  1. bila hilang baru menyesal
    aku pernah rasa
    huhu

    ReplyDelete
  2. Fatt Chin Choy,
    manusia selalu macam tu kan? jadi, kalau betul2 dah sayang, sayangilah dia like there's no tomorrow :)

    ReplyDelete

Thanks for simply being here! *love*

 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS