2 orang sedang baca blog ini ♡ Sophiesm.Com








When no one is looking


you've found the correct
fina sophie



Sunshine!
Komen Bulan Ini


plan a trip with me

Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers


Finstagram


Since May 2006

Hit Counter




Random.
Thursday, October 29, 2009 posted at 05:22 ♥

Tahu tak? Aku makin jeles tengok orang pinggang ramping, kedua-dua peha dia tak bersentuhan bila berdiri, lemak kat lengan tak menggeleber dan dagu pun smooth aje okey.. Shit. Aku pun nak jugak. Tengok ni :



Amik gambar through imej dalam cermin. Not that fat, but still bukan bentuk badan idaman T_T Petang tadi waktu ke Alor Setar, pergi cek berat. Mesin tu calculate the height juga. And the result :

Weight : 52.0 kg
Height : 151.5 cm
My BMI is : 22.7 (Normal BMI range is 19-25)
My ideal weight : 43.6 - 57.4 kg

Sekarang ni dah 52 kg. Hari tu sampai 55 kg okey. Aku siap in-denial lagik T__T Tak mungkin tak mungkin 55 is too much padahal selama ni put limit sampai 50 kg saja. Tapi sekarang dah okey. Nak turun 48 kg! Ngehehehe :D

I bought seekor Buaya Putih. Ladies shoe jenama Crocodile, actually (buaya putih konon. ada hati nak menipu hahaha). Saiz 4. Huh. Nasib baik ada stok lagi. Tinggal SATU lagi untuk saiz empat okey. So close. Sejak minggu lepas since put my eyes on it lagi I dah tertarik dekat kasut tu. Tapi tak beli waktu tu, then sekarang baru beli. Okey now cukop Fina jangan duk jenguk-jenguk kedai kasut lagi.

Balik ke kolej, dapat hadiah Teddy Bear from someone. Terharu sangat-sangat T___T Walaupun tak berminat untuk memiliki Teddy Bear (kecuali waktu kecil-kecil dulu itupun parents yang sendiri pergi belikan. Kalau ikut kemahuan saya sendiri, mahu patung Barbara aka Barbie banyak-banyakkkkk :P) tapi ni lah first time dapat Teddy Bear bila dah besar ni. Besar pulak tuh. Must be very expensive.. T__T Thanks to that someone. Kalaulah boleh ulang waktu, dan kalaulah saya tahu..

What a loser lahhhh. Asyik nak sedih-sedih je dalam blog. Kau tak tahu ke aku dekat luar tak nampak pun sedihnya. Oklah janganlah sedih-sedih Fina. Burok. Kalau sedih-sedih dan tensen-tensen, nanti kau makin kuat makan. Then gain weight pulaaa....

Ceh. Cakap pasal diet pulak dah. How motivating.

P.s : Entri akan diupdated dengan gambar-gambar. Kalau saya rajinlah.

Labels: ,


10 Comments:

Anonymous queenlyana said...

haiya,
kakak tak nampak pun kat mana gemuknya.
when i turn to that berat before, i mean 52kg (from the previous 48.. huwaaa), i rasa macam stabil lagi. Masih rasa ringan dan boleh nak aktif2. But bila dah cecah ke 55kg.. wo wo wo.. giler babeng punya cuak.. sebab ia dah makin gerak ting ting ting ke angka 60kg. and now, 'm over 60kg. hiihihi sedih sekali.

dah comellah tu 52kg.

29 October, 2009 08:35  
Anonymous nur.sa said...

fina, bole maintainkan berat52.0kg tu.. tapi awk kena tambahkan inci.. miaahahaha.. lariikkk..

29 October, 2009 09:37  
Anonymous Fina said...

queenlyana,
haha. seriously kak, agak risau juga sbb selulit tu. mcmne nak aktif as dancer kalau badan naik :P takpe dah kurang pegi 52. slow2 kan? hehe.

29 October, 2009 11:46  
Anonymous Fina said...

nur.sa,
berat maintain takpe sa, tapi nak tambah inci??? OH NO. sj ek sa neh. inci tuuuu la yang sy nak kurangkan tahu? hahahah nak suh tambah pulak! :D

29 October, 2009 11:49  
Anonymous nur.sa said...

heheh.. mksud sy kalo awk tambahkan ketinggian means bole balancekan ngan keberatan fina skrang. sy lg tinggi tau tp berat kurang. 160cm.. huhu

29 October, 2009 14:55  
Anonymous Fina said...

nur.sa,
lebih tinggi tu nak jugak tu tapi ade ke ubat bagi lbh tinggi? kalau ada, saya org prtama nak try. haha! :P

29 October, 2009 16:02  
Anonymous Fatt Chin Choy said...

mana de gemuk
masih hot dipasaran tu
keke

29 October, 2009 18:11  
Anonymous Fina said...

Fatt Chin Choy,
maaf, tiada dalam pasaran :P

29 October, 2009 20:07  
Anonymous chipsmore said...

kurus je...tak gemok pon..huhu

30 October, 2009 00:05  
Anonymous Fina said...

chipsmore,
hehehehehehehehehehehe.

30 October, 2009 01:38  

Post a Comment

You can freely :
1. Follow my blog. Usually I'll follow + comment back
2. I regularly checks my social network page and if you leave me your link, it would be easier for me to track you back and comment your blogpost in return.
3. Be nice.

Thanks for simply being here! *love*







original layout by bonjour heidi owned by Fina Sophie other by ArasuOnline dafont wish