2 orang sedang baca blog ini ♡ Sophiesm.Com








When no one is looking


you've found the correct
fina sophie



Sunshine!
Komen Bulan Ini


plan a trip with me

Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers


Finstagram


Since May 2006

Hit Counter




Old Country, Changlun.
Monday, October 19, 2009 posted at 17:32 ♥

Someone googled for Old Country, Changlun keyword and reached my blog untuk entri yang bertajuk If I were pretty, I feel like everything in my life would fall into places. I tracked back the result and found this blog entry entitled Jom Share : Best Steambot at Old Country Cmart Changlun. Lebih kurang macam tu lah tajuknya.

So entri ini adalah untuk menjawab hasil google tersebut.

Setiap kali ke sana, always ada je pelanggan yang order steambot tetapi sebab Old Country tu memang highlight menu steambot dia so I taklah amik pot sangat. Tak pernah wondered how their steambot would taste like. Sekarang dah baca entri tu, I am wondering.. Best steambot??

During Deepavali hari tu pun malamnya pergi ke Old Country tersebut. Saw a bunch of remaja chinese memenuhi satu meja bulat besar somewhere at the corner. Wow. Amy cakap (waktu tu pergi dengan Amy), “Ni ‘makan besar’ ke sambut Deepavali?” Macam tu kut pertanyaan dia. Saya senyum saja. You know.. ‘makan besar’ refers to budaya orang cina, makan ramai-ramai waktu perayaan. Missed my family.

Maybe I should try it someday with my friends.

Located kat tingkat atas CMart, berhadapan dengan kedai-kedai handset dan bersebelahan dengan Pusat Snooker yang saya selalu pandang sebelah mata je =D I love this restaurant. Lagipun, dekat dengan UUM (Changlun pekan paling dekat dengan UUM), lepas tu ada dalam CMart so senang. The first time I pergi try makan kat situ pun dah lama dah, tak ingat sangat the exact date. Yang saya ingat, waktu tu keluar dengan Jully dan Yardley.

It was me yang perkenalkan that place to Jijul. It was me yang perkenalkan that place to Beatrice, Amy and Dayah, too. Haha. Maybe this Old Country Cmart is not the best if you compare it to any other well-known western food restaurants, but it is worth to have a try there :)

Entri ni macam ada something yang hilaaang. Oh.. Ok pictures. Heh.

Berbuka puasa waktu Ramadhan baru-baru ni.

This is Dayah.


This is Trexx. Pronounce her name like this : Ti-reks. Haha :P


Waktu ni hati masih penuh dengan bunga-bunga cinta.

Semua gambar ni saya yang ambil, jadi picture saya tak ada. Ada tak readers dari UUM atau kawasan berhampiran yang tak pernah jumpa saya lagi? Maybe, by luck (or bukan luck HAHA), you can meet me at Old Country Cmart Changlun. Nak belanja makan kat sini pun boleh juga :P

Labels: ,


5 Comments:

Anonymous Fatt Chin Choy said...

aku 4 tahun kat sana x pernah plak pg

20 October, 2009 05:33  
Anonymous Fina said...

Fatt Chin Choy,
wktu tu blm buka kottt.. ko kan super duper senior. x mustahil wktu tu blm buka lagi :P

22 October, 2009 04:52  
Anonymous Othman Juliana said...

hi Fina,

i went to UUM last few weeks-meeting up some lecturers for my master. lepaskan gian (as i still can remember how good the steamboat was), i went there with some of the lecturers. Disappointed; yes, that's how i would express myself. I never like the western food there as for me, its not worth for my pocket. Steamboat? fuh,.. berbaloi2~ for 5 pple = RM40, you will never get this price anywhere else, of course with the taste back then. haha. Best steamboat now? It's in Bangsar, but RM40++ per head. I just couldn't compare this two places~ you know why rite?

Ps. sape owner Old Country tu skang ya? same owner? GUess, they hv changed the cooks~ geeee

24 October, 2009 02:01  
Anonymous Weeda said...

hi fina...

I pun student UUm gak..n slalu mkn kt old country tu..steamboat dia mmang best n sedap esp yg tomyam. tp kalo menu lain rasa dia slalu brubah2..1st mkn rs lain pastu rs lain plak...

11 January, 2010 13:54  
Anonymous Fina said...

Weeda,
yup, ada betulnya tu weeda. tapi tak kisahlah. org yg suka mkn ni, sorong je la apa2 kcuali batu. hehe.

11 January, 2010 23:51  

Post a Comment

You can freely :
1. Follow my blog. Usually I'll follow + comment back
2. I regularly checks my social network page and if you leave me your link, it would be easier for me to track you back and comment your blogpost in return.
3. Be nice.

Thanks for simply being here! *love*







original layout by bonjour heidi owned by Fina Sophie other by ArasuOnline dafont wish