Monday, October 05, 2009

ok i freaked out.

Sometimes when I am free, I will take time to have a look at my pictures’ gallery kat entri-entri lama kat blog ni WHICH tiba-tiba lepas tu rasa macam ia satu kerja yang mendatangkan tensi. Satu : Sebab gambar-gambar terpilih adalah selamat tapi gambar yang tidak dipilih untuk diupload ke blog atau friendster dan myspace (yelahhh dulu tak guna facebook lagi shut up) sebab external hard disk rosak hari tu, bersemadilah kau dengan aman di sana yang entah di mana. Wujud lagikah kau di dunia ini wth? T____T Dua : Sebab I know I had put SO MUCH weight wthuh! I look fatter now. That’s the fact.

It’s normal jika seorang wanita yang mementingkan penampilan dan kecantikkan itu menunjukkan kebimbangan tentang keadaan badan dia tapi satu masalah wanita ni, ironinya, THEY LIKE TO EAT. Ok ok bukan THEY. US. Saya pon kena masuk list jugak T___T. So for guys out there, bila kekasih anda : saya maksudkan kekasih wanita (- -“), ulang, bila kekasih anda asyik komplen diri dia dah gemuk janganlah pula jawab macam niii..

“Ha’alah dah gemuk” tapi jawap macam ni : “You still look beautiful sayang” atau at least jawapan macam ni “gemuk-gemuk pun tetap ada yang sayang”. peewittt :P Haha. Can you see the difference?

Ladies do love compliments. Cuz the whole truth sometimes will hurt them even if they said that they want you to tell the truth. Walau kuat macamana pun they look like, they still have their weakest point : its their HEART. Even satu cubitan di hati dia akan buat dia macam koyak kulit kepala. Remember that (Ok fina, that’s a scary example).

Back to ME being a ‘you-still-look-beautiful-sayang”.

Pernahkah kau alami kejadian di mana satu ketika dulu kalau kau tengah duduk pastu pusing badan 90 darjah, kau tiba-tiba terasa macam ada lipatan lemak yang dulu tak pernah ada WTH (contoh kejadian). Then that is FAT. It’s not fat like thissssss.. fat (nampak tak my hand tengah buka luas-luas? Ok tak nampak jadi sila bayangkan sekarang) but it’s the fat yang dalam Bahasa Malaysia dia adalah LEMAK. Then bila you pergi timbang your weight kat supermarket yang sepatutnya kau tau mesin tu kadang-kadang adalah mesin rosak tapi kau pergiii jugak, you saw you have gained 4 kilos from your previous weight. How annoying is it? Oh no. It’s not annoying. It’s heart breaking! T____T

Ok fine. Esok pagi pergi joging.
Share:

6 comments:

  1. u still look beatiful bukan sayang ku

    ReplyDelete
  2. came on. beat my weight.. 44kg and still dropping :D

    ReplyDelete
  3. Mr.Chenta,
    sape temok??? ekekekek

    ReplyDelete
  4. Fatt Chin Choy,
    tq wth (- -")

    ReplyDelete
  5. ف wildchild ۞,
    must be underweight eh? saya taknaklah sampai kurus sangat mcm tu T__T

    ReplyDelete

Thanks for simply being here! *love*