2 orang sedang baca blog ini ♡ Sophiesm.Com








When no one is looking


you've found the correct
fina sophie



Sunshine!
Komen Bulan Ini


plan a trip with me

Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers


Finstagram


Since May 2006

Hit Counter




Dulu, tak joging pun tak apa.
Wednesday, October 07, 2009 posted at 14:11 ♥

Dulu waktu masih aktif menari, tak pergi joging pun tak apa. Tak payah nak risau pasal badan masa tu. Tiap malam keluar je peluh. Sebab, tiap malam sampai pukul 12 tengah malam atau pukul 1 pagi and paling lewat sekitar pukul 2 pagi (untuk latihan intensif jika ada show tak lama lagi) kitorang akan buat latihan dekat studio. Seronoklah juga waktu tu berkumpul dengan mereka-mereka yang punya minat yang sama. Yang sanggup turun latihan tengah-tengah malam demi minat yang mendalam. Mereka semua are very enthusiastic tentang kesenian dan kebudayaan - just like me.

Bila ingat semula kenangan-kenangan tu semua, saya jadi rindu tiba-tiba pada diorang semua. Semester lepas adalah semester terakhir kami training bersama-sama. Erna, Aina, Dayah, Sue, Chu, Chombi, Dwinta, Deka, Rosa, Wanie, Hesty, Risa, dan Atie. Ada lagi beberapa orang yang lain tapi nama-nama ini adalah penari utama kumpulan Audirasari. Bukan utama sebab nak bezakan pandai menari lawa-lawa atau tidak, tapi utama sebab komitment mereka dalam menjayakan setiap show WHICH saya hargai sangat-sangat.

Saya rasa saya dah taknak kongkong diorang bawah aktiviti DPP. Bukan taknak support aktiviti DPP tapi takda yang ajak jadi kenapa tergedik juga nak pergi training bukan? I know kebanyakkan penari-penari tu sekarang ni lebihkan aktiviti untuk universiti. Menjadi penari kumpulan Bidasari : satu-satunya kumpulan penari di bawah Pusat Budaya dan Seni UUM. Saya sendiri dulu bermula dari Bidasari. Artis Budaya PBS yang berbayar. Kemudian beralih ke DPP bersama rakan-rakan seperjuangan lain menubuhkan kumpulan penari DPP sendiri iaitu Audirasari. Nama Audirasari itu Erna punya idea. Beralih sebab lokasi DPP kami yang di luar kampus menyusahkan kami datang training ke kampus dalam. Kena pergi tiap petang. Penat T___T

They will be good in Bidasari, but I hope Audirasari tidak berkubur macam tu je.

Wellp!

Sekarang ni, bila dah tak menari, lemak cepaaattttt je naik. Takkanlah aku nak pergi duk menari sorang-sorang dekat studio kan. Mari bersukan. Badan sihat, otak cergas!

Minggu ini saya buat kempen 'Mari berjoging' dekat blog. Hihihi.

Labels: ,


6 Comments:

Anonymous Ms.Independant said...

Beshnye tahu menari.
Mase study ske tgk org training menari.
Nak join dh lmbt sbab bdn dh kaku.
Huhuhu :P

07 October, 2009 14:16  
Anonymous Fina said...

Ms.Independent
eheh.
dulu minat dtg pun sbb awal2 tu suka tgok org training and buat persembahan. sangat muzikal dan colourful.
lepas tu, masuk kelas tarian. then masuk kumpulan bidasari waktu diorang tgh cari ahli. its not about bdn kaku or tak pandai. kalau minat ada, semua jalan. bdn kaku boleh dilatih ;)

07 October, 2009 15:06  
Anonymous nursarah87 said...

sokong kempen mari jogging..

hehe, salam tuan umah, 1st time visit..=)

07 October, 2009 20:28  
Anonymous Fatt Chin Choy said...

ajar aku tarian ballet boleh?

07 October, 2009 23:10  
Anonymous Fina said...

nursarah87,
salam to you juga sarah :)

08 October, 2009 06:38  
Anonymous Fina said...

Fatt Chin Choy ,
i can't do ballet. tarian tradisional saja :D

08 October, 2009 06:40  

Post a Comment

You can freely :
1. Follow my blog. Usually I'll follow + comment back
2. I regularly checks my social network page and if you leave me your link, it would be easier for me to track you back and comment your blogpost in return.
3. Be nice.

Thanks for simply being here! *love*







original layout by bonjour heidi owned by Fina Sophie other by ArasuOnline dafont wish