2 orang sedang baca blog ini ♡ Sophiesm.Com








When no one is looking


you've found the correct
fina sophie



Sunshine!
Komen Bulan Ini


plan a trip with me

Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers


Finstagram


Since May 2006

Hit Counter




Terlepas Penerbangan (Part Two)
Saturday, September 19, 2009 posted at 20:26 ♥

Petikan entri sebelumnya :

Laju je kaki berjalan lepas tu. I dah rasa macam bau-bau akan terlepas flight, tapi nak jugak jalan cepat-cepat. And omg nak kena tunggu bagasi lagiiii. I saw kat skrin yang my flight ke Kota Kinabalu dah closed dah. Akak kat kaunter pertanyaan suruh pergi ke kaunter R67 (ingat sampai bila-bila) dan asked the staff there. Di kaunter R67, they said that they can't help dah sebab system already closed wtf. Closed ke kau malas? They said memang tak boleh bantu dah. FINE FINE. Sorong troli ke tepi (ni bukan troli macam yang kat supermarket k tapi ni troli beg) dan duduk atas troli tu jap nak bagi tenang fikiran. Air mata memang dah turun dah. Marah, kecewa, tapi still rasa macam perasaan bebas dari sesuatu but what is it??


Hi my name is trolley .. and this black bag is Fina's bag *wth am i talking.

A blessing in disguise.
The perfect phrase regarding my situation right now.

Kali ni rasanya tak perlu lah kot explain panjang-panjang kan (- -") Orang semua dalam mood raya, ada ke masa nak baca blog entri panjang-panjang? Ada? Ok I tulis panjang-panjang.

Selepas berjaya tenangkan fikiran, saya call ayah dan explain everything. Ayah terkejut dan kemudian was really worried sebab saya seorang je, perempuan pulak tuh. Lawa pulak tuh. Heh okey okey. Heh. Heh.

I am not worried about being all alone, sebab airport sentiasa je ada orang, terutama kat kawasan makan-makan yang ada plug dan wi-fi macam kat McD. But I am worried about the ticket.

The second thing I do after called ayah was, sorong troli pergi cari kaunter tiket Air Asia. I asked ayah to bank-in some cash sebab nak beli tiket last minute macam ni confirm mahal punya T__T Then, bila sampai giliran, staf kat kaunter bagitahu ALL FLIGHT samada yang dari Kuala Lumpur ke Kota Kinabalu ke, atau yang transit before sampai Kota Kinabalu adalah semuanya not available dah sampailah 20 September. The same goes to MAS. Even extra seat pun dah full. Well, musim perayaan kan. What do you expect.

The second person I called was him. I told him everything too, then I cried. I wasn't expecting this to be happen.. And, jujur, saya tak pernah nampak dia sebimbang ni. He texted me every 10 minutes, and called me whenever he's free (sebab dia pun flight petang tu pukul 3.30 petang dari Alor Setar) tapi dia guna MAS. Dia pesan macam-macam. Suruh duduk kat tempat yang ada plug lah, jangan duduk seorang-seorang ; duduk tempat yang ramai orang, and sometimes he seems trying to tell me what to do next.

Mahu tak mahu, I terpaksa beli tiket balik for RM680 wth. Tiba-tiba rasa macam kawan-kawan semenanjung ni beruntung sangat sebab naik bas dari Kedah ke Johor pun taklah sampai RM300. Err.. betul ke? Hehe. Tapi takdalah pula otak keji ni cakap nak tukar kewarganegerian eh ada ke kewarganegerian.. I mean, tukar negeri sekejap. Nasib baik. HAHA.

Sekarang bolehlah aku gelak. Hari tu siap meleleh air mata lagi (- -") Ellehhhhh..

Selepas beli tiket tu, cari tempat duduk kat McD. Orang makan kiri-kanan-belakang-depan but I don't even care. At first, I thought I will be spending those 3 nights kat airport sampailah 20 September tu. I got cousins yang tinggal kat KL dan tak balik but I don't feel like seeing them. Macam angkuh gila tapi bukan. Bukan sombong ke apa but I nak rasa thrill dia. What are you, Fina? T___T Sorry, Saya pun tak tahu nak terangkan macamana.

Contact Niza (UUM mate), contact Din (UUM mate), contact sist Seri Lyana (blogmate) : dapat her number dari Hyuuga, contact this pemilik blog bvlgarigirl aka Arianna (blogmate) through her blog, dan lastly Izzam (MySpace mate). I wrote about him on May 2008 HERE. Orang yang bernombor 8. Check it out :)

Sebab rasa sesak sangat kat airport, saya mengambil keputusan jalan jauh sikit ke food-court (i rasa bangunan baru) sebelah LCCT tu. Waktu tu around 3pm. Thank God my favourite fast-food is available there! KFC nyummy! Sorry I am a no McD (except for the BigMac and McFlurry HAHA) and a big no to Pizza. Guess what I do to spend my long hours sepanjang tunggu waktu berbuka? Tengok cerita katun Detektif Conan (i love Detektif Conan!). Err.. ok apesal macam banyak je tanda seru kat perenggan neh. I feel like something wrong (- -")

Mama call buat kali yang keberapa entah, saya pun tak kira. She was too worried, SORRY MAMA. She asked if I want to stay sekejap kat rumah cousin. Each time she call, she'll ask that. But again, I said no. Alasan, tak mahu menyusahkan. She was like 'ok'. So okey. Around 5.30 petang, I pergi beli makanan. Yakin sangat yang Q panjang nanti so selagi tak sesak, better beli awal.

Ayah called. Pujuk I ikut cousin balik rumah juga. I paused. Tarik nafas, hela panjang. Terdengar suara mama di belakang ayah. Ok faham. Mama know I will ikut cakap ayah so she asked ayah to help her. At that time, saya rasa macam 'kau ni kenapa Fina?'.

Me : "Ok.. Saya ikut Helmi".

After berbuka puasa, around pukul 9 malam, cousin datang. Yes, my cousin's name is Helmi. 26 years old. His wife, Fiza. I call her as Fiza je sebab kami sebaya. And I call my cousin Helmi je sebab dah terbiasa dari kecil panggil nama saja even lebih tua. They have been married for two years now and Fiza sekarang sedang pregnant. Dalam scanner, tunjuk anak lelaki dan due date bulan depan.

Helmi : "Mau jadi ayah sudah saya kan?" Kata dia dalam kereta, waktu on the way dari airport ke Tesco. Fiza dan family ada dekat Tesco.

I laughed. Happy, actually. Sebab Helmi is going to be ayah. This is his first child. Saya boleh dengar getaran dan aura kebahagiaan seorang bakal ayah dari nada suara dia tadi. I can feel it :)

Kami berborak-borak dan he asked about the guy I met kat KFC tadi hahahahaih T___T pastu siap usik-usik cinta pandang pertamalah apalahhh.. Oh, Saya tak mention lagi kan about that guy? His name is Izzam. If you all perasan, saya ada sebut nama dia tadi. Anyway, I'll tell you about him later :)

At Tesco, met Fiza and her parents and her adorable young brother. Baru 7 tahun tapi petah sangat-sangat. Ikut the family shopping sekejap then balik rumah. Home was so warm, very neat, well decorated dan teratur walaupun rumah flat saja. For 3 nights, I'll be sleeping in Hafiz's room. Seorang lagi adik Fiza. Fiza anak sulung dengan dua orang adik lelaki ; Hafiz 19 tahun dan Amirul 7 tahun, for your info :)

We've met two years ago, waktu majlis resepsi pihak lelaki dekat kampung. Dah sedia kenal.

For a while, I was totally forgot about the thing that cause me to be like THIS and THIS. My life macam tengah twisting. Tiba-tiba, haluan dan fokus saya berubah. Peristiwa terlewat sampai ke airport menyebabkan saya terkandas di Kuala Lumpur was very heartbreaking before, but bila teringat kata-kata seorang teman bahawa kadang-kadang, akan berlaku waktu di mana kita terlalu fokus dan letih berhadapan dengan sesuatu dan kemudian tiba-tiba things macam take another way dan buat kita lupa sebentar. As I said before, it is a blessing in disguise. Kuasa Allah, I must say.

Tomorrow, Helmi will send me to airport at 2.30am. Perfect timing I guess sebab I nak makan McFlurry (kalau sempat gahaha). I'll be spending my hari raya pertama dalam kapal terbang. A new experience. Could be the first and last :)

A blessing in disguise, I still believe.

Selamat Hari Raya Aidilfitri, Maaf Zahir & Batin dari saya.

Labels:


0 Comments:

Post a Comment

You can freely :
1. Follow my blog. Usually I'll follow + comment back
2. I regularly checks my social network page and if you leave me your link, it would be easier for me to track you back and comment your blogpost in return.
3. Be nice.

Thanks for simply being here! *love*







original layout by bonjour heidi owned by Fina Sophie other by ArasuOnline dafont wish