2 orang sedang baca blog ini ♡ Sophiesm.Com








When no one is looking


you've found the correct
fina sophie



Sunshine!
Komen Bulan Ini


plan a trip with me

Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers


Finstagram


Since May 2006

Hit Counter




Saya nak pergi padang UUM malam ni.
Wednesday, September 30, 2009 posted at 19:11 ♥

No topic. Cuz I will just update my life with what had already happen today.

Today, bangun pukul 10 pagi. Lapar sangat then pergi tibai makanan yang dibeli lebih dari 12 jam yang lalu. Memandangkan saya selesema, saya tak dapat nak hidu sama makanan tu dah basi atau belum.. Lapar punya pasal, makanan-makanan itu telah selamat masuk ke dalam perut.

Tak sampai dua jam lepas tu, tekak mula rasa lain macam. Dalam hati terdetik : omaigod takkan nak jadi macam hari tu lagi??

Ambil used plastic bag kat atas meja, then "bluwekkkk!!". Muntah??!

Dan menjalani beberapa sesi penyingkiran makanan berjaya dari perut dan kemudian dibawa ke PKU (Pusat Kesihatan Universiti). Thanks Ika, sebab tolong hantar. I vomitted in her car , of course muntah kat dalam plastik lahhh (- -") But still I feel sorrrrry. Your friends mesti geli je especially yang sorang tu. Haha. Padan muka. I tak berapa suka one of your friends yang ada time tu. Very the gedik. "Ahhhh !! (dengan nada terkejut).. Comelnye I.. Jerawat is sexxxxxxieyyy.." : Quoting her. Ewwwww..! :P

Malas nak cerita keadaan waktu di PKU. Even my case boleh consider sebagai emergency case, nakkkk juga tunggu pukul 2 petang waktu pejabat sebab kena register dulu WTH. Fine. My bad sebab cari penyakit waktu kat UUM. Aku yang tidak berdaya.

Injection satu kat punggung. Hahah.

Dayah datang waktu semua dah selesai. Amal datang amik dan hantar balik ke DPP. Rehat kat kerusi batu jap sambil tunggu Dayah belikan 100plus then lepas tu naik bilik, minum 100plus, kemudian pergi tidur, tak sedar apa-apa. That time, badan sangat-sangat lemah. Tak bangun-bangun sampai Amy kejutkan sebab dia belikan bubur. Terharu sangat-sangat.

Lepas makan, I update lah blog maka terhasillah entri ini.

Sepatutnya, malam ini semua JPM diwajibkan menyertai perarakan sempena perasmian EKUUM (Ekspo Konvokesyen UUM). Dan termasuk hampir 200 orang yang lain sebab pihak Universiti nak at least 200 penyertaan setiap DPP. Wow.. Mesti meriah kan? Termasuklah integrasi untuk budak-budak Ko-K, ramai tuuu.. Sayangnya tak dapat pergi T________T Yang buat saya sangat excited adalah, konsepnya adalah tahun 50-an. Maka haruslah tradisional melayu kan? Boleh tak korang bayangkan saya dalam Malay tradisional wear? Rambut sanggul, kebaya, kain batik? Ada je all that stuff dalam simpanan saya sekarang.

You know that I love tradisional wear especially Malay, kan? Bukan murtad Sabahan or apa, tapi i just love it.

Sigh. Badan masih lemah (- -") Nanti kalau pergi, kalau jadi apa-apa, siapa nak tolong? Tak mau menyusahkan orang lain.

Sampai sekarang saya tak bagitau mak and ayah lagi, especially mak. Malas kena bebel. Heh.

Saya nak pergi padang malam niiiii.. T____T


Update : Saya dah bagitau mama. Mama cakap mula hari ini kena jaga makan dah. Jangan makan macam-macam macam selalu (- -")

Labels: ,


8 Comments:

Anonymous nur.sa said...

eh?sama tema dgn open house comp.saya tadi.. 50an dan 60an..

30 September, 2009 22:47  
Anonymous Fina said...

nur.sa,
mesti best kan?
yang sy musykil, apa kaitannya ekspo konvo d uum dgn thn 50-an. heh.
tema 50-an utk tema open house tu fahamlah jugak :P

01 October, 2009 08:31  
Anonymous en_me said...

dah pegi blomm.. ehehe, salam aidilfitri maaf zahir bathin jugerr

01 October, 2009 09:01  
Anonymous Fina said...

en_me,
tak pegi laa.. mana boleh pegi..

01 October, 2009 11:48  
Anonymous AuraFIza said...

cian die..
tu la..len kali kalo lapo ckp ngn aku..aku leh tlg blikan..
jgn mkn mknan basi..
isk2..

01 October, 2009 14:26  
Anonymous Fina said...

AuraFIza,
sengalll.. :P
manalah tau mana satu yg basi. tgh selesema tak dpt nak hidu. mkn elok je mcm tak rasa apa2. hahaha

01 October, 2009 14:38  
Anonymous hang nadim said...

hang nadim suka tengok Gadis berbaju Kebaya...manisnyer wiittt wittt...

02 October, 2009 00:21  
Anonymous Fina said...

hang nadim,
saya pun suka. witphewwww.. ehhh! :D

02 October, 2009 02:01  

Post a Comment

You can freely :
1. Follow my blog. Usually I'll follow + comment back
2. I regularly checks my social network page and if you leave me your link, it would be easier for me to track you back and comment your blogpost in return.
3. Be nice.

Thanks for simply being here! *love*







original layout by bonjour heidi owned by Fina Sophie other by ArasuOnline dafont wish