2 orang sedang baca blog ini ♡ Sophiesm.Com








When no one is looking


you've found the correct
fina sophie



Sunshine!
Komen Bulan Ini


plan a trip with me

Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers


Finstagram


Since May 2006

Hit Counter




If I were pretty, I feel like everything in my life would fall into place.
Sunday, September 13, 2009 posted at 12:05 ♥





  • Yes I wear contact-lens (- -") That's not my original eye colour.
  • Yes gigi saya tak tersusun rapi macam gigi anda semua.
  • Yes these pictures takda di edit langsung, if you click the picture untuk gambar yang lebih besar, you can see parut jerawat di sana-sini.
  • Yes you are lucky today I took so much pictures and put it in here. Lama tak berFOTOGENIK. Eh bukan fotogedik kah? Ehhh SIAPA GEDIK? Siapa? HAHAHA. Kalau tak faham, diam-diam. This is a cruel joke.
  • Kredit to Hubby for the jersey I'm wearing. It really suits me :)
Ini adalah gambar sebelum keluar sampai ke Alor Setar petang semalam. Which :

I don't buy any heels, or even baju. Heh. I can't find any baju yang match my taste. I am a very selective person, what to do? How I wish I had much more time than two hours; for shopping purpose T___T After that, kena rush pergi buka puasa pula. Tadi keluar pun after dzuhur, lagipun kereta rosak sikit jadi hantar bengkel sekejap. Haih. Jadi I guess baju raya tahun ni baju kurung biasa saja. Heels pula? I've found sepasang kasut yang very lovely dovey. Warna putih suci. But, sayang seribu kali sayang, saiz 36 dah habis. Selalu macam ni.

Bila jumpa kasut yang berkenan gila-gila, the size pula unavailable atau habis. Saiz kaki terlebih kecil, susah. Saiz kaki terlebih besar, juga susah. Saiz kaki terlalu common punnn susah juga. This is to much. Mesti ke kau kena habis tiap kali aku datang looking for perfect heels huhhhh? Mesti ke aku kena datang kat tauke kedai tanya like this "Kakak manis, bila stok baru deliver yea?". Dan kakak manis akan menjawab "Ini keluaran terhad dik" atau "Akhir bulan depan stok baru sampai" which dalam hati aku akan cakap, bila masa la aku ada masa nak datang lagik wth? T____T.

I won't buy anything that do not please my demand. I won't buy anything that do not fit perfectly my size. Sudahnya, pulang je dengan tangan kosong. Again. And again.

And again. Over and over again. And over and over again juga I will always stop by at any kedai kasut (- -"). Be it kat lorong-lorong gelap (hah?), blok-blok kedai, butik ke, shopping mall ke semua I will terjah. I hope kat Sabah nanti sempat singgah di mana-mana shopping mall kat Kota Kinabalu sebab that time tak perlu guna my own money. Tu pun kalau family ada masa nak singgahlah kann..

Berbuka puasa kat Changlun. Old country restaurant yang ada kat tingkat atas Cmart. Maybe rakan-rakan can try there. A bit mahal, but the taste is not bad at all. Sedikit ekslusif sebab biasanya tak ramai yang makan kat situ. Mungkin sebab lokasi yang terlindung. If you are already late for berbuka puasa dan takmahu berbaris panjang atau tunggu lama atau tak mahu terpaksa bersesak dengan ramai orang, dan mahu tempat yang dekat dengan UUM, maybe you can try this place. I love it's western foods :)

Currently, really can't wait to be home.

P.s Baru perasan yang my blog have reached 10,000 hits since more than 3 months ago. Counter widget tu starts on 30th May. Heh. Hi my silent readers, how are you? Berdasarkan statistik blog ni, tiap hari dapat around 100 visit from you all. And not forgetting my followers yang ada kat sidebar ni. Thanks so much :)

P.p.s If I were a 37 in size, I feel like every gorgeous heels in the shop would fits my leg perfectly.

Labels: ,


4 Comments:

Anonymous Raihanna said...

hyeppp. u study kat uum ke? coz dlu rai study kat matrix changlun. hik2.. salam kenal.

13 September, 2009 12:44  
Anonymous Fina said...

Raihanna,
hai rai. salam kenal juga. actually i dah kenal u agak lama gak, kdg2 stop by kat ur blog. hehe..

13 September, 2009 18:18  
Anonymous Eazy Izzuddin said...

i buy new lens tooo
golden brown...
hik3
xD

13 September, 2009 23:50  
Anonymous Fina said...

Eazy Izzudin,
really? nak tgok? :)

14 September, 2009 05:50  

Post a Comment

You can freely :
1. Follow my blog. Usually I'll follow + comment back
2. I regularly checks my social network page and if you leave me your link, it would be easier for me to track you back and comment your blogpost in return.
3. Be nice.

Thanks for simply being here! *love*







original layout by bonjour heidi owned by Fina Sophie other by ArasuOnline dafont wish