2 orang sedang baca blog ini ♡ Sophiesm.Com








When no one is looking


you've found the correct
fina sophie



Sunshine!
Komen Bulan Ini


plan a trip with me

Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers


Finstagram


Since May 2006

Hit Counter




Can you keep my secrets?
Monday, September 07, 2009 posted at 19:29 ♥

I am sorry if you heard/read something you didn’t like.
  1. Macam mama cakap, aku degil lain macam. Ada orang bangga menjadi degil sebab degil dikaitkan dengan hati yang tetap (ketepikan sebentar both positive and negative side). But mama mention, degil saya adalah degil yang saya tahu benda tu akan menyakitkan saya tapi buaaat juga sampaikan sendiri juga (sebab sesuatu yang tak mampu dikenalpasti) yang akhirnya sendiriiii juga yang akhirnya bersedih-sedih TAPI tetaaaaap juga buat. Degil yang mengkesiankan. Maybe I was born with it, maybe it's Maybelline. Salahkan Maybelline tiba-tiba kenapa?
  2. Aku, kalau dah tak suka, mati hidup balik pun aku takkan buat. Bukan tak mahu buat tapi sah memang tak boleh. Tak boleh tak boleh tak bolehhhhh T___T You can go ask my family and my closest friend tentang siapa Hasnie Falina. I have my own issue agaknya sebab saya kadang-kadang rasa cara saya berfikir dan tingkahlaku saya lain dari orang lain .. cakap macamlah ada orang sama cara berfikir (- -"). Pernah lah beberapa kali mencuba untuk membuat perkara yang tidak boleh nak buat contoh macam bermanis-manis muka depan orang yang cukop tak boleh nak masuk T____T tapi memaksa diri untuk pergiiii jugak THEN things turn out to be so horrible wtf. Lain kali aku kalau taknak, kau jangan paksa boleh?
  3. I hate to admit this but this is true. I hate myself sometimes, for I don't have the ability untuk bersikap hipokrit dari segi kelakuan WELL HIPOKRIT SEKALI-SEKALA WAKTU MENULIS TU BIASALAH MACAM LAH KAU TAK PERNAH BUAT. Okey bukan KAU. Tapi AKU. Macamlah aku tak pernah buat. Contoh : I hope I berjaya bore anybody with this entry. Sebenarnya I hope takda yang bored. TAPI, what ever it is, keikhlasan dan kejujuran itu akan terserlah jua. Jadi kau boleh hidu sendiri samada seseorang itu jujur atau tidak. Hidulah sekarang. Hidu, hiduuuuuuu.. Ok cukop. Over kau.
  4. Do you know I am a bit boyish? Of course I know all the make-up thing itu pun lepas masuk Bidasari (Bidasari = Kumpulan Penari UUM). Lepas tu kenal pula dengan kawan yang suka shopping, mulalah pandai nak pilih-pilih baju kemudian di rumah ada Dana yang citarasa dia dalam memilih baju cukup bagus lebih-lebih sekarang dah sumandak (naik jadi anak dara) dahh.. Yes, a bit boyish terutama dekat rumah terserlahlah segalanya tak payah nak menipu-nipu T__T Nak sebut segan. Betul segan. I hope balik ni I've change tak cakap secara lantang lagi T__T Hehe tapi always ladies okey. My mom always make sure anak-anak dibesarkan dengan cara yang betul (: Kadang-kadang rasa kagum juga dekat kawan-kawan melayu yang cukop kewanita-melayuan dia.
  5. Aku, kalau tengah marah, kalau menggelabah, kalau sakit hati, kalau gembira, kalau bersedih, SEMUANYA I can't hide it. Muka ni jujur sungguh. Tak boleh nak menipu-nipu. Tapi tak tahulah kan kalau sebenarnya ada bakat juga. Yang aku pasti, aku tak pandai nak bereaksi secara spontan. Kalau bercakap pun, selagi tak menggugat, aku tiada nafsu mahu melawan. Lainlah kalau kau api-apikan aku jugak, memang carik nahaslah kan lagi-lagi waktu mood tengah swinging macam ni :)
  6. I really want the old me. Perkara-perkara yang dulunya amat membuat saya teruja kini hanya dipandang kosong. Aku turun padang, I mean turun buat kerja, pun atas dasar tanggungjawab semata-mata. Jika anda perasan, semester ini aku tak pernah lagi training tarian. I hope not. Lepas raya ni aktif balik, hopefully. Aktiviti tak islamik macam tu wajar diberhentikan sementara untuk menghormati bulan Ramadhan.
Ini adalah sesi I-know-myself-better-like-heaven. Masa untuk pesanan penaja.

I hope ada yang menyampah dengan entri ini.


p.s : I hope, you guys are doing well out there :)
p.p.s : It scares me to know how much I’ve fallen for you. I love you.

Labels: ,


3 Comments:

Anonymous ف wildchild ۞ said...

i dont know what happens, tetiba kat bawah ni ada tulis 'Your comment will be visible after approval.'. rasanya tulis untuk entri kamu yg baru tu. hehe. nvm..

it's hard to find someone that love himself. mungkin terlalu bosan dengan sikap diri sendiri. atau mungkin kerana 'masa yang ditinggalkan'. kita semua suka kepada perkara yang lepas.. mm

10 September, 2009 07:14  
Anonymous Fina said...

ف wildchild ۞,
don't bother. it's one of blogger's application system. haha.

life is complicated, so do us (well, that's how i take it).

(:

10 September, 2009 08:16  
Anonymous ABdi said...

life is comlicated but try make it simple.try new things dont be afraid to lose and belive everything will be alright.:P

12 October, 2009 23:37  

Post a Comment

You can freely :
1. Follow my blog. Usually I'll follow + comment back
2. I regularly checks my social network page and if you leave me your link, it would be easier for me to track you back and comment your blogpost in return.
3. Be nice.

Thanks for simply being here! *love*







original layout by bonjour heidi owned by Fina Sophie other by ArasuOnline dafont wish