2 orang sedang baca blog ini ♡ Sophiesm.Com








When no one is looking


you've found the correct
fina sophie



Sunshine!
Komen Bulan Ini


plan a trip with me

Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers


Finstagram


Since May 2006

Hit Counter




Why We Love Flowers?
Friday, August 28, 2009 posted at 02:30 ♥

Editted by Mr Hasif.

Err.. Tak habis-habis lagi topik neh rupanya. Hahaha. Okey ini entri terakhir tentang ini okeyyy.. T__T Entri ini adalah untuk menjawab soalan Hasif si Mr Chenta. Maaf Hasif, lambat sikit jawab tag anda. Tag beliau berbunyi macam ni : Why girls love flowers?

Not only girls, but women love flowers too. Ceh nak juga bezakan girls dan women. HAHA. Sebab I don't like people refer me as a girl. Tapi nak kata women tu, hopefully dah sampai tahap tu tapi since ada orang nampak saya masih macam 19 years old sebab look sweet *blushing*, so oh okay whatever. Jadi perempuan umur 23 (actually disember ini baru masuk 23) tak boleh look sweet la heh? Kau memanglah Hasif. Haha. Mungkin boleh petik kata-kata Britney Spears, I'm not a girl but not yet a woman.

Not only girls, but women love flowers too. Dan sebenarnya, tak semua perempuan sekeliling anda menyukai bunga. Tak semua perempuan sekeliling anda menggemari bunga ros sahaja tanpa menyukai bunga-bungaan yang lain. Macam saya. Selain bunga ros, saya cinta bunga matahari. Well I like talking about myself, ada masalah heh?

Abang nak cari bunga matahari. Tapi tak ada. Yala, minat bunga matahari kan?

Kata dia semalam =) Actually, I love sunflower, dan suka tengok daisy yang lain. Bunga matahari termasuk dalam kelompok daisies juga. And if you all perasan, ada bunga-bungaan daisy kecil-kecil pada jambangan bunga yang beliau beri hari tu ;) Dan oh ada sekuntum lilly.

Back To The Topic.

Why do we love flowers?

  • Fitrah seorang perempuan itu yang suka pada kecantikan. Bunga hidup bagi seorang perempuan melambangkan kesegaran, kecantikan, ketenangan, or some kind of romantic gesture. But in addition, for me, it is NOT the flowers we love the most, BUT it's the uncounted thoughts you have for us along your way to get us flowers and the fact that you actually went out of your way to get us something just to please us :)
  • Bunga-bungaan adalah hadiah konvensional tapi antara perkara yang paling romantik dan patut dilakukan oleh seorang lelaki eheheh kenapa mesti lelaki? Sebab, it's much more nicer that way.
  • Bagus sebagai 'I'm sorry' dan 'I am thinking of you' gift. Yeap, jangka hidup bunga tak tahan lama TAPI walaupun bunga takkan kekal, at least it feeds our heart when it's alive ;) The last time I got flowers is for 'I'm Sorry' thought and it DO heals the wound if you know what I mean ;) The point is, flowers are nice once in a while, but a gift from the heart will be cherished for years to come. Not only it feeds your soul, but it also feeds your relationship :) It's a simple thing to do, but better than nothing right?
Jika anda perempuan mengapa anda menyukai bunga, dan jika anda lelaki adakah bagi anda, bunga itu sejenis bentuk hadiah yang anda akan praktikkan dalam hubungan? Think yourself :)

Labels:


8 Comments:

Anonymous Mr.Chenta said...

ei?
apakah? =P
kita puji pun nak marah2 =P

ahahahaha

tape2
lain kali kita kata
u look like nenek =P

mau? =P


ahahaha

thanks sweety =P

28 August, 2009 18:50  
Anonymous Fina said...

mr Hasif,
eheh.
dah dah.
jangan nak flirting.

28 August, 2009 19:04  
Anonymous nur.sa said...

5 thn dulu sy suka bunga plastik aje..haha..

skang memang suka fresh flowers.. fitrah org perempuan daa..mmg sukakan bunga.. =) tipo ah kalu cakap x suke munge..

28 August, 2009 21:16  
Anonymous Fina said...

nur.sa,
ada jugak sa, yg ckp tak suke bunge, n prefer hadiah2 yg lebih tahan lama. hehe. depends la kannn..

28 August, 2009 21:56  
Anonymous AuraFIza said...

i like flower too..
but nobody wants to give me da flower..
even bunga tipu2 pn takde org bg :(

28 August, 2009 23:45  
Anonymous IeshaGunn said...

saya suka bunga juga! :D

29 August, 2009 02:12  
Anonymous Fina said...

AuraFIza,
believe me, someday, tiap hari dapat ;) ehehe..

29 August, 2009 02:21  
Anonymous Fina said...

IeshaGunn,
kan kan kan? =))))

29 August, 2009 02:43  

Post a Comment

You can freely :
1. Follow my blog. Usually I'll follow + comment back
2. I regularly checks my social network page and if you leave me your link, it would be easier for me to track you back and comment your blogpost in return.
3. Be nice.

Thanks for simply being here! *love*







original layout by bonjour heidi owned by Fina Sophie other by ArasuOnline dafont wish