2 orang sedang baca blog ini ♡ Sophiesm.Com








When no one is looking


you've found the correct
fina sophie



Sunshine!
Komen Bulan Ini


plan a trip with me

Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers


Finstagram


Since May 2006

Hit Counter




The Roses.
Thursday, August 13, 2009 posted at 15:48 ♥

The last time I was WAY TOO TENSED, remember? With works, with studies, with love life. Semua tiba-tiba datang serentak. Siang tu dapat surat bertimbun dan mostly adalah untuk Biro Kesenian & Kebudayaan tapi sayang surat sampai ke tangan sangat lewat dan banyak tawaran program yang tak dapat dipenuhi. Mula terganggu. About studies. Silap pilih jurnal (untuk assignment ulasan jurnal) and I have to do it all over again. Saya tak tidur semalaman kerana menyiapkannya. About love life. Whole night juga, berperang dengan perasaan. Berperang dengan seseorang dalam mesej (- -") Sorry you guys. I have one bad habit. Kurang bersabar. Saya lahir bulan Disember. Sila baca kualiti/karakter untuk mereka yang lahir pada bulan Disember mengikut kajian Dato' Dr. Haji Mohd Fadzilah Kamsah.

I need to go to PKU (Pusat Kesihatan Universiti). Got cough and lil bit selesema.

Anyway. Bermula malam ini, cuti mid-sem untuk student UUM. For a week. For the first time, I've planned to bring my laptop to that program but taktahulah kalau dapat update blog kan. After program, ikut Dayah balik kampung ke Baling Kedah pula.

Petang semalam, selepas balik dari makan dekat Changlun (selepas Mesyuarat Agung Penubuhan Koperasi DPP SME Bank) sambung buat preparation sikit sebab malam tu kena buat spot-presentation untuk kelas Psikologi Kesihatan. Tak lama lepas tu saya dapat mesej dari seseorang.

Him : "Where are you?"
Me :"Bilik JPM la. Apehal?"
Him : "I want to give something.."
Me :"Jadi?"
Him :"Nanti sampai Kachi, Abang bagitau"
Me :"Bagi je kat sape-sape yang ada dalam bilik JPM. Kat bilik dah ni." I was at my room that time. Amik fail sekejap then balik semula ke bilik JPM.
Him :"Nape ni.."

Waktu tengah dalam keadaan agak sibuk itu, aku pun berfikir. Ya juga. Kenapa dengan aku ni.. T__T Berlembut sikit, Fina. "Nanti sampai bagitahu". Message sent.

"Kuar Sayang.." Message received.

At the outside. He was there. He come to me with smiles. Then he gave me this well-designed Chelsea's ladies' jersey (he's a die-hard-fan of Chelsea, but no debating about it here okey guys).


Dia pernah menjanjikan baju jersey Chelsea. Terharu.. Tak sangka dia masih ingat. Sebab rasanya dah dekat setahun..

"Malam nanti ada lagi.. Abang nak pujuk ayang. Abang tak pernah buat, that would be my first time.."

He was in rush and have to go sebab flight dia tak lama lagi. Yes, he will be going back to Sarawak that night. Dia pesan, tunggu malam ini. So okey then.

Kemudian masing-masing berpisah di situ, dia terus ke lapangan terbang. His flight is around 9 PM. Saya pula bersiap untuk ke kelas.

After class, someone (else) already waiting for me at the bus stop. All my classmate (the kaunselor-kaunselor pelatih) pandang semacam je. Adussss.. He gave this keychain to me, with his name painted on it. Tapi haruslah tak tunjuk kan. Hehe. This is the other side.

Sampai kolej, terus ke bilik aktiviti meeting untuk program Baktisiswa ke Pahang. Bila dah habis, Zetty (one of JPM sisters) datang bagi ini. It's Beryls baby. Not bad la taste Zetty ;) Thank you so much Zetty. Tempek gambar jap :


Then, the most.. exciting part. Lepas meeting, Dayah come to me, giving me this present (Tq Dayah, tolong jadi orang perantara jap). From him lagi T______T Terharu lagi dan lagi. See this :


Feeuwwwitt kuku bersinar-sinar. err ok move on.





I GOT FLOWERS
This Is Beautiful T____T

So THIS is it? SO-NOT-HIM! Mana dia dapat bunga ni? Mana dapat idea ni? Kenapa dia bagi roses padahal dia tahu saya suka sunflower? Okey ini makhluk yang tak bersyukur punya karakter. Tapi tetap berbunga-bunga dalam hati. Siap pergi cium-cium bau rosses tersebut bila the roses sudah ada dalam my pelukan. Wah tradisional sungguh. Tindakan refleksi. HAHAHAHA tak sangka aku buat benda macam tu (- -")

I can't believe he IS doing this. The Roses, the shirt. Diulangi : This is SO-NOT-HIM. No wonder dia cakap ini his first time. Can't think properly sudah T__T I know he is doing this to win back my heart. I know, he really want me back. I know he had never want to lose me.. or even this relationship.

To YOU. Again.
I'm speechless. But..
I am truly happy.

Labels:


11 Comments:

Anonymous [z@ck] said...

oh..dats so sweet of him..
hope both of u bahagia
=)

13 August, 2009 22:06  
Anonymous nur.sa said...

lawa jersi tu.. bunga pun cantik jugee.. =)

14 August, 2009 09:47  
Anonymous Lead said...

sshh....kmu punya posting kali ini ok....bez

(bukan saya melarang)
Jangan ikut sangat kajian Fadzilah kamsah tu.....kmu masi boleh jadi yg lebih baik lagi.....(cuma kena ego sikit)...jangan benarkan apa yg dia kaji tu betul...

[Sila baca kualiti/karakter untuk mereka yang lahir pada bulan Disember mengikut kajian Dato' Dr. Haji Mohd Fadzilah Kamsah.]

Diri Saya sendiri banyak bercanggah dengan apa yang Dr tu tulis......

15 August, 2009 14:12  
Anonymous Lead said...

klau tidak mau approve pun tidak apa.....

memang saya set "high private" punya komen.

15 August, 2009 14:14  
Anonymous FIza said...

so sweeett..
aku plak yg rase hepi terlebey..
huhu..
he really want u back!

18 August, 2009 01:02  
Anonymous shima said...

hai.
im happy for u my dear.
things going well kan?
hehe.
sorry di atas kesenyapan sy.
nanti sy update kays.
keep writing (ssb sy pasti akan bc SEMUA)
:)

22 August, 2009 16:17  
Anonymous Fina said...

[z@CK],
tq zack. still to soon to wish anything actly.. :) but thanx anyway. kalau boleh, memang nak bahagia.. :)

23 August, 2009 13:06  
Anonymous Fina said...

nur.sa,
lawa sampai tak sampai hati nak tinggalkan kat bilik pergi bercuti 10 hari. tapi terpaksa tinggalkan gak sebab takda sebab nak bawa. hehe

23 August, 2009 13:07  
Anonymous Fina said...

Lead,
thanks nasihat yang baik. actually, for me banyak juga yang betul hasil kajian dr fadzillah kamsah. i dun know why but i believe him TAPI bukan terima secara bulat2 la weh. ada yang betul, ada yang tak betul. DAN ada yang dah berjaya kita ubah sdkit. i know my own sikap, dan saya spesis manusia kurang bersabar sikit. hehe. but we can always change it as long as we want it to, rite? ;) jgn ego2 nti rugi :P

23 August, 2009 13:14  
Anonymous Fina said...

FIza,
kalaulah kami betul-betul boleh berbahagia bersama.. :)

23 August, 2009 13:15  
Anonymous Fina said...

shima,

sist miss u so much muahhh! things go quite well...

23 August, 2009 13:16  

Post a Comment

You can freely :
1. Follow my blog. Usually I'll follow + comment back
2. I regularly checks my social network page and if you leave me your link, it would be easier for me to track you back and comment your blogpost in return.
3. Be nice.

Thanks for simply being here! *love*







original layout by bonjour heidi owned by Fina Sophie other by ArasuOnline dafont wish