2 orang sedang baca blog ini ♡ Sophiesm.Com








When no one is looking


you've found the correct
fina sophie



Sunshine!
Komen Bulan Ini


plan a trip with me

Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers


Finstagram


Since May 2006

Hit Counter




Sebentar saja.
Tuesday, August 11, 2009 posted at 05:55 ♥

Ini entri waktu blog diprivatekan beberapa hari lepas.

Here I am, as I promised you. Tapi lewat dari yang dijangka sebab..

  1. Selepas balik kelas, kena hadiri meeting tentang Koperasi COLGIS. It have something to do with our college. UUM thingy. UUM punya 3 kolej utama. Iaitu COLGIS (College of Law, Government & International Studies), CAS (College of Art & Science) dan COB (College of Business). I am now tinggal kat kolej milik COLGIS dan a JPMDPP for COLGIS even I am a CAS student. Those college thingy is a new system, batch I masih ikut sistem yang lama. Clear? Harap anda tak pening. Tak paham takpe, tak menjejaskan ekonomi anda. Taktau kenapa nak cerita pasal ni. Berbalik pada point asal, rabu nanti ada mesyuarat agong berkenaan penubuhan koperasi, sebab itu meeting (more to briefing) semalam diadakan. Well, I have to explain it sebab somebody asked, adakah saya menumpukan readers dari kalangan pelajar UUM sahaja? Cuz dia kata, look like selama ni saya bercerita tentang UUM with all those projects and programs, JPMDPP, Biro Kesenian & Kebudayaan (mine), dan beberapa kejadian atau event dalam UUM yang macamlah-orang-tahu-sangat. Hehe. Ya, I guess macam tu kot.. Sorry readers. My bad sebab I tahu you all semua bijak so I think tak payah membebel banyak pasal tu.
  2. Selepas meeting/briefing Koperasi COLGIS, I have to do some work tentang hal biro. Kerja saya sekarang ini adalah untuk mencari ahli untuk kelab-kelab di bawah naungan biro contoh macam Kelab Dikir Barat, Kelab Seni Tari, Kelab Seni Suara, Kelab Teater, & Kelab Sastera seramai yang boleh. Saya nak sepanjang saya memerintah (wahaha) bawah biro ni, kiranya adalah sikit sumbangan dengan tertubuhnya kelab-kelab ni.. Dan beberapa perkara lain yang masih dalam perancangan.
  3. Roomate sakit. Balik bilik lepas selesai kerja kat bilik JPM. Roomate mengadu sakit. Bila ditanya, dia kata tak makan ubat lagi sebab perut kosong tak makan lagi. Teringat lebihan bihun goreng yang ada kat bilik JPM, hidangan untuk program Towards 4.00 Pointer pada malam tersebut.. Something like that. Lekas-lekas pakai sweater (it's almost 2 am) dan turun ke bilik JPM. Nadia dengan seorang member dia tengah mengunci bilik tu so minta kunci kat dia dan unlock balik pintu bilik tu. Amik mangkuk dan sudu, senduk bihun goreng tu dan keluar tutup lampu segala (seram sikit sebab bilik ni ada kes) lepas tu kunci dan balik bilik. Semangat nak cerita sebab sebenarnya nak tunjuk betapa gigih seorang wanita nih menjaga roomatenya. HAHAHA. Nak tunjuk lagi gigih, si wanita ni pun.. ok ok cukop.
  4. Kemudian terasa macam penat, lepas tu tertidur dengan laptop masih on. Atas katil pulak tu (- -") Ye malam tadi saya letak laptop atas katil.
  5. Keesokkannya pun juga ada je hal nak buat jadi sekarang ni baru dapat continue this post SORRY..
Why am I closing this blog?

For only one reason. Buat masa sekarang (maknanya tak lama la tu), saya ingin menghindarkan seketika hidup saya dari pengetahuan somebody untuk menjaga hati yang berkenaan. Could be 2-3 person, could be only one person. By the way, I was asking for your feedbacks (untuk jadi my readers dalam private blog) kerana, I need at least one reader to still reads my post cuz I write for my readers. Jadi menulis dengan mengetahui takda orang akan baca macam bodohlah bukan?

Memang betul dia seorang yang istimewa di hati saya. Mungkin kami sudah tidak serasi bersama, tapi dia tetap orang yang pernah menyentuh hati ini.

Dear YOU,

I am not as all-happy as you see me in this blog. Don't you get me wrong. I am not even happy for whatever things that turned us to be like this. I do have my time of sorrow. OF LOSING YOU. Of losing all the love WE have shared together. But I have choose to smile. Why the cry when you have at least one thing to smile about, right? Cuz I've hurt so many times. I've saw things I'd never wish to see, and I've felt the feeling I would never want to feel. And, I do have my time of missing you dearly. But, things will never be the same again.. It is time for both of us to move on.
Dear, thanks.


Sorry. There's some thing I don't tell you guys. Ini adalah setakat mana saya boleh kongsi dengan kalian. Macam yang saya cakap sebelum ni, kita ada masa untuk kita bersedih bukan?

The closing of this blog is going to last until.. about.. I don't know. It have been weeks I don't talk about my love life, perasan? Tengoklah bila keadaan sudah betul-betul reda atau bila hati sudah terbuka. Mungkin akan buka dalam dua tiga hari lagi. Atau dua tiga jam lagi. TEN-SI-ON !!!


UPDATED

Kepada pengunjung-pengunjung tetap blog ini, I AM TRULY SORRY FROM THE BOTTOM OF MY BROKEN HEART kerana mungkin telah membuat anda tertanya-tanya dalam hati dan lepas tu pening sebab si yang berkenaan tukar balik keputusan. Ya, si yang berkenaan tersebut adalah saya. Kuasa menutup dan membuka semula blog ini semuanya adalah di atas pertimbangan dan kesukaan hati saya (alasan lapuk SORRY tapi anda sepatutnya terima). Saya bebas memperlakukan blog ini mengikut apa yang saya rasakan boleh membantu saya. Saya yang suka buat keputusan terburu-buru dan drastik dan mungkin juga salah. Tapi tidak apa, kita belajar dari kesilapan. Well, kau takkan kenal seseorang itu selagi kau tak kenal kebaikan dan termasuklah kelemahannya dan keburukannya faham?

Jujur, saya merindui anda semua. Dan ada this someone berjaya memujuk saya untuk membuka kembali belog ini.

Labels:


6 Comments:

Anonymous AuraFIza said...

okey FIna..
skarang da tau ;)

11 August, 2009 05:11  
Anonymous Guest said...

relax lah...kalo si Dia memahami sure dia faham apa keinginan kita.Bukan kena pikir keinginan dia saja semata2.
CHEDEM

11 August, 2009 09:19  
Anonymous abdi said...

every body need there tyme tobe alone. u should to.... gv it a tyme. ok............

11 August, 2009 11:08  
Anonymous GRuNGe said...

Kenapa perlu sampai tutup blog yea? Sebab tak semestinya tutup blog boleh jaga hati orang. Banyakkan entry lain dari bicara perasaan kerana ianya membantu menghilangkan rasa rindu. Lagi satu, kawan-kawan blog rindu dan sentiasa akan support anda. Bukan ke, bila dalam keadaan sedih, kita perlukan kawan. Walaupun sekadar kawan di alam blog.

Selamat kembali berblogging yea.

11 August, 2009 14:09  
Anonymous FiNa said...

well.. i'm speechless. btw, thanks..

11 August, 2009 22:12  
Anonymous FiNa said...

okies! abdi take ur time juga. jgn all work without rest okey?

11 August, 2009 22:13  

Post a Comment

You can freely :
1. Follow my blog. Usually I'll follow + comment back
2. I regularly checks my social network page and if you leave me your link, it would be easier for me to track you back and comment your blogpost in return.
3. Be nice.

Thanks for simply being here! *love*







original layout by bonjour heidi owned by Fina Sophie other by ArasuOnline dafont wish