2 orang sedang baca blog ini ♡ Sophiesm.Com








When no one is looking


you've found the correct
fina sophie



Sunshine!
Komen Bulan Ini


plan a trip with me

Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers


Finstagram


Since May 2006

Hit Counter




Sambil tunggu waktu bersahur.
Monday, August 24, 2009 posted at 04:57 ♥

Baru selesai tanak nasi. Macam biasalah hati macam glowing sebab dapat sesuatu yang baru. Haircut baru. Kemungkinan besar akan berlanjutan selama ramadhan. Namanya rambut ramadhan sebab cut waktu hari pertama ramadhan. Anda sangat gorgeous, ramadhan. Hehehe ok takda sebab nak perasan-perasan. Cukop. Tapi sebenarnya saya nak bagi nama ramadhani sebab rambut saya berjantina perempuan manakala rambut Dayah masih boleh diragui identitinya sebab pendek sangat. AHAHA mengarut lagi. Cukop cukop cukop.

Saya tak membawa isu sangat untuk entri ini. Kita borak-borak saja. Err I mean, kau baca je aku membebel.

Tadi Amy mengingatkan aku pada aktiviti kitorang hari tu waktu kat Alor Setar. Karaoke macam takda hari esok je. Then teringat pula pada microfon waktu kitorang buat program motivasi dekat Pahang hari itu. Microfon dia, fuh. Sound best. Waktu pegang mic tu tiba-tiba datang niat macam keji sikit sebab rasa macam nak menyanyi je sebab waktu menggunakan mic tu untuk memperkenalkan diri kat budak-budak, suara I rasa macam MERDU SANGAT. Kahkahkah. Tak senonoh la nak buat perangai depan adik-adik. Well it is the best facilitating program I had ever joined sebab I think I performed quite well. Cuma tak berapa perform waktu program anak angkat sebab terganggu dengan macam-macam perkara. Well saya ini moody orangnya. Dan saya menganggap kemampuan untuk menjadi moody itu adalah bukti yang kita ini manusia bukan makhluk halus. Hehe sedap sikit lah nak menyebut perkataan makhluk halus waktu bulan puasa neh. Waktu bulan lain, jangan harap. Bak kata orang, jangan diseru.

Tiba-tiba lapar. Dan tiba-tiba macam selesema. Peh. Pantang lewat tidur sikit, terus nak sakit. Whatthe. Antibodi I tak kuat T__T

Mama pesan, jaga betul-betul kesihatan sebab antibodi tak kuat lepastu kena marah sikit sebab selalu tangguh-tangguh buat suntikan. My bad. Now, I need to keep my health. Never get sick at least for two years. Boleh gitu? (- -") Apalah.

Sebut tentang mama, membuatkan aku teringat pada keluarga. It's only me yang tiada di rumah sekarang, rasanya. Kadang-kadang rindu itu menusuk juga. Lebih-lebih lagi waktu puasa ni. Tapi hidup di rantau orang, redha seadanya. Tak ada perasaan hendak bersedih-sedih tak dapat berpuasa bersama sebab sejak di tingkatan 5 lagi sudah belajar berpuasa walaupun tanpa family di sisi. Eventhough I am a family-oriented person, hidup jarang bersama dengan keluarga membuatkan hati saya kebal dengan dugaan-dugaan seperti ini. Cukup bagi saya jika sekurang-kurangnya dapat beraya dengan keluarga bersama-sama. Bersahur, berpuasa dan bersungkai bersama-sama itu belakang kira. Namun, tipulah kalau kadang-kadang bila terkenang mama dan ayah, hati ini masih keras. Sebenarnya ada juga hati yang terusik. Sebenarnya bergenang juga air mata. Ada sendu yang tersembunyi. Bukan sebab tak dapat berpuasa bersama, tapi sebab rindukan suasana di rumah. Rindukan mama dan ayah. Tuhan, aku masih belum mampu untuk kehilangan mereka. KAU panjangkanlah umur mereka dan murahkan rezeki mereka ya Allah.

Erm. It's about time for sahur. Bye. Selamat berpuasa semua.

Labels:


2 Comments:

Anonymous ABdi said...

amin, selamat berpuasa cpb,take care and alwayskeep in touch wit ur fmily it importent, ok......:)

24 August, 2009 17:21  
Anonymous Fina said...

ABdi,
aminnnn.. saya panjangkan lagi amin tu.

24 August, 2009 18:44  

Post a Comment

You can freely :
1. Follow my blog. Usually I'll follow + comment back
2. I regularly checks my social network page and if you leave me your link, it would be easier for me to track you back and comment your blogpost in return.
3. Be nice.

Thanks for simply being here! *love*







original layout by bonjour heidi owned by Fina Sophie other by ArasuOnline dafont wish