2 orang sedang baca blog ini ♡ Sophiesm.Com








When no one is looking


you've found the correct
fina sophie



Sunshine!
Komen Bulan Ini


plan a trip with me

Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers


Finstagram


Since May 2006

Hit Counter




Keberkatan Ramadhan.
Sunday, August 30, 2009 posted at 06:20 ♥

di sini aku masih sendiri
merenungi hari-hari sepi
aku tanpamu, masih tanpamu

bila esok hari datang lagi
ku coba 'tuk hadapi semua ini
meski tanpamu oooh meski tanpamu

bila aku dapat bintang yang berpijar
mentari yang tenang bersamaku disini
ku dapat tertawa menangis merenung
di tempat ini aku bertahan

suara dengarkanlah aku
apa kabarnya pujaan hatiku
aku di sini menunggunya
masih berharap di dalam hatinya

suara dengarkanlah aku
apakah aku masih di hatinya
aku di sini menunggunya
masih berharap di dalam hatinya

kalau ku masih tetap disini
ku lewati semua yang terjadi
aku menunggumu, aku menunggu

I like it when somebody dedicates any song to me. Lagu yang menggambarkan perasaannya, or simply because dia mahu kita teringatkan dia setiap kali terdengar lagu tersebut berkumandang. Dalam hal ini, apa yang penting ialah keikhlasan, bukan kerjasama. HEHEHE.

Setelah begitu banyak perkara berlaku, kami semakin mengenali hati budi masing-masing. Kami semakin lebih memahami, semakin sedar tentang banyak perkara. I had never have the true strength to say good bye to him. Now I realized that my heart already get too attached with him. We're different, but I think, somehow he have completed me ..

I know I have my own anger. At some point, I do pissed off for some reason. Ada masa, saya juga mengalami kekecewaan. Kami pernah dingin sampai berbulan-bulan lamanya hingga saya tak ingat bila kali terakhir kami betul-betul bahagia. Tak terkira sudah berapa kali saya tiba-tiba putuskan talian agak kasar dan cakap kat kawan berdekatan yang tengah pandang pelik "kami gaduh". Banyak kali juga bila keluar dengan dia, akhirnya balik dengan muka masing-masing tak puas hati.

Ada kawan pernah mencadangkan. Ikatlah pertunangan. Pergh. Entah dari mana dapat idea.. I don't think his family and my family will approve it since dua-dua family jenis yang takkan beri kebebasan membina komitmen lain selagi kami masing-masing tak kerja lagi dan saya pula masih ada dua tahun lagi. For me, masih jauh lagi perjalanan. I have many other things in my mind actually before thinking of getting married. I know, he do have his own plan too. Dia pernah cakap, dia mahu segala-galanya lengkap, rumah yang selesa, kereta dan pekerjaan, yang cukup untuk menampung kami berdua. Dia kata dia tak dapat duduk senang kalau bertunang dan berkahwin dalam keadaan serba tidak ada dan meminta bantuan orang lain pula.

Tak ada bau-bau nasi minyak di sini okey. Cuma tak ada salah apa-apa pun rasanya kalau kita bercakap hal baik-baik macam ni. My only goal in this life is, to live happily dan make sure hidup saya mendapat keredhaan Allah dan memiliki keluarga yang bahagia. Dan selepas itu, saya akan bersedia meninggalkan dunia ini dengan tenang.

Aih macam dah terlebih cakap. Hehe. Because you loved me.

Actually, saya nak cakap, quote kat paling atas itu adalah lirik lagu Suara (Ku Berharap) oleh kumpulan Hijau Daun. Another thought from him that touched my heart. First time dengar lagu ni, senyum memanjang aje. Haha. Dia kata, lirik simple tapi mendalam. Oya, he's a bit manja dan hati dia lembut dan penyayang sebenarnya walaupun kat luar nampak tegas. Lagu macam ini juga yang dia pilih, tapi tidak apa. Sweet saja T__T Hehehe.

Sejak Ramadhan bermula, ajaibnya hubungan kami macam mula-mula waktu couple dulu. Malah lebih terasa bermakna. Bulan Ramadhan ini telah memberi keberkatan pada hubungan kami. Alhamdulillah.

May ALLAH bless us all.


Sekian,
Hati yang redha dalam pengharapan.

Labels:


2 Comments:

Anonymous ABdi said...

miss fina.
some part of u still dont want to let him go..y dont u give him second chance?.well, every body make mistake,the way i see u cant forget him.more attect to him,ask ur heart. if u want to let go of him for sure then do it. but if u hasitate, u will be more sufering bcos of broken heart.i know his a good guy.well its up to u , really...:)

29 August, 2009 22:01  
Anonymous Fina said...

ABdi,
thank you i got ur point. now i know what exactly i'll do about it. cuma mau clear ttg beberapa hal ja lagi. life isn't all about love affair :)

30 August, 2009 04:17  

Post a Comment

You can freely :
1. Follow my blog. Usually I'll follow + comment back
2. I regularly checks my social network page and if you leave me your link, it would be easier for me to track you back and comment your blogpost in return.
3. Be nice.

Thanks for simply being here! *love*







original layout by bonjour heidi owned by Fina Sophie other by ArasuOnline dafont wish