2 orang sedang baca blog ini ♡ Sophiesm.Com








When no one is looking


you've found the correct
fina sophie



Sunshine!
Komen Bulan Ini


plan a trip with me

Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers


Finstagram


Since May 2006

Hit Counter




jangan pergi shopping dengan perut lapar.
Sunday, August 09, 2009 posted at 14:06 ♥


Have I told you I LOVVVVE SHOPPING?

Hari tu (7 Ogos) keluar dengan Dayah, Amy dan Trexx. Kereta dah melepasi kawasan Changlun barulah seorang bersuara.

"Ni nak pergi mana neh?" Dayah la tu. Duduk kat seat co-driver. Datin macam I confirm duduk seat belakang. I looike. HAHAHA.
"Mana-mana je.." Datin-datin yang duduk seat belakang bersuara pula.
"Jangan nak 'mana-mana'. Nak pergi mana?"
"Jitra lah. Nak lagi jauh, Alor Setar. Nak lagi jauh, Sungai Petani." Datin Fina yang cakap.
"Hah. Nak lagi jauh jom pergi Perak." Sambung si Amy pula sambil gelak-gelak.
"Haha.. jom pergi Alor Setar." Trexx cakap.

Weee.. Alor Setar. Kat Alor Setar, first kitorang pergi Alor Setar Mall. Pergi beli tiket wayang, cerita SETEM. Lepas beli tiket, pergi window shopping jap then makan kat KFC. Bak kata orang berpengalaman, jangan pergi shopping dengan perut lapar.

Kitorang lambat, masuk dalam panggung waktu part Azwan Ali. Tu pun dah tengah-tengah dah. The best part is, my favorite celebrities Vanidah Imran, Rashidi Isyak and Afdlin Shauki were in that film. SETEM adalah filem yang sangat hilarious. With some part yang sedih, thrill, whatsoeverr.. Go find out yourself. Overall, kelakar okey.. Another great piece of Khabir Bhatia I should say.

I don't really like (baca : meluat) to watch Malay films and especially dramas because tak tahu kenapa automatik je mulut potpetpotpet dan automatik me being so cynical over those thing yang tidak bersalah jadi selalunya kalau dekat rumah (sebab di kampus jarang tengok TV), waktu mama tengok drama melayu, saya undur diri dulu nak pergi basuh pinggan. HAHAHA sanggup pegi basuh pinggan tuh (- -"). But for allayarham Yasmin Ahmad's and Khabir Bhatia's films, count me on!


Yang latest, beli kasut Polo saiz 5 warna putih sebab tengok orang pakai kasut Polo look so nice i can't help thinking about it. HAHA. Harga asal RM66.90 kalau tak silap. RM55.20 selepas potongan. Perghh. Tak boleh lah keluar jalan-jalan selalu sebab akan jadi macam ni. Tapi eh tunggu sekejap. This is not the best kind of Polo shoes yang saya cari tapi bolehlah untuk pakai ke kuliah sekali terus untuk outing, sekali untuk dinner, pergi gotong royong, untuk formal attire, pergi pasar malam, dan pergi Bakti Siswa Ilmu Di Tabur Bakti Di Semai (mentang-mentang next week dia pergi bakti siswa).. So sangat jimat bukan? Ini adalah contoh shopaholic yang punya brain. Feewitt!! Ye saya beli sebab next week kena pergi Pahang. For that program lah. Teringin pakai kasut baru punya pasal dan sebab tengok orang pakai kasut Polo look so nice I can't help thinking about it. Ohya, jika anda terjumpa kasut Polo sebijik macam ni tapi lebih murah wtf sila JANGAN beritahu saya.

Saya juga ada membeli shades baru (itu hari waktu ke Changlun), yang oh tak payah ceritalah Fina (- -"). Next.

Selepas itu ke ladies wear. FULAMAK.. I found this RM149.90 gorgeous sweater Britney Spears macam sweater si Ong Swee Lian tapi ohmygodness lebih lawa dan I'm LOVING IT T____T TAPI (ada tapi) it almost gets me HYSTERIA sebab the same design and colour and SIZE sudah pun out-of-stock dan juga I have spent a lot of money before (but no-big-deal tapi actually a-big-deal juga kalau ayah tau T___T). Mak, I look good in it. Psycho T___T Then Dayah tarik saya keluar dari bahagian ladies wear tu, keluar dari shopping mall tersebut, dan terus ke kereta. Trexx pon dah cakap jom-jom dah. Lagi lama nanti lagi banyak shoppingnye. So tak beli. Tapi macam ada niat untuk datang balik. Hehehehe. Tak teringat nak ambik gambar sweater tu kalau tak boleh letak kat sini.

Then we head to another mall. Dekat dengan Pekan Rabu. What name is it again? Yang ada McDonald tu. City Plaza ye? Tujuan kami adalah McD dan karaoke. Kat tingkat paling atas in VVIP room. RM18 per hour. Trexx tak take part. Dayah, Amy dan saya bantai menjalankan latihan vokal. Sumpah best. This is my first time keluar dengan diorang pergi karaoke. Teringat hari tu keluar with somebody dan dia ajar dan belanja main bowling (dia suka main bowling) walaupun he know bowling isn't my thing (remember?), so why don't I bring him there someday tunjuk my kesukaan pula? Hahaha. Sebab dia tak tahu lagi my singing ability (maybe) sebab hari tu kemain lagi tunjuk hebat main bowling. Nasib baik memang hebat. Anyway, that is among my best outing-time I ever had (' ',) Thanks guys. Mungkin best outing-time ever sebab pergi karaoke. Padahal hati masih bersedih sebab tak dapat bawa balik gorgeous sweater ever itu.

Masalahnya, perut tak lapar pon, selera shopping tetap sama (- -")

Okeylah kejap lagi kelas malam. Nak bersiap. Papai eh what? Reason tutup belog? Okay balik kelas jap lagi I cerita. Hehehehehe.

Labels:


4 Comments:

Anonymous ف wildchild ۞ said...

pekan rabu.. city plaza.. macam kat jb la plak ;p

btw, nice shoe. nnt pinjam eh. hehe

10 August, 2009 21:44  
Anonymous FiNa said...

haha really? fa, ade pekan rabu gak ke? i thought kedah je ada pekan rabu (- -") nmpk sgt tak byk berjalan.

pnjam tu boleh tp muat kerrr.. hahaha.

11 August, 2009 01:42  
Anonymous ف wildchild ۞ said...

ade gak. tapi pekan rabu kat sini terkenal dengan tempat nak buat passport je. hehe

tak muat kot. tapi nanti kene gunting siket kasut tu.. erk ;p

11 August, 2009 03:50  
Anonymous FiNa said...

ERKKK..
ehhhh takpe2 sambil sembunyi kasut pegi belakang blog (- -")
HAHA

11 August, 2009 03:58  

Post a Comment

You can freely :
1. Follow my blog. Usually I'll follow + comment back
2. I regularly checks my social network page and if you leave me your link, it would be easier for me to track you back and comment your blogpost in return.
3. Be nice.

Thanks for simply being here! *love*







original layout by bonjour heidi owned by Fina Sophie other by ArasuOnline dafont wish