2 orang sedang baca blog ini ♡ Sophiesm.Com








When no one is looking


you've found the correct
fina sophie



Sunshine!
Komen Bulan Ini


plan a trip with me

Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers


Finstagram


Since May 2006

Hit Counter




In and Out of Love.
Monday, August 24, 2009 posted at 16:08 ♥

Dari tadi godek-godek entri lama. Edit alignment. Yalah dulu main tulis saja tak fikir kemas ke tak kemas. Perkataan singkatan pun banyak termasuklah penggunaan perkataan-perkataan annoying yang agak banyak. Baca sajalah. dah malas nak ubah ejaan-ejaan tu. Lantak pi lah. Itulah aku yang dulu. Biarkan dia. Hehe. Namun satu yang aku puji kebiasaan aku sendiri bila menulis adalah, aku sangat pentingkan kesesuaian penggunaan tanda baca dan sangat particular tentang ejaan walaupun dulu jiwa remaja ni terpengaruh sikit dengan ayat-ayat esemes yang banyak guna singkatan.

Dulu cara penulisan saya juga agak berbeza sedikit tapi sebenarnya masih ada juga persamaannya. As you know, I began writing since I was a kid. Sejak sekolah rendah lagi. Sejak mula main cinta (- -') HAHAHAHA. Agak puitis dan macam pandai bermain dengan bahasa (HEHE) tapi saya berani janji, kalau anda baca pun, ia takkan sampai buat anda meluat. Puitis yang logika gitu. Bunga-bunga bukan tak suka tapi tak pandai nak buatlah. Tak pernah ada bakat menulis puisi. Saya kan orang straight to the point. Tak pandai main kias-kias, kalau orang main kias-kias sumpah tahun depan pun confirm tak faham-faham lagi. Otak saya lembab sikit dalam hal macam ni. So please straight to the point bila bercakap dengan saya.

Dulu, bila menulis, selalu guna perkataan 'aku' sebagai kata ganti nama diri pertama. Realitinya, saya seorang yang mengamalkan penggunaan ganti nama diri 'saya' secara meluas dalam percakapan harian cuma bila menulis saja otomatik lebih selesa dengan perkataan aku. Sejak berblog, untuk menjadi gadis yang lebih bersopan dalam blog, saya mula belajar menggunakan perkataan saya walau hakikatnya lahiriahnya saya nampak je macam sopan sebab anak cikgu (tak tau apa kaitan) tapi sebenarnya ada juga yang tak senonohnya macam suka angkat kaki atas meja T__T tak sedar diri betis besar, suka garu-garu punggung yang tiba-tiba gatal lepas bangun dari tidur T__T, selalu tak tahu mana yang lebih senonoh, tahan kentut atau lepaskan je T__T, suka mandi lewat-lewat T__T, suka senyum-senyum takda motif depan cermin T__T, suka golek-golek atas katil 24 jam pun boleh T__T dan banyak lagi lah dan semoga bakal suami saya mendapati perlakuan-perlakuan di atas semuanya adalah perangai yang comel-comel belaka BHAHAHAHAHA. Tetapi dengan sifat malu yang ALLAH kurniakan pada manusia sejagat, insyaALLAH kita boleh berubah. Anda mampu mengubahnya. Ewah tak pasal-pasal ANDA pula yang kena. Saya sebenarnya T__T.

Jadi bila saya akan berkahwin nanti (tiba-tiba), biarlah bakal suami saya merupakan seorang yang penyayang dan sangat melembutkan hati (tiba-tiba).

Biasalah bila umur dah nak mencecah 23 tahun ni, hormon yang merangsang kepada keinginan untuk berkahwin tu macam membuak-buak naik kadang-kadang. HAHA. Anda sudah berumur 23 tahun? Anda mula berfikir secara serius untuk membina rumah tangga? Jangan risau, ANDA NORMAL. Kaunselor anda Cik Fina sedang bercakap. I love my haircut. Wakaka suka betul tau kau ni ubah topik. I baru nak teruja bila you cakap pasal kahwin. Cukur botak kang rambut tu. Haha.

Hari ni, hari ketiga berpuasa. Dah tiga hari, tenang je rasa. Cuaca yang begitu blessful. Rahmat ramadhan. Dah tiga hari, tiada kes H1N1 yang baru dilaporkan. Alhamdulillah syukur ke hadrat Ilahi. H1N1 ni dah macam nightmare buat saya. Kita tak tahu setakat mana kemampuan penyakit ni boleh membunuh.

Love life.

Does he knows what it really means when once he says he wants to be with me? Am I being honest, being truthful to myself? Can I see my life without him? Could I be with someone else when my heart had grown attached with him?

Well I know that there's two sides to every story.
There's a time when a part of you want to leave it away but the other part still want to stay strong. Sometimes, person we love the most will turn to be the hardest person for us to love. And sometimes, the person we know can be the person we knew. So, should I stay or should I go away?

Okey sekarang kaunselor anda sedang deeply thinking.

Labels:


22 Comments:

Anonymous AuraFIza said...

Eh, Fina..bru aku prasan..
ptutlah prangai kta mcm ada sikit sama..
yg garu2 montot tu, snyum sorang2..
tau knape?
sbb kta same2 anak ckgu..
hahaha..
isk2..memburukkan imej anak ckgu je kita nih..

24 August, 2009 16:56  
Anonymous ABdi said...

may i give an opinion CPB.should u stay or go?can u see ur future with him? wat would u be wit him witor witout him by ur side?would u be happy dont take this for granted.think from all defrent angle..... is he is the person u want to be with?he make u feel perfect?so many Q to answer..... soory, but hit ur head before youhit the knok silly.......:)

24 August, 2009 17:01  
Anonymous nur.sa said...

yeayy..ada entri baru from cik fina.haha.buruk perangai la.garu bontot.anyway,seme org ada perangai huduh2 ni.tp pelbagai la kan.ahaks..

24 August, 2009 18:59  
Anonymous Fina said...

AuraFIza,
hahahahaha.. adoi fiza. ko neh. haha perlu ke mention??? :P

24 August, 2009 21:47  
Anonymous Fina said...

ABdi,
nothing much to say abang abdi (ceh tiba-tiba panggil abang :P), but i promise i will think about it. i AM now =)

24 August, 2009 21:53  
Anonymous Fina said...

nur.sa,
ekekekek sape takda perangai buruk meh sini nak piat telinga sebab penipu besar. haha.

24 August, 2009 22:06  
Anonymous en_me said...

ammvoiii, nak kahwenn ghitewww..

25 August, 2009 05:09  
Anonymous amir said...

hai..entry ni cam dh smpai seru nk kawen je..

selamat berpose jua!
jgn ponteng2 ya! ^^ haha

25 August, 2009 06:34  
Anonymous Mr.Chenta said...

ei?
kamoo dah 23 ke? =D

25 August, 2009 07:17  
Anonymous Fina said...

en_me,
yeap sebab jerawat dah tumbuh neh.. (motif???) hahahaha

25 August, 2009 07:42  
Anonymous Fina said...

Mr.Chenta,
WHY SAYA NAMPAK MACAM BUDAK2 KE? :P

25 August, 2009 07:49  
Anonymous Fina said...

amir,
serunya ada tapi jodoh, masa dan ongkosnya belum ada (- -"). boleh gitu? haha

25 August, 2009 07:50  
Anonymous Mr.Chenta said...

haha...nope...
but around 19 =)

really 23 ekh?
kawen cepat =D

25 August, 2009 08:17  
Anonymous Fina said...

Mr.Chenta,
whaa.. wuttaaa.. itu satu penghinaan T___T ahaha study tak habis lagi yang oi.

25 August, 2009 11:56  
Anonymous Mr.Chenta said...

penghinaan?
ei?
u look sweet =)
young as 19

or
you want to be 60? =D

25 August, 2009 18:48  
Anonymous Fina said...

Mr.Chenta,
i thought it is penghinaan T__T see i told you, u have to straight to the point when u r talking to me nanti mcm nila jadi. cth macam ni, "fina r u really 23 sebab u look too sweet n younger mcm 19." hahahaha. ok perasan da.

25 August, 2009 21:37  
Anonymous Mr.Chenta said...

ahahaha

ok2
straight to the point ya
kamoo sgt la cantik bagi kita =)

25 August, 2009 23:52  
Anonymous Fina said...

Mr.Chenta
*blushing*
suka tau buat aku blushing.
kahkah.

26 August, 2009 02:05  
Anonymous ABdi said...

to mr chenta,soory for interupt urr chating, but miss fina IS BEUTY but as u see she is mayb 10%beuty for sabahan only he3 soory miss fina... u should see the undukngadau contest men.....he3.... if u know wat i mean. true miss fina? u ever won unduk ngadau yet? he3.. soory cpb, this is (guy to guy talk) he3.

26 August, 2009 19:25  
Anonymous Fina said...

ABdi,
sudah2lah ckp ttg my kecantikan nanti hilang seri i wakakaka. ok to be serious, ada betul juga ckp abdi, ramai gadis2 sbh yang lawa-lawa sampai tiap tahun buat unduk ngadau. unduk ngadau tu lebih kurang macam ratu cantik, kan abdi? and yes, saya tak pernah masuk unduk ngadau lah, those for non-muslim. lagipun kriteria x cukup. tidak fasih cakap dusun T____T.

26 August, 2009 23:47  
Anonymous ABdi said...

well not wrong for saying something true.. is it?he3.......okok,like my frends always say"being beutiful or good looking is a cures, u must, be very careful for that muahaha....done make u more blushing cpb, hv a nice day...... wa c lam.....

27 August, 2009 23:29  
Anonymous Fina said...

ABdi,
wassalam :)

28 August, 2009 02:59  

Post a Comment

You can freely :
1. Follow my blog. Usually I'll follow + comment back
2. I regularly checks my social network page and if you leave me your link, it would be easier for me to track you back and comment your blogpost in return.
3. Be nice.

Thanks for simply being here! *love*







original layout by bonjour heidi owned by Fina Sophie other by ArasuOnline dafont wish