2 orang sedang baca blog ini ♡ Sophiesm.Com








When no one is looking


you've found the correct
fina sophie



Sunshine!
Komen Bulan Ini


plan a trip with me

Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers


Finstagram


Since May 2006

Hit Counter




Dugaan Pada Ramadhan Hari Keempat
Tuesday, August 25, 2009 posted at 18:34 ♥

Tadi pergi Bazar Ramadhan Bukit Kachi dengan Amy, my roomate. My adik la juga. Around 5.15 petang. Ramai gila manusia. Tak suka okey. bazar Ramadhan sekecil ini untuk menampung permintaan yang seramai hampir 4000 orang untuk dua DPP, MANA CUKUP! Bayangkan, setiap gerai sesak dengan manusia. Saya loya. Loya bukan apa, tapi loya sebab ramai sangat orang. Aku tak boleh sangat bersesak-sesak ni. Muka jadi angkuh tak mahu senyum hilang sopan santun. Well aku dah cakap perangai aku tak senonoh sikit T__T

But I saw someone yang lama tak jumpa. Lama juga pandang sebab tengok dia macam sakit. Okey dia memang sakit, tapi hari ini, walaupun sudah lama tak jumpa, saya tengok muka dia macam langsung tak bermaya. Tapi dia senyum. Senyuman manis. Tapi itulah, his face looked very pale i tell you. Kesian but.. better I put some distance from him.

"Pakcik, ni semua berapa yea?". Kata aku si gadis ayu mengangkat satu bungkus roti jala dan satu bungkus jus oren.
"Ni dua ringgit wcdsvdvg." Pakcik itu cakap kurang jelas di hujung ayat, jadi..
"Apa dia pakcik?"
"Yang ni seringgit setengah, yang ni wcdsvdvg."
Aku si gadis ayu dalam hati macam berkata 'whatttaaa? apa pakcik ni cakap neh?' Sumpah perkataan hujung pakcik tu langsung tak jelas.
Pakcik tu dah mula buat muka kerek sambil menjelaskan satu-satu yang ini RM1.50 yang ini RM1 jadi total RM2.50 dengan suara tinggi dan dalam hati aku si gadis ayu ni mula merasa ion-ion bercas negatif. Dalam hati macam dah nak menyumpah. Sudahlah aku bersesak-sesak kat pasar neh macam apa, pastu pakcik ni pula cakap tak jelas. Bila aku tanya, tak nak jawab sejelas mungkin.Mungkin aku yang pekakkkk tapi janganlah pastu pakcik nak buat muka kerek pulakkkkkkk *@#$%^&*!@#$% KURANG PAHALA PUASA AKU HARI NEH.

Balik bilik hati masih macam nak mencarut, terus pergi tanak nasi (nasi air tangan sendiri + beras bermutu tinggi + panas-panas bukan yang diperhangat = LEBIH SEDAP), pasang kipas dengan kelajuan semaksimum mungkin, dan buka laptop dengan niat nak buat entri atau main game. Err okey okey lepastu pasang audio alunan zikir-zikir oleh kumpulan nasyid Hijjaz. Topup balik pahala yang dah hilang tadi sikit pun jadilah. Anggap je semua tu dugaan berpuasa. Lagipun, wajarlah memandangkan dari hari pertama sampai ketiga tak berapa diduga sangat (- -"). Lega sikit lepas tu.

Dayah datang nak buka puasa sama-sama kitorang.

p.s Malam ini meeting Ad-Hoc Sabah & Sarawak.

Labels:


2 Comments:

Anonymous nur.sa said...

sama juga ngan bazar di masjid uum kan. kecik tp ramai orang.. tibe2 jgk bole jd pemarah yg sangat bila dah bersesak2.huhu.

26 August, 2009 11:43  
Anonymous Fina said...

nur.sa,
i think semalam hari cuti sebab tu dua2 kolej semua tertumpu kat bazar kachi. berebut2 beli makanan. ramai sgt org. mencabar kesabaran betul T__T

26 August, 2009 14:24  

Post a Comment

You can freely :
1. Follow my blog. Usually I'll follow + comment back
2. I regularly checks my social network page and if you leave me your link, it would be easier for me to track you back and comment your blogpost in return.
3. Be nice.

Thanks for simply being here! *love*







original layout by bonjour heidi owned by Fina Sophie other by ArasuOnline dafont wish