2 orang sedang baca blog ini ♡ Sophiesm.Com








When no one is looking


you've found the correct
fina sophie



Sunshine!
Komen Bulan Ini


plan a trip with me

Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers


Finstagram


Since May 2006

Hit Counter




UUM-Mountain Bike XC-R '09
Tuesday, July 21, 2009 posted at 05:04 ♥

Banyaknyaaa entri tertangguh. Lamanyaaaaa tak menjenguk blog dan entri orang. Adeh. Pelan-pelan Fina. Update blog dulu. Maaf jika entri yang bakal menyusul ini agak membosankan. Petang hingga malam tadi penuh dengan agenda spent with Dayah, Amy, Yulie dan Trexx. Sangat penat tapi semangat dikuatkan juga untuk mengupdate blog sebab tak tau bila lagi laaa masa lain nak update kannnn...

Seperti yang kalian semua tahu, Ahad lepas, saya, Dayah, Erna dan dua orang coursemate Dayah pergi menjaga checkpoint ke5 untuk UUM Mountain Bike XC-Race 2009. Kalau nak cerita kronologinya, anda baca lah dulu entri kat blog Dayah nih.. http://rianve86.blogspot.com/2009/07/mtb-uum-2209-xc-r.html. Tengoklah gambar saya sedang terbongkang tidur tu ha dengan bontot besar and how much I look fat on those pictures T__________________________T Sudah naik sampai 54 kilo waktu timbang badan kat Jitra Mall tadi padahal sebenarnya MASIH KURUS sila percaya. Ahahahaha perasan. Sungguh menyedihkan.

Tugas kami adalah, lekat sticker kat bike-plat setiap biker dan memberikan mereka air. Check-point kami adalah checkpoint yang terakhir.

  1. One of the bikers yang sampai checkpoint kami yang ke-5 memberitahu kami bahawa air kat checkpoint ke-4 dah habis. Patutlah kat tempat kitorang diorang pulun habis. Sampai 3-4 botol. Tahu je, kitorang dah mula risau sebab air mineral yang ada kat kitorang pun dah nak habis. Tinggal beberapa kotak lagi. Dayah terus call orang untuk hantar air. Time botol dah tinggal 4-5 botol, bantuan pun datang. Fuh.
  2. Sebelum pergi ke program ni, saya adalah juga surf sikit-sikit tentang jamboree+open race ni. Disebutkan ada 55km total distance semuanya but rupanya cuma around 40km (betulkan jika salah).
  3. Ramai merungut : Trek ok, organizer tak ok. No comment.

Mereka datang with full of selut. Muka dah penat sangat-sangat especially yang datang untuk open race sebab kejar masa (the first winner in both men and women category will won RM1k) Gambar trek di SINI. Dan ini lagu yang terngiang-ngiang (do I spell this right?) sepanjang race berlangsung :

"The Climb"

I can almost see it.
That dream I'm dreaming, but
There's a voice inside my head saying
You'll never reach it
Every step I'm takin'
Every move I make
Feels lost with no direction,
My faith is shakin'
But I gotta keep tryin'
Gotta keep my head held high

There's always gonna be another mountain
I'm always gonna wanna make it move
Always gonna be an uphill battle
Sometimes I'm gonna have to lose
Ain't about how fast I get there
Ain't about what's waitin' on the other side
It's the climb

The struggles I'm facing
The chances I'm taking
Sometimes might knock me down, but
No I'm not breaking
I may not know it, but
These are the moments that
I'm gonna remember most
I've just gotta keep goin', and
I gotta be strong
Just keep pushing on, but

There's always gonna be another mountain
I'm always gonna wanna make it move
Always gonna be an uphill battle
Sometimes I'm gonna have to lose
Ain't about how fast I get there
Ain't about what's waitin' on the other side
It's the climb

There's always gonna be another mountain
I'm always gonna wanna make it move
Always gonna be an uphill battle
Sometimes I'm gonna have to lose
Ain't about how fast I get there
Ain't about what's waitin' on the other side
It's the climb

Keep on movin'
Keep climbin'
Keep faith baby
It's all about, it's all about
The climb
Keep the faith, keep your faith, woah

I'm listening to it now =)

Labels: ,


3 Comments:

Anonymous Ibn Raia said...

eh. aku jadi tukang jaga checkpoint kat highway tuh. habis kulit tengkok ni sunburn. pedih ma!

28 July, 2009 01:40  
Anonymous Fina said...

Ibn Raia,
aik kat checkpoint mana ek?? 4?

28 July, 2009 12:30  
Anonymous Ibn Raia said...

mungkin kot checkpoint 4.ehe. ntah lew. sebelum nak masuk ladang kelapa sawit.

28 July, 2009 14:03  

Post a Comment

You can freely :
1. Follow my blog. Usually I'll follow + comment back
2. I regularly checks my social network page and if you leave me your link, it would be easier for me to track you back and comment your blogpost in return.
3. Be nice.

Thanks for simply being here! *love*







original layout by bonjour heidi owned by Fina Sophie other by ArasuOnline dafont wish