2 orang sedang baca blog ini ♡ Sophiesm.Com








When no one is looking


you've found the correct
fina sophie



Sunshine!
Komen Bulan Ini


plan a trip with me

Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers


Finstagram


Since May 2006

Hit Counter




Shocking News!
Sunday, July 26, 2009 posted at 22:44 ♥

Pergi ke kelas tadi dengan ponggong yang rasa amat berat sekali nak dibawa. Pagi-pagi bangun dengan ringan tapi bila sampai waktu nak ke kelas, ya Allah rasa sangat berat. Inilah kerja syaiton yang direjam. Sampai kena marah oleh diri sendiri sebab berlagak pemalas namampos T__T tolong sikit Fina buang perasaan malas tu.

I hate to iron my baju kurung that's why malas nak pergi kelas. Sangat lame isn't it? Padahal bukan susah pon. But that's my loathe.

I was in front of DKG 5/8 waiting for my next class, Psikologi Bilazim. Wearing kebaya corak hitam putih bertudung hitam, chatting with Khaliq. And at some distance, there's my two classmates sitting and chattering with their friends. Khaliq told me he heard some rumours about UUM is closing starting tomorrow until 1st August due to H1N1 case in UUM. Then when he told me my another ex (another? berapa banyak ex la si Fina ada kat UUM neh, kata anda) that happen to be his friend was heading to us, as much as I know he won't lie, I feels like something in my kerongkong as if nak muntah. Ohmygod don't tell me he's here. Saya tak boleh langsung pandang muka dia okek. And thank God he turned another way. Khaliq yang cakap. I don't have to tell you how much I really hate him. Biarlah aku seorang yang menanggung sendiri segala dosa kerana membencinya.

Salah seorang dari dua orang classmate tadi : "Fina, kelas batal. Kelas malam ni pun batal"

Aw. What happen. Kata saya dalam hati. Takpa, balik dulu. Di DPP nanti pasti ada penjelasan. But, like I care?. Haha. Cuti atau tidak, saya tetap ada di UUM. Cuti atau tidak, saya tetap ada assignment untuk dihantar Khamis ini. Sikit pun tiadalah kehairanan.

Sampai bilik pada pukul 5.20 petang if I'm not mistaken. And, everything seems normal. But, by around 6pm, perkarangan stesen bas penuh dengan pelajar yang berduyun-duyun nak balik. Inilah yang berlaku setiap kali. Pantang cuti, akan balik. Seronok seronok (dengan muka jeles) argh. Dush dush dush tension seorang diri dalam bilik sambil karate bantal kuat-kuat dengan harapan bantal akan patah (- -") so annoying. Korang balik diam-diam tak payah tunjuk muka H1N1.

Later, Amy call. Ajak makan. Saya tolak sebab dah makan dah. Tak lama lepas tu, Dayah pula yang call, nak sangat makan ramai-ramai. Adeh okey-okey. I know lately I've been so senyap dan duduk di bilik saja. It is because I need some rest. I don't know why but I know my ginawo (heart in english) craving for it. My body wants it too. Everything on me want to have rest. Rest over what? Don't ask. I don't know.

Bersama dengan Dayah, Amy, Zetty, Yulie, Dolly, Lian, and others. Bertindak like such a guardian for DPP SME Bank, yes we are. Ada pula rumours mengatakan JPMDPP sebar rumours yang menyebabkan kami menerima panggilan dari atasan termasuk MPP. Okey, that is fitnah. Well what do you expect kan? Waktu kalut-kalut macam ni masing-masing menuding jari. Masing-masing tak mengaku kalah. Adoi.

UUMCOB : "Semua aktiviti termasuk kuliah dibatalkan mulai 27/7-1/8. Pelajar jangan panik dan dibenarkan pulang tapi mesti dengar brief dari pengetua masing-masing dulu."

UUMCOB : "Sila tanya pengetua masing-masing. Selepas pulang, jika masih batuk, flu, dan demam, jangan mai UUM"

UUMCOB : "Semua pelajar UUM diminta tenang. Tiada arahan balik segera. Tiada gate yang ditutup. Pelajar yang tak mahu balik tidak apa., tapi minta jangan berkumpul sahaja."


Ini mesej-mesej yang saya terima. Untuk mesej yang kedua, saya bantai gelak sebentar sebab when I was reading it dengan serius (as I was thinking it IS serious), tiba-tiba ada perkataan mai. Mana tak terbatuk sekejap. Adehlahh.

Death of Yasmin Ahmad is another shocking new.. Al-Fatihah.

Malas dah nak menaip. Hehe.

Labels:


6 Comments:

Anonymous nur.sa said...

wah.H1N1 dah sapai utara? jauhnya depa berjalan..

27 July, 2009 13:27  
Anonymous Fina said...

nur.sa,
dah ada dah kes kat sini sa (- -") sume org dah lari dari uum. tp ada juga yang stay termasuk sy. adeh.. mane nak larik..

27 July, 2009 18:11  
Anonymous Ibn Raia said...

nak stay gak! ..tapi apsal semua balik nih!!

28 July, 2009 01:38  
Anonymous Fina said...

Ibn Raia,
kan cuti hampir seminggu, knpe taknak balek.. (- -")

29 July, 2009 01:42  
Anonymous discount bedding said...

How is life on campus when you are at university? is it easy to make friends? If you'd have to decide, which one would be better, uni/college life, or high school life? is it easier making friends at university than in high school?

07 January, 2010 00:09  
Anonymous Cheat codes said...

When my husband left me after almost 8 years because he had problems that he had to work out w/himself. It turns out he had another woman.

02 February, 2010 00:36  

Post a Comment

You can freely :
1. Follow my blog. Usually I'll follow + comment back
2. I regularly checks my social network page and if you leave me your link, it would be easier for me to track you back and comment your blogpost in return.
3. Be nice.

Thanks for simply being here! *love*







original layout by bonjour heidi owned by Fina Sophie other by ArasuOnline dafont wish