2 orang sedang baca blog ini ♡ Sophiesm.Com








When no one is looking


you've found the correct
fina sophie



Sunshine!
Komen Bulan Ini


plan a trip with me

Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers


Finstagram


Since May 2006

Hit Counter




Sedim.
Sunday, July 12, 2009 posted at 00:38 ♥

Saya baru balik. Pengalaman di Sedim sangat best okey. Walaupun bawak beg besar yang penuh dan padat isinya T____T, tapi pengalaman yang dapat sepanjang program ni memang takkan boleh dilupakan. Terima kasih Dayah, buat program macam ni. Actually program dan modul yang direka oleh kak Faddy khas untuk mencari bakat kepimpinan baru dalam JPMDPP dan juga melatih JPMDPP as well. Sesuai lah kot sebab contoh paling dekat, segelintir dari current JPM yang dapat jadi JPM semata-mata hasil interview je termasuk saya (- -") Anyway, saya memang agak aktif dalam bidang kesenian pon sebelum ni tapi join projek dalam dua tiga projek je. Paling tinggi timbalan pengarah je. Tu pun macam hape je projek tu sebab masalah kat bahagian dalaman. Diorang yang tahu tu fahamlah saya cakap apa. Hehe.

For those three days and two nights, I've done water confidence sambil menari makyong (- -"), rafting, jungle tracking, survivor, rest rescue, tubing, abseiling, tree top walk, explorace, derma darah pada pacat, dan juga makan nasi dengan banyaknya. Seriously, jika saya sedang dalam apa-apa program pun, salah satu prinsip ialah, NO DIETING. Sebab energy tu penting.

Ok nanti kita cerita tentang tu esok. Nak cerita about lain dulu. Tadi sampai around 10pm kot. Tak terus balik bilik (roomate dah pulang). Sebab? Pada pagi nak pergi Sedim hari tu, purse tertinggal kat somewhere I don't remember. Cari kat bilik JPM takda, so assume ada kat bilik. Kemudian cari lah kunci bilik pula. But, DAMN silap bawak kunci! Kunci sebenar confirm tertinggal kat bilik. So sepanjang kat Sedim, saya sebenarnya tak bawak IC pon. Duit pon takda. nasib baik bukan datang untuk shopping kat supermarket yang buat less 50% 60% 70% 80% 90% 100%. Kalau takkkkkk.. !@#$%^&* !!!

Badan jangan cakap lah. Lebam ada kat bahagian belakang time buat tubing sebab terlanggar batu. Bontot tengah sakit. Dah jadi tua sebelum waktunya sebab lenguh-lenguh satu badan. Kena bangun, nak duduk, nak bersimpuh, nak bersila, nak baring, nak bangun dari tidur, nak megiring ke kanan ke kiri, nak turun tangga, nak angkat barang, semua buat pelan-pelan. Nak bangun cakap 'Allah', nak duduk sebut 'Allah'. Siap nak berselawat. Insaf juga minah ni.

Bukan saya saja. Semua pon (- -") Dayah siap cakap nak ramai-ramai pergi PKU esok.

Ok lah, nak tidur dah.

Ini blog encik Ramly http://ramlydirtcorner.blogspot.com/(sebenarnya untuk rujukan sendiri). Our instructor :)

Baru perasan, lupa nak tukar perkataan 'online' kat sidebar dengan perkataan 'offline' (- -") Maaf semua.

Labels: ,


0 Comments:

Post a Comment

You can freely :
1. Follow my blog. Usually I'll follow + comment back
2. I regularly checks my social network page and if you leave me your link, it would be easier for me to track you back and comment your blogpost in return.
3. Be nice.

Thanks for simply being here! *love*







original layout by bonjour heidi owned by Fina Sophie other by ArasuOnline dafont wish