2 orang sedang baca blog ini ♡ Sophiesm.Com








When no one is looking


you've found the correct
fina sophie



Sunshine!
Komen Bulan Ini


plan a trip with me

Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers


Finstagram


Since May 2006

Hit Counter




Why I Can't Write An Entry For Father's Day?
Sunday, June 28, 2009 posted at 03:45 ♥

Guess what time is it NOW? It's 3.35 AM okay. Soal sendiri jawap sendiri. Ini adalah salah satu ciri-ciri yang perlu ada pada setiap blogger. Berjaga sekejap dan kejap lagi nak tidur barang sejam dua. Esok (sebenarnya dalam 4-5 jam lagi) tugas saya ialah untuk jaga bahagian jualan bersama 2-3 orang yang lain. Kerja berat sikit so esok pakai t-shirt DPP je while the others wears formal attire. Ohya, yang jaga parking pun pakai t-shirt jugak rasanya. SERONOK. Kitorang jual barang-barang plastik kegunaan harian. Macam baldi, tikar getah, penyapu, bekas sabun, bakul mandi dll. Teringat kat rumah. Waktu cuti lepas kan saya yang jaga kedai runcit mama? Rindu dekat rumah T___T For now, hanya akan call orang-orang kat rumah kalau ada hal nak cakap je. Kalau tak, tak akan call. Sebab saya masih sedih meninggalkan mereka. Tak boleh dengar suara. Akan tiba-tiba jadi sebak. Damn.

Guys, untuk beberapa hari ini, dari Minggu Suaikenal hinggalah hari terakhir pendaftaran pelajar senior (4hb) dan mungkin akan masih terbawa-bawa sehingga 1-2 hari berikutnya, sila bersabar apabila berhadapan dengan perkataan penat, letih, minggu suaikenal, fasi, freshie, pendaftaran, dan lain-lain perkataan secara berulangkali di blog ini. Hahahahaha. Letih neh.

Tadi seawal petang lagi dah ada freshie yang masuk mendaftar. Kebanyakannya yang datang dari jauh macam Sabah, Sarawak, dari negeri-negeri sebelah selatan. Goodie. Senang sebab boleh daftar awal untuk elak kesesakan : perkara normal waktu pendaftaran masuk student baru. Bagi tinggal kat DPP dulu sementara sebab full registration adalah esok. Family-family student baru datang berterusan sampai sekitar pukul 2 pagi tadi. So most of us ramai tak tidur sebab ada yang urus daftar masuk dan ada yang tolong angkat barang dan tunjukkan bilik pada mereka. Kebanyakan datang dengan keluarga so bilik disediakan juga. Sape baca perenggan ni memang tabik springlah. Haha.

Kepada Dayah, you can do it. We can do it. Tengok adik-adik, begini susah payah kakak-kakak dan abang-abang senior bertungkus lumus menyambut kedatangan adik-adik ke Universiti.

Kepada Fiza, tibe-tibe tak sihat pulak budak neh. Tensen balik semula ke U ke? Hehe. Sila feel better segera sebab Johor ke Kedah amat jauh. Saya dah pernah sakit banyak kali waktu nak balik Kedah or nak balik Sabah. Naik flight 3 jam lebih aje pun dah lemas semacam, inikan pula dalam bas 12 jam? Lepas tu nak angkut barang ke bilik, nak kemas lagi.. Eh diamlah. Makin sakit si Fiza kalau baca entri ni. Haha :P

Terimbas pula hari pertama waktu masuk ke UUM. I don't cry a single tears even after my ayah walk out dari pintu keluar kolej walaupun dalam hati hanya ALLAH yang tahu bagaimana sebak dan berat hati ini (and still don't cry after all those semesters and never cried missing my family UNTIL this damn semester). Why oh WHY? Mengingat kembali wajah ayah waktu itu.. Wajah yang penuh kasih sayang, pengharapan, dan telah banyak berkorban untuk membesarkan kami. Termasuk saya.. There's too much he have done for me. TOO MUCH, I mean it.

Ya Allah. My eyes is full now. Jiwa sebak. This is why I can't and I hate to write for Father's Day's entry. FOR SURE. I have to stop this.

Labels: ,


4 Comments:

Anonymous ف wildchild ۞ said...

sy nak beli baldi dan bakul sampah. brapa ringget ya? leh pos tak?

28 June, 2009 06:44  
Anonymous AuraFIza said...

i feel more better bila baca ur entry ni (especially my part la.even 1 paragraph only).kalo tulis pnjang lg, trus sehat kot..hehe..

u make me smileeeee :)

28 June, 2009 10:35  
Anonymous Fina said...

ف wildchild ۞,

jangan nak ngade. haha

AuraFiza,

am i? Ngehehe. u're welcome :P

28 June, 2009 15:24  
Anonymous CHEDEM said...

Hehehe teringat masa mula masuk UUM dulu.

30 June, 2009 12:31  

Post a Comment

You can freely :
1. Follow my blog. Usually I'll follow + comment back
2. I regularly checks my social network page and if you leave me your link, it would be easier for me to track you back and comment your blogpost in return.
3. Be nice.

Thanks for simply being here! *love*







original layout by bonjour heidi owned by Fina Sophie other by ArasuOnline dafont wish