2 orang sedang baca blog ini ♡ Sophiesm.Com








When no one is looking


you've found the correct
fina sophie



Sunshine!
Komen Bulan Ini


plan a trip with me

Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers


Finstagram


Since May 2006

Hit Counter




Cut it off!
Saturday, June 20, 2009 posted at 14:24 ♥

Saya sedang kat KL. Lebih spesifik lagi, di LCCT dalam Marrybrown sedang online. Sejuk. Sila baca entri ini sambil membayangkan saya berkata-kata sambil bersin beberapa kali dalam satu perenggan. Haih. Dari tadi asyik bersin. Siap bawa muka tak sihat.

Sekarang ni jam 1.48 petang. Sepatutnya next flight pukul 4.20 petang tapi due to cuaca yang tak elok, delay ke pukul 5.05 petang. Dalam tiga jam lagi flight saya ke Alor Setar.

Tadi pagi bertolak around 5.30 petang. Dengan mama, ayah, dan Dana. Mula-mula pakai dress kaler merah then sebab rasa tak sihat tu, sampai airport je pukul 7 tu terus head to the toilet dan terus tukar pakai t-shirt. Main tarik je dari beg. Tertarik baju DPP SME Bank. Ok mana-mana pun jadilah. Dana jaga barang kat luar. Bila dah keluar, mama dan ayah terkejut gak sikit tengok, aik? Magik jugak tiba-tiba tukar baju. Apesal anak aku ni? Selalunya bukan main lagi melaram. Haha. Tak sihat. Harap maklum. Ini pun mekap macam tak mekap je. Perasaan masih berdarah-darah. Nasib baik tadi tak buat perangai melekat kattiang rumah. Kalau tak.. Sumpah heboh satu kampung.

Waktu nak masuk balai berlepas, perasaan sayu semacam. Berat sangat hati. Inilah kali pertama rasanya perasaan jadi sebak sangat-sangat sewaktu nak leave family kat Sabah tu. Kat Sabah tu? Waa.. It just doesn't feel right T___T Seriously guys. I cried! Dalam hati je la. Tapi sakit menahan sebak tu sebab saya taknaklah my mum and dad and especially Dana nampak the weak part in me. I want to be strong in front of them. No crying, Fina. You have to be strong. Jika kau boleh kuat sampai hari ini, kau kena kuat sampai bila-bila. What ever happen, life must go on.

Salam dan cium tangan mama. Cium tangan ayah. Kemudian angkat barang pergi beratur. Waktu tu dah sebak dah. I can't see their face and I don't wanna see them. Walked until ke hujung, I don't even look back sedangkan dalam hati meronta-ronta nak lambai-lambai dari jauh macam selalu. Maybe itu yang diorang tunggu-tunggu tapi no. I must not to or I'll cry.

Ok wait a minute. I saw a pramugari in blonde. Too blonde I tell you. Tapi hidung tak mancung pon. Wutta? Aih. Please la be yourself. Kalau hitam tu hitam lah.

Urm okay. Its just me I guess.

Ok sambung.
Sebelum naik, tunggu lagi jap sampai waktu boarding. Was about to cry and feel like can't stand it anymore (you can say i am fragile - yes I am). Cari buku, baca. Alihkan emosi sendiri. Supaya tak terbawa-bawa. Dalam kapal, was a bit down again. Dah sapu-sapu dah kat hujung mata. Uh okay. Enough Fina. Cut it off! You're too emotional.

Sejam lagi. Sejam lagi pergi check-in. Lepas tu as I promised to myself, wanna buy some novels. Tadi ada pergi belek-belek but I just saw Cecilia Ahern's. The same author of a book I'm currently reading. Well, that's all for now. Will update some while after I arrived at UUM.

Labels: ,


4 Comments:

Anonymous genial said...

pertamaxxx...

salam kenal nii :)
blognya cantiQ :)

20 June, 2009 20:48  
Anonymous ف wildchild ۞ said...

demi segulung sijil, kan ku redah lautan yang bergelora, kan ku tuju dengan hati yang membara. hanya untuk keluarga ku..

tak gitu :)

21 June, 2009 02:45  
Anonymous Fina said...

genial,

makasih ya =D
dtg selalu okey.
nanti bagi gula2. haha


ف wildchild ۞,
ahah..
wei, sihat dah si oren??
ngee

21 June, 2009 10:36  
Anonymous queenlyana said...

fina, kakak pun selalu like
that.. tapi dlm bas lah..

tiap kali nak balik uum
pasti akan cry dlm bas
sbb pasti akan rindu dekat emak n ayah
dari hidup bersenang lenang dirumah
ke hidup bersusah payah di kampus

huhuhu.. but itulah pengorbanan..
itu tears kita.. tears mereka..
kita pun tak tahu kan..

21 June, 2009 23:02  

Post a Comment

You can freely :
1. Follow my blog. Usually I'll follow + comment back
2. I regularly checks my social network page and if you leave me your link, it would be easier for me to track you back and comment your blogpost in return.
3. Be nice.

Thanks for simply being here! *love*







original layout by bonjour heidi owned by Fina Sophie other by ArasuOnline dafont wish