2 orang sedang baca blog ini ♡ Sophiesm.Com








When no one is looking


you've found the correct
fina sophie



Sunshine!
Komen Bulan Ini


plan a trip with me

Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers


Finstagram


Since May 2006

Hit Counter




16th June : Updates
Tuesday, June 16, 2009 posted at 21:46 ♥

Err.. Dah berapa hari?

  1. Laptop sedang menghadapi masalah. CRC ERROR. Which I don't know what the heck is it before I googled about it. Tapi tak paham-paham jugak apa sebenarnya faktor masalah CRC yang laptop ni sedang dihadapi. Demmit demmit demmit!
  2. Four more counting days.. *sigh* Saya tak tahu kalau pada hari kejadian tiba-tiba buat perangai melekat kat tiang rumah tak nak pergi balik kampus.
  3. Sakit hati dengan laptop. Sangat annoyed tengok keadaan laptop yang macam dah nak tamat tempoh hayat.
  4. Tekak sedang sakit. Ini adalah kesan mulut yang telah berbunyi secara kuat tanpa henti-henti dan tidak terkawal (- -")
  5. Telah terbeli (ter?) jeans dan sehelai baju warna VIOLET yang dalam sejarah hidup tak pernah beli pun baju warna macam tu. Mungkinkah secara tidak sedar saya telah terpengaruh pada kuiz 'Apakah nama anda di dalam filem Lord of The Ring' yang mengatakan saya ini bernama Violet? Haha. Omg now sedang addict pada DRESS tapi tak beli dress pun sebab takda yang berkenan. Anyway, I'll update about that later.
  6. Saya dan keluarga telah ke Kampung Luanti untuk berjumpa.. jengjengjeng =D Update later.
  7. Sedang excited dan a bit teruja (a bit? Bukan SO TERUJA kah?) menghadapi hari esok. Akan mengupdate tentang itu pada malam esok.
  8. Sambutan Hari Ayah ikut kalendar keluarga saya. Hari Bapa 18hb kan? Haha. Update nanti jugak.
  9. Dah cukuplah menabur janji pada readers. Kang tak terupdaaate jugak, sendiri tanggung dosa kering.

*Tiga beranak sedang duduk melepak-lepak berbual dalam loghat bahasa ibunda tersayang.*

Saya : "Malas ne saya laptop ni, banyak betul masalah." Paling utama, masalah pada file jenis WTF bernama TAK-DAPAT-INSTALL-GAME-THESIMS3-LEPAS REFORMAT.WTF. Alasan yang childish. But that is it. Dari situ bermulanya CRC ERROR.WTF jugak padahal elok je install game tu kat laptop ni sebelum reformat. Yang engkau pergi reformat laptop tu kenapa? Ok saya salah. Saya diam sekarang wtf.

Mama : "Ndeh.. Nokuro di?" means, 'kenapa?' dalam bahasa Melayu.

Saya : "Entah. Bertahun-tahun sudah gima tu..". Dalam hati : Silap sendiri sebenarnya.

Ayah : "Bah. Kasi tinggal saja la laptop ni. Beli baru. Ini bagi mama guna." Sambil mengajar mama kat mana butang On dan OFF. HAHAHAHA lawak seh. Mama kalau bab bisnes, pro gila. Tapi bab teknologi, mama malas sikit nak belajar.

Saya : Diam pandang ayah terkebil-kebil. Biar betul?? Lepas tu cakap pada diri sendiri 'OK tak payah fikir' dan sambung menyumpah seranah laptop dalam hati.

Mama : Gelak-gelak.

Sakit kepala. Tolong urutkan T____T

Labels: ,


8 Comments:

Anonymous nur.sa said...

"Bah. Kasi tinggal saja la laptop ni. Beli baru. Ini bagi mama guna."<---kalo saya jadi fina, saya cepat2 angguk kepala dan sambung ayat ni "ayah belikan yer...?" sambil2 wat aksi manja.. hahah..dapat loptop free...

17 June, 2009 09:12  
Anonymous cIk JanNah said...

oke fina.
buang lappy tuh g bli lappy br!
loan sem dpn msk trus sauk baru oke?

kih3

17 June, 2009 18:47  
Anonymous Eazy Izzuddin said...

beli aja laptop baru
murah skang
ehehe
=P
xD

17 June, 2009 22:22  
Anonymous seri lyana si permaisuri said...

ahahaha ye la sis.. syok apa kalu dpt laptop baru sebijik..

eehehhe

laptop kakak paling setia..

dh lama giler kakak pakai.. xde pandai dia wat hal..huhuhu

17 June, 2009 22:46  
Anonymous Fina said...

nur.sa,

omaigod dah dapat. tq 4 the tips eyh sa. haha :P

18 June, 2009 13:07  
Anonymous Fina said...

cIk JanNah,

still loving the old one. hiks! dan masih sedang cuba menerima kenyataan. waaa..

18 June, 2009 13:09  
Anonymous Fina said...

Eazy Izzuddin,

dapat dah.. =)

18 June, 2009 13:10  
Anonymous Fina said...

seri lyana si permaisuri blingbling cewah!,

i jelessss T____T mengapa laptop boleh mengkhianati tuan sendiri. =P

18 June, 2009 13:13  

Post a Comment

You can freely :
1. Follow my blog. Usually I'll follow + comment back
2. I regularly checks my social network page and if you leave me your link, it would be easier for me to track you back and comment your blogpost in return.
3. Be nice.

Thanks for simply being here! *love*







original layout by bonjour heidi owned by Fina Sophie other by ArasuOnline dafont wish