Tuesday, June 16, 2009

16th June : Updates

Err.. Dah berapa hari?

  1. Laptop sedang menghadapi masalah. CRC ERROR. Which I don't know what the heck is it before I googled about it. Tapi tak paham-paham jugak apa sebenarnya faktor masalah CRC yang laptop ni sedang dihadapi. Demmit demmit demmit!
  2. Four more counting days.. *sigh* Saya tak tahu kalau pada hari kejadian tiba-tiba buat perangai melekat kat tiang rumah tak nak pergi balik kampus.
  3. Sakit hati dengan laptop. Sangat annoyed tengok keadaan laptop yang macam dah nak tamat tempoh hayat.
  4. Tekak sedang sakit. Ini adalah kesan mulut yang telah berbunyi secara kuat tanpa henti-henti dan tidak terkawal (- -")
  5. Telah terbeli (ter?) jeans dan sehelai baju warna VIOLET yang dalam sejarah hidup tak pernah beli pun baju warna macam tu. Mungkinkah secara tidak sedar saya telah terpengaruh pada kuiz 'Apakah nama anda di dalam filem Lord of The Ring' yang mengatakan saya ini bernama Violet? Haha. Omg now sedang addict pada DRESS tapi tak beli dress pun sebab takda yang berkenan. Anyway, I'll update about that later.
  6. Saya dan keluarga telah ke Kampung Luanti untuk berjumpa.. jengjengjeng =D Update later.
  7. Sedang excited dan a bit teruja (a bit? Bukan SO TERUJA kah?) menghadapi hari esok. Akan mengupdate tentang itu pada malam esok.
  8. Sambutan Hari Ayah ikut kalendar keluarga saya. Hari Bapa 18hb kan? Haha. Update nanti jugak.
  9. Dah cukuplah menabur janji pada readers. Kang tak terupdaaate jugak, sendiri tanggung dosa kering.

*Tiga beranak sedang duduk melepak-lepak berbual dalam loghat bahasa ibunda tersayang.*

Saya : "Malas ne saya laptop ni, banyak betul masalah." Paling utama, masalah pada file jenis WTF bernama TAK-DAPAT-INSTALL-GAME-THESIMS3-LEPAS REFORMAT.WTF. Alasan yang childish. But that is it. Dari situ bermulanya CRC ERROR.WTF jugak padahal elok je install game tu kat laptop ni sebelum reformat. Yang engkau pergi reformat laptop tu kenapa? Ok saya salah. Saya diam sekarang wtf.

Mama : "Ndeh.. Nokuro di?" means, 'kenapa?' dalam bahasa Melayu.

Saya : "Entah. Bertahun-tahun sudah gima tu..". Dalam hati : Silap sendiri sebenarnya.

Ayah : "Bah. Kasi tinggal saja la laptop ni. Beli baru. Ini bagi mama guna." Sambil mengajar mama kat mana butang On dan OFF. HAHAHAHA lawak seh. Mama kalau bab bisnes, pro gila. Tapi bab teknologi, mama malas sikit nak belajar.

Saya : Diam pandang ayah terkebil-kebil. Biar betul?? Lepas tu cakap pada diri sendiri 'OK tak payah fikir' dan sambung menyumpah seranah laptop dalam hati.

Mama : Gelak-gelak.

Sakit kepala. Tolong urutkan T____T
Share:

8 comments:

  1. "Bah. Kasi tinggal saja la laptop ni. Beli baru. Ini bagi mama guna."<---kalo saya jadi fina, saya cepat2 angguk kepala dan sambung ayat ni "ayah belikan yer...?" sambil2 wat aksi manja.. hahah..dapat loptop free...

    ReplyDelete
  2. oke fina.
    buang lappy tuh g bli lappy br!
    loan sem dpn msk trus sauk baru oke?

    kih3

    ReplyDelete
  3. beli aja laptop baru
    murah skang
    ehehe
    =P
    xD

    ReplyDelete
  4. ahahaha ye la sis.. syok apa kalu dpt laptop baru sebijik..

    eehehhe

    laptop kakak paling setia..

    dh lama giler kakak pakai.. xde pandai dia wat hal..huhuhu

    ReplyDelete
  5. nur.sa,

    omaigod dah dapat. tq 4 the tips eyh sa. haha :P

    ReplyDelete
  6. cIk JanNah,

    still loving the old one. hiks! dan masih sedang cuba menerima kenyataan. waaa..

    ReplyDelete
  7. Eazy Izzuddin,

    dapat dah.. =)

    ReplyDelete
  8. seri lyana si permaisuri blingbling cewah!,

    i jelessss T____T mengapa laptop boleh mengkhianati tuan sendiri. =P

    ReplyDelete

Thanks for simply being here! *love*