2 orang sedang baca blog ini ♡ Sophiesm.Com








When no one is looking


you've found the correct
fina sophie



Sunshine!
Komen Bulan Ini


plan a trip with me

Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers


Finstagram


Since May 2006

Hit Counter




Off to Pekan Ranau
Saturday, May 30, 2009 posted at 23:21 ♥




Kursus masak-masak ditangguhkan ke tarikh lain. Bila? Kurang periksa. Jadi agenda hari ini adalah menemani ayah membawa kanak-kanak bersuka ria yang taktau suka ke tak. Dana dan Pipie. Dana dah form two tapi pedulik apa dia masih budak-budak. Wakaka. Kalau bukan Kolam Air Panas Poring, jangan harap nak tengok budak-budak Ranau yang bercitarasa tinggi dapat ultimate excitement mereka. Kalau dah pergi selalu pun boleh busan jugak. Untuk dewasa? Gunung Kinabalu of course :) Selain dari keindahan alam semulajadi dan hawa dingin (sekarang tak berapa nak dingin dah), Ranau have not much to offer you. Juga sama sekali bukan syorga membeli belah. Ranau ialah sebuah pekan, yet a big pekan. What more can you expect. Bukan bandar pun. But, what i like the most is, ketenangan dan keamanan di sini. Mungkin juga sebab ini tanah tempat saya dilahirkan.. :D The people is so nice and very berterus terang pardon me tak ingat apa berterus terang dalam inggeris oh baru teringat - very straight forward hahaha (as most of sabahan ARE) and for me, that makes a better living. Okay back to story. Menemani ayah membawa kanak-kanak bersuka ria yang taktau suka ke tak. Dana dan Pipie. Mama pergi kursus (maklumlah orang busy..) jadi tak dapat join. Adi macam biasalah, mengeram telur kat sarang (bilik) dia. Hahahaha!

Damn hot. Cuaca panas. Selepas pembangunan demi pembangunan, sedikit sebanyak telah wujud perbezaan cuaca berbanding tahun-tahun dulu. Ranau dah tak macam dulu. *Sigh*

Guess who? Kapten Dr Faiz Khaleed, Malaysian Second Astronaut
Lokasi : Dewan Serbaguna Kg Lingkudou

Ini adik bongsu saya, Pipie. Among my favorite picture even sekali lagi saya telah didapati membuat muka macam mintak kena tampar (jangan tampaaar T____T) which I found very interesting. Gahaha. Cakap gambar sendiri interesting (bukan muka sendiri okay - GAMBAR sendiri). Sebab? Susah sangat (i do mean SANGAT) nak ambil gambar bersama Pipie. Mungkin lebih senang ambil gambar dia seorang diri which is PUN SUSAH JUGA. Maybe that's why Pipie is my favourite young brother when Dana happen to be my closest sibling since kami berdua je perempuan dan banyak persamaan. EXCEPT for that girly-girly part okay. Euwww! Oh baru teringat. Ada dua jenis gambar keluarga yang confirm susah nak dapat sekarang ni. Gambar Kili (my parents suka tulis nama Kili as Kelly) dan Adi, dan gambar Dana dan Pipie. Why ar? Diorang ni memang. Adik beradik pon taknak gambar sama-sama or even duduk dekat. Haha.


Nak introduce lagi? Hehe, this is Dana AKA girly-girly. Kahkah. Okay okay, as everyone cakap, mata dia memang besar.

Labels:


0 Comments:

Post a Comment

You can freely :
1. Follow my blog. Usually I'll follow + comment back
2. I regularly checks my social network page and if you leave me your link, it would be easier for me to track you back and comment your blogpost in return.
3. Be nice.

Thanks for simply being here! *love*







original layout by bonjour heidi owned by Fina Sophie other by ArasuOnline dafont wish