Pages

Mood : Neutral

Friday, May 29, 2009

There was a calling. From mom.

"Na, mau ikut kursus masakan?"

Urghh.. Malas ah mak. Kata saya dalam hati. Kali terakhir saya mengikuti kursus masakan adalah masakan dari Pantai Timur. Ya Allah kenapa susah sangat, pening sampai tertidur dalam kelas masakan. Gahaha. "Masak apa?"

"Macam-macam. Ala-ala hotel 5 bintang. 10 jenis semuanya. Besok. Mau ka tidak?"

"Emh. Yalah." Plan nak pergi rumah Amoy tergendala lagik. Membebel la minah tu kat aku.

.
.
.
.


Hari ni jugak try drive guna kereta auto-gear. Okay such a lame. Orang lain dah berzaman-zaman tau bawa kereta auto-gear sebab lebih senang bawak berbanding yang manual eventhough ada kawan cakap, lebih selesa pakai yang manual. Best la jugak bawak. Seperti biasa, bermasalah kat part nak amik parking. Haha gelakkan dia. Sape suruh tak selalu praktik drive.

Esok going to kursus. With mom. Ala sehari je. Malam dah kat umah. Sabarlah semua k! Sehari jer (bajet ada peminat. hahahahahahaahaahahahahah) Anyway. Ape aku nak jadi ni.. Kaunselor ke tukang masak/chef? Hahahaha. Macam more to cooking je. Untung future husband aku nanti. Makan sedap-sedap. Aih, takleh jadik neh. Aik, tak suke future husband makan sedap-sedap? Pelik kau ni Fina.

Untuk entri INI, my decision is, for now I think I'll just make it all flow. To where it shall end, OR, for a new beginning. Mari ikuti pengembaraan kisah cinta Fina di alam remaja. Ceh. Remaja lagi ke bila dah 22 nih??

Next entry :
  • Cats
  • Kursus Masak
Anyway, will be come back later for those updates =)
Da.

4 comments:

  1. wah2..
    mmg untg ur future husb..
    ngeee~

    ReplyDelete
  2. Cik Jannah aka Miss Green :D,

    berat mata memandang, nerat lagi bahu memikul (pepatah tak kena mengena pon). harharhar.

    ReplyDelete
  3. fina.mau test ni.

    ape lauk pantai timur yg awk pnh blaja.

    alallalllala...

    hahah..

    ReplyDelete
  4. ada tuh, tak ingat dah. kene refer buku resipi masakan yg sy dpt hari tu. salah satunya nasik dagang - which jarang jumpa d sabah =)

    lalalala jugak. haha :p

    ReplyDelete

Thanks for simply being here! *love*

 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS