2 orang sedang baca blog ini ♡ Sophiesm.Com








When no one is looking


you've found the correct
fina sophie



Sunshine!
Komen Bulan Ini


plan a trip with me

Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers


Finstagram


Since May 2006

Hit Counter




Messages.
Tuesday, May 26, 2009 posted at 12:27 ♥


Pewwwwittt.


Selepas berhempas pulas mengecek (ke menCEK?) kod layout untuk page saya ni, dengan bantuan DIRI SENDIRI dan sufilarawidgettester.blogspot.com (hahaha, mesti ada yang menyampah nih), akhirnya ruang komen dah perfectly fixed! KREDIT KEPADA Teratak Muncet yang banyak provide tip-tip yang sangat berguna, link-link yang berguna untuk blog, dan termasuklah tip untuk favicon yang saya tengah guna sekarang ni.

Nampak tak ikon bunga matahari kat sebelah website address saya? Testing sahaja, mula-mula ingatkan tak work rupanya kena tunggu beberapa jam baru dia show-up. Err.. yang ini :

Rasanya lebih lawa letak warna putih instead of hitam, kan?
(Sekejap je berhasil, sekarang ni dah balik asal dah. Cis)


Ini contoh ruangan komen yang saya maksudkan. OH such a relieve. Since first time guna layout She's Got Style link ni (dah ubah suai sikit : sikit je, tak reti sangat main css kang berterabur blog), ruang komen memang tak show-up. Sangat pening dan mentensionkan tapi lepas tu biar je sebab malas nak fikir dah. Buruk perangai. Jadi, mana-mana komen untuk entri, saya cuma monitor di emel saya saja. Dalam keadaan macam tu pun, masih ada yang sudi nak hantar komen dan bagi nasihat yang memberangsangkan. Sekarang dah takda sebab sist. Shima yang baik hati tu dah memulakan kerjaya kat Kementerian Pertahanan Malaysia. Dia lama tak update blog, sibuk agaknya. I miss you sist T___T. Hope to hear from you very soon.

Sambung cerita. Bila sampai satu tahap, saya sedar yang mungkin kesukaran meninggalkan komen ini akan menyusahkan pembaca atau sesiapa sahaja yang mungkin mengunjungi dan mahu meninggalkan komen dan pendapat (thanks to Kak Seri), jadi cuba jugalah memperbaiki setakat yang termampu walaupun sebelum ni pun dah banyak kali cuba sebenarnya tapi tak pernah berjaya (see? i do care about it). Yang penting sekarang dah selesai. Harap-harap lepas ni jangan pula ada masalah lain. I'd put so much effort on you, dear blog. Jangan menyusahkan tuan sendiri lagi k. Hehe. Aku bercakap dengan blog ke ni? Sedih betul aku, teringat dekat orang tersayang yang makin jauh dan menjauh (tiba-tiba). Anyway, inilah hasilnya :



Lagi satu, pada yang suka tempek-tempek banner lawa-lawa dalam blog, sila ambil kod banner di ruang sidebar saya. Simpel saja, taknaklah yang serabut. Sakit mata tengok. Terletak di antara Facebook Badge saya dan Followers. Ini contoh dia kalau taktau yang mana satu (hehe):

Abaikan ikon spanar dan skru driver itu.

My next entry is about : ME. Weeeehehehe!..

Labels: ,


4 Comments:

Anonymous joegrimjow said...

mencari seperti ini

26 May, 2009 15:52  
Anonymous Fina said...

seperti apakah itu?? sayakah?
kahkahkah

26 May, 2009 17:44  
Anonymous shima said...

awww.
sweet nye.
sy pun rindu jugak baca blog. n write too.
nw im updating every1 1st.
xoxo

29 May, 2009 21:29  
Anonymous Fina said...

ya Allah lamanya tak jumpe sist Shima (ceh, pernah jumpe ke?) haha..

ok update sume kwn2 k, sure they're missing u too. i bet =)

30 May, 2009 00:42  

Post a Comment

You can freely :
1. Follow my blog. Usually I'll follow + comment back
2. I regularly checks my social network page and if you leave me your link, it would be easier for me to track you back and comment your blogpost in return.
3. Be nice.

Thanks for simply being here! *love*







original layout by bonjour heidi owned by Fina Sophie other by ArasuOnline dafont wish